|
|
|
|
[Przygodowa] Sending an email into the universe |
| Autor |
Wiadomość |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 17-02-2008, 16:42 [Przygodowa] Sending an email into the universe
|
|
|
Tytuł: Sending an email into the universe
Gatunek: Przygodowa
Autor: Copperdragon
Grafika: Copperdragon (niektóre elementy z Internetu, jak np. okładka CDA)
Dźwięk: jeszcze nie wiadomo
Muzyka: przypuszczalnie Copperdragon
Opis:
"Sending an email into the universe" ma być grą przygodową. Na początku wybiera się postać: można nadać jej imię, wybrać, czy jest fanem, antyfanem czy osobą neutralną, a także czy jest kobietą czy mężczyzną (co może mieć spore znaczenie w grze). Niezależnie od tego, jaką postać się wybierze, cel gry jest ten sam: wysłanie maila do Smugglera, czy to z pochwałami, czy bluzgami, czy zwykłymi uwagami.
W czym problem? W tym, że nasza postać jest kulką zamieszkującą planetę zwaną Torusem, dokąd CDA dochodzi tylko dzięki Stowarzyszeniu Międzygalaktycznych Piratów (a to i tak z kilkudziesięcioletnim opóźnieniem, ponieważ Torus znajduje się kilkanaście parseków od Ziemi; może i blisko, ale to na potrzeby scenariusza; gra z założenia nie ma być superhiperrealistyczna). Ponieważ SMP nie jest skore do pomocy w tej sprawie, a jego siedzibę trudno zlokalizować, bohater musi zebrać 1000000 zł (złych monet) i wysłać do Heksagonu, który oprócz ściśle tajnych badań może za "drobną opłatą" wysyłać wiadomości do odpowiednich miejsc we wszechświecie (skądś trza brać finanse na ściśle tajne badania ).
Głównym atutem gry ma być humor (tak jak w innej mojej przygodówce), postaram się również, żeby główną wadą nie okazały się błędy (takie jak w innej mojej przygodówce). Oprócz tego raczej nie będzie mowy o liniowości; i nie piszę tu o różnych sposobach uzbierania miliona. Chodzi o to, że bohater w czasie gry może odkryć nieco więcej sposobów spełnienia celu, niż mu się wydawało. Zdarzają się również questy, które można wykonać na kilka sposobów.
Nie zabraknie także żartów scenicznych, a w zasadzie jednego wielkiego żartu scenicznego, jakim będzie TSK (Toruska Scena Klikowa). No właśnie, pod tym względem liczę na współpracę użytkowników, link do odpowiedniego tematu w podpisie.
Jeśli chodzi o gameplay, w grze będzie można zbierać przedmioty i dawać je odpowiednim osobom, a także łączyć ze sobą (prosty przykład: mając torebkę herbaty i kubek z gorącą wodą otrzymuje się, cóż za niespodzianka, herbatę!). Można przy sobie mieć najwyżej 10 przedmiotów, jednak nie należy się tym zamartwiać: w grze wystąpią śmietniki, w których można schować chwilowo zbędne rzeczy (chyba, że są oznaczone kolorem czerwonym - takie zazwyczaj bywają przedmioty pospolite, czyli takie, których można zebrać nieskończenie wiele, to po to, żeby śmietnik się nie wypchał). Co ciekawe, chowając przedmioty w jednym śmietniku można odebrać je w innym (ba, znalazłem na to nawet uzasadnienie związane ze światem gry ). W grze wystąpi również cykl dobowy, także mający znaczenie dla rozgrywki.
Zrzuty ekranu:
Screen 1
Screen 2 (kupowanie loterii instant)
Screen 3 (która, jak się okazało, nie była specjalnie opłacalna)
Screen 4 (system wkładania rzeczy do śmietnika)
Screen 5 (a tu wędrówka antyfanki po świecie, oczywiście, z czasem na mapie pojawi się więcej lokacji)
Download:
Brak.
Uwagi:
Jak ktoś chce zostać betatesterem, może się zgłaszać w tym temacie. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 17-02-2008, 21:16
|
|
|
Z przykrością stwierdzam, że po przeczytaniu opisu twojej gry mogę się już pożegnać z pierwszym miejscem...
Zapowiada się ciekawie, a "łączone śmietniki" to chyba motyw zapożyczony z Resident Evil - tam nie było na to logicznego wytłumaczenia, ale sprawiało, że gracz rzadziej przeklinał.
No cóż, pozostaje mi liczyć, że projekt nie wyjdzie na czas Ale poważnie mówiąc, to życzę udanego projektu, choćbym miał nawet nie zdobyć żadnej nagrody |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 17-02-2008, 21:39
|
|
|
| Fenrir napisał/a: | | Zapowiada się ciekawie, a łączone śmietniki to chyba motyw zapożyczony z Resident Evil - tam nie było na to logicznego wytłumaczenia, ale sprawiało, że gracz rzadziej przeklinał. |
A widzisz, właśnie że nie, sam na to wpadłem (już nie wspominając o tym, że przeważnie, jeśli w cokolwiek gram, są to zazwyczaj stare produkcje, a tak to zazwyczaj tworzę... lub piszę na forum). Jednak faktycznie parę szczegółów będzie zapożyczonych z niektórych gier, lecz nie będą to raczej rzeczy związane z samą rozgrywką.
Mam zamiar wyrobić się w czasie, choć najprawdopodobniej nie będzie to do końca to, co zamierzałem; jednak zamierzam wyrobić się z tym, co opisałem (i paroma innymi rzeczami).
Aha, tobie również życzę udanej produkcji. |
|
|
|
 |
Qdlaty
Starszy sierżant

Główny edytor: 
1998 Prestiż
|
Wysłany: 18-02-2008, 14:28
|
|
|
Głupio tak życzyć powodzenia komuś, kto z Tobą rywalizuje. xD Życzę Ci powodzenia, ale trochę mniejszego niż moje. |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 18-02-2008, 20:39
|
|
|
Jakby co, już się pojawiła pierwsza bardziej oficjalna beta, więc jak ktoś chce się zgłosić na betatestera, może to zrobić (uwaga! Jest niezabezpieczone sejwowanie ). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|