[Klikowiec] Cootje |
Autor |
Wiadomość |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2015, 21:06 [Klikowiec] Cootje
|
|
|
No po tylu latach na tym forum zakładam wreszcie temat w tym dziale, ale nie też tak bez powodu. Znudziła mi się praca dla innych i na zlecenia, więc wraz z garstką znajomych i naszymi zasobami finansowymi postanowiliśmy przejść na profesjonalizm jako firma tworząca gry i software. Całymi dniami siedzimy nad tworzeniem naszego systemu informatycznego oraz przygotowaniami do rejestracji działalności gospodarczej w UK oraz powoli planujemy pierwszy projekt jaki mamy zamiar wydać. Więcej informacji już niebawem |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
masterjayz
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
10209 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 16:30
|
|
|
Oo, a ta gra w klikach rozumiem? |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15748 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 16:34
|
|
|
żarty chyba sobie robisz masterjayz |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 18:01
|
|
|
Ten projekt jest realizowany w Javie ze względu na najlepszą przenośność kodu pomiędzy platformami. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
Steam: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 18:16
|
|
|
xD |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15748 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 18:48
|
|
|
no to mogłeś od razu w html5 robic jak zalezy ci na przenosnosci kodu |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 20:58
|
|
|
Wolę Jave z małym uzasadnieniem:
Może nie najlepiej oddaje to wynagrodzenia, ale skala jest mniej więcej zachowana. |
|
|
|
 |
Fadex

Główny edytor: 
Steam: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 21:09
|
|
|
Nie mówię że Java jest zła. Mówię że tworzenie gier w Javie jest złe. To duża różnica. |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
31680 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 21:26
|
|
|
Z tego hajskresu wynika, że koszty wynajęcia programisty Javy będą najwyższe. |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
|
|
|
 |
Fadex

Główny edytor: 
Steam: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 22:03
|
|
|
no to tylko pozostaje android, bo do reszty Java się średnio nadaje |
wat |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Steam: 
36328 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 22:32
|
|
|
LibGDX? Daje naprawdę dużą wydajność i swobodę, np Ingress był w nim napisany. A co lepsze jest cały czas rozwijany na zupełnie wolnej licencji. I export na co się chce. W tym html5 ;p. |
Ostatnio zmieniony przez Wackyjackie 25-06-2015, 22:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 22:32
|
|
|
Cootje napisał/a: | Wolę Jave z małym uzasadnieniem:
Obrazek
Może nie najlepiej oddaje to wynagrodzenia, ale skala jest mniej więcej zachowana. |
A ja zawsze myślałem, że to programista C/C++ zarabia najwięcej Ale cóż, sam jestem javowcem i w C++ kodowałem tylko na studiach.
Fadex napisał/a: | Nie mówię że Java jest zła. Mówię że tworzenie gier w Javie jest złe. To duża różnica. | Zawsze, kiedy to słyszę podaję pewien kasowy hit stworzony w javie - Minecraft Nie ma nikogo, kto by o nim nie słyszał.
Fadex napisał/a: | no to tylko pozostaje android, bo do reszty Java się średnio nadaje | Do reszty java średnio się nadaje? Nawet nie masz pojęcia, ile jest systemów, z których korzystasz i są stworzone w javie, a o tym nie wiesz, bo łączysz się z nimi przez przeglądarkę internetową (to nie zawsze jest PHP )
No i jakiś czas temu postanowiłem wypróbować pewną aplikacyjkę o nazwie Stencyl i ku mojemu zdziwieniu... również okazał się być napisany w javie.
Cootje, osobiście bardzo jestem ciekaw co to za gra i czekam na więcej informacji |
|
|
|
 |
Fadex

Główny edytor: 
Steam: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2015, 23:33
|
|
|
jarlfenrir, akurat mam pojęcie Java EE też jest bardzo słabym frameworkiem (nawet kiedyś próbowałem go używać - ugh.), niestety ciągle popularnym. Django chociażby jest znacznie lepsze.
Cytat: | Zawsze, kiedy to słyszę podaję pewien kasowy hit stworzony w javie - Minecraft Nie ma nikogo, kto by o nim nie słyszał. |
Owszem, jest w Javie. Tak samo jak problemy z jego optymalizacją wynikają z tego że jest w Javie - gdyby był przepisany na C++ to wiele z nich by zniknęło. Jedna perełka nie czyni dobrego języka - nie bez powodu *cała reszta* gier na PC oscyluje pomiędzy C++ a C# (nie licząc przeglądarkowych).
Ogólnie teraz nie jestem w stanie powiedzieć które aplikacje są stworzone w Javie, a które nie są - ale jeszcze 3 lata temu, kiedy dysponowałem wolniejszym sprzętem różnica w szybkości działania była bardzo wyraźna. Aplikacje javy są po prostu wolne! |
wat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Steam: 
33789 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2015, 18:10
|
|
|
Najwięcej zarabiają programiści języków obskurnych, FORTH czy inny R. Tylko trudniej znaleźć pracę W przeciwieństwie do Javy... Nie wiem, skąd pomysł, że programiści Javy zarabiają więcej niż C++. Jest podobnie, bo jest duża część wspólna rynku. |
|
|
|
 |
|