Zamknięty przez: Minty 05-07-2006, 19:20 |
[Bitwa NB] 6 |
| Autor |
Wiadomość |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 13:09
|
|
|
Moja gra będzie miała (jeżeli będzie) tyle do tekstówki co C++ do tgf'a :roll:
Ale mam nadzieję, że się uda ;] |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 21:42
|
|
|
O kura, to temat nie dla mnie, nie mam talentu pisarskiego Ale coś moge zmajstrować, może być np. ścigałka w ASCII artach?
| Cytat: | | Moja gra będzie miała (jeżeli będzie) tyle do tekstówki co C++ do tgf'a :roll: |
Hieh, zdaje się, że właście w C++ napisano TGF. Niezbyt dobre porównanie |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 21:47
|
|
|
| Tasmpol napisał/a: | | Niezbyt dobre porównanie |
Może jemu właśnie o ten fakt chodziło .
Moja tekstówka będzie mroczna, z muzą, i może jakąś szczątkową grafą. Teraz będzie szkoła, to się pomyśli nad scenariuszem .
EDIT: jest jakieś ograniczenie ilości ramek?
/EDIT: Jak nie pisze, to nie ma ; RomanX/ |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 17-04-2006, 22:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 22:31
|
|
|
No cóż, ja planuję tekstówkę o takiej fabule, że dedykacja do admina nie powinna nikogo dziwić. Jeśli admin chce wiedzieć dlaczego, proszę na PW, bo on na pewno nie wykorzysta pomysłu.
Ja w swojej tekstówce zrobię:
=> wybieranie opcji
=> wpisywanie niekiedy poleceń
=> możliwość zapisu gry
=> możliwość ustawiania opcji muzycznych i graficznych ( :!: ) |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 00:40
|
|
|
RX naprawdę wielkie dzięki! Nie chodzi mi tu o przedłużenie terminu, ale o samą bitwę. Otóż dzięki niej mam małą rewolucję w silniku3D! Stokrotne dzięki za natchnienie?? Chyba raczej motywację... sam nie wiem. Po prostu pod wpływem bitwy przypadkiem :lol: stało się! Taki duży krok do przodu i to kiedy! Oby więcej takich frystracji Po prostu Happy End całego zdarzenia. Nic dodać nic ująć, no może poza THX
PS. Męczyłem się nad tym od miesiąca ( w sumie 1 tydz. pracy w skupieniu ), aż do teraz. Great! |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 14:05
|
|
|
Nieźle, scyzoryku, widać, jakie dobre są batalie. Tak samo dzieki tej batalii zacząłem się zastanawiać, jak zrobić ciekawą tekstówkę.
W poprzednim poście mówiłem o fabule, przy której dedykacja do admina nie powinna nikogo dziwić. A więc uchylę rąbka tajemnicy i podam tytuł tej gierki. Tylko niech nikt potem nie mówi, że to był jego pomysł i wrednie mu go zakosiłem, bo nie uwierzę. A więc tytuł tej gierki to (werble): Reaktor Roman®
No co? Skoro jest reaktor Maria i reaktor Ewa, to czemu nie może być reaktor Roman. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 14:27
|
|
|
Cudna nazwa. Przydałoby się w tle wymawiania tytułu to: http://dwl7.yourfile.org/35831705795752/ . Ja tytuł wymyślę na końcu. Jak już będzie fabuła . Tak jest najlepiej, bo potem tytuł manipuluje fabułą, a ma być na odwrót. Będzie coś o zaginięciu kilku naukowców czy coś . |
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 14:32
|
|
|
Ja już mam fabułę i tytuł, ale z rozplanowaniem będzie ciężko
Tytuł: 'Devil Castle'
Fabuła: - nie zdradzę
Typ: tekstówka/RPG
Eeee... Dalej mówię, że będzie ciężko! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 15:03
|
|
|
A mi akurat idzie wyjątkowo lekko. Fabułę mam już ustaloną, kolejność zdarzeń też. Mam zamiar też dodać elementy humorystyczne i naukowe. I pamiętajcie: jeśli kiedykolwiek traficie do mojej gierki, nigdy nie bądźcie beta-testerami. A już tym bardziej unikajcie posady gamma-testerów. |
|
|
|
 |
Kurczak
Starszy sierżant

Główny edytor: 
9364 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 15:04
|
|
|
Ja mam już banalny tytuł, bardzo banalną fabułę, wszystkie teksty (Mam nadzieję, że będzie z tego 70 linijek) i minimalną ilość grafiki, którą jednak moja gra będzie posiadać.
Tytuł: Labirynt
Fabuła: - też nie zdradzę
Typ: tekstówka/logiczna/elementy zręcznościówki - Przyda się umiejętność patrzenia (trzeba będzie wypatrzyć w pewnym miejscu pewną rzecz), Wymyślania rozwinięcia skrótów ("co Kurczak miał na myśli pisząc ten skrót?"), szybkie naciskanie jednego przycisku (Sami się domyślcie dlaczego) itp., itd.
Niestety, w mojej grze nie będzie muzyki, nie będzie dźwięków, ponieważ nie mam aktualnie głośników i nie mam jak je wybrać, wstawić, sprawdzićczy działają. :oops: |
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 15:06
|
|
|
U mnie będzie bardzo prymitywny silnik, ale mam nadzieję, że treść się Wam spodoba. Chciałbym aby była mocna i stąd moje poprzednie pytanie (notabene na które nie otrzymałem odpowiedzi ) o wulgaryzmy :badgrin: . |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 15:54
|
|
|
A ten znowu...
Zauważ, że wtedy większość forumowiczów teoretycznie nie będzie mogła w to zagrać Lepiej nie. |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 16:06
|
|
|
Swoją drogą mam pewne pytanie do admina: czy zezwalasz na wykorzystanie w grze reaktora Romana, który będzie w Atomicach? |
|
|
|
 |
Kurczak
Starszy sierżant

Główny edytor: 
9364 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 16:22
|
|
|
Pytanie: Czy coś takiego:
Kod: | Blablablablablablabla napisane tu są jakieś głupoty o kogucie spod groty blablablablablablablablablablablabla Kukuryku ratatatata blablabla |
Było by uznane jako 3 czy 2 linijki? :?: :smile: |
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 18-04-2006, 16:46
|
|
|
Ludzie, przecież ja to będę na oko sprawdzała, a nie liczyła co do literki...
Co do reaktora: n/c |
|
|
|
 |
|
|