NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Wyniki Bitwy NB] 11

Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę?
Kamil i Fred
38%
 38%  [ 7 ]
draq
11%
 11%  [ 2 ]
Grzesiek15 i Pollus
33%
 33%  [ 6 ]
copperdragon
11%
 11%  [ 2 ]
Platyna
5%
 5%  [ 1 ]
Piter
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 18
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 08-04-2007, 00:05   

Cytat:
No Tasmpol troszke sie przechwala :/

Pokaż mi gdzie. Fred nie był w stanie. I zejdźcie ze mnie wreszcie. Już mówie to 3 raz dzisiaj - jeżeli mam słyszeć takie coś, to chcę zrezygnować z autorstwa w tej grze.

Cytat:
Fredka po czesci zrozumialem bo gra bez jego grafiki byla by niczym

Jej, czy wy jesteście do końca tępi czy co ? TO JEST FORUM O TWORZENIU GIER ! Gry nie wygrywają GRAFIKĄ, a CAŁOKSZTAŁTEM ! To dlatego jest ograniczenie na jednego kodera, a grafików może i być piędziesieciu ! Już mam dość tego "wygrałeś tylko dzieki grafice", naprawde myślisz, że sam nie potrafię rysować ? Fredowi też na nic by się zdała grafika, bo jak sam mi przyznał, nie ma TGFa.

Więcej nie dam sie namówić na tworzenie w grupie, bo widze niektórzy nie mogą ścierpieć "chwały dzielonej na dwoje". :|

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 08-04-2007, 00:33   

Cytat:
Znakomita platformówka, ciekawe bronie, komiczna fabuła (połączenie obu świąt - gra nadawałaby się na grudniową Bitwę ), grafika stylowa i nieprzebajerzona. Skuteczne AI. Tylko ta grawitacja ciut za słaba Dobrze też, że są drogowskazy. Ale... zbyt mało dynamiczne. No i zostaje w procesach (Terminate BASS!).

Wyróżniony fragment jest jedynym, powtarzam, jedynym, który chwali grafikę. Oprócz tego są jeszcze inne elementy, które RX ocenił. Więc mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wygrana w tej Bitwie to ICH, a nie JEGO zasługa. OK, możecie narzekać na grę, że za mało dynamiczna (jak ja to robię :madugly: ), że ciężko przez nią przejść, ale nie próbujcie dokonywać analizy psychologicznej RomanXa, bo ciężko mi uwierzyć, żeby wystawiał oceny tylko za grafikę. Poza tym; czy nie sądzicie, że gra Tasmpola jest jednak nieco bardziej rozbudowana od innych, które głównie są minigierkami (no, są takie dwie pozostałe, które nimi nie są :badgrin:)?
Czy łatwiej jest zrobić WRP z systemem wielu broni od zbierania jajek i umieszczania w koszyku? I przede wszystkim: czy łatwiej jest skrobnąć coś na jakąś Bitwę i zbierać jeszcze baty, że to niby dzięki grafikowi zdobyto uznanie, czy też nie zrobić nic (pisząc te słowa kolejny raz przypominam sobie Kononowicza i jego słynny cytat "Nie będzie niczego") i jeszcze objeżdżać autora gry, która jednak i tak jest lepsza od niektórych z pozostałych produkcji? To drugie pytanie jest już skierowane do konkretnych osób, bo do Grzesia nic nie mam.
Owszem, bez grafiki gra pewnie zeszłaby oczko albo więcej w dół. Ale z drugiej strony gdyby Fred sam robił tę grę, też również niewiele by wyszło. Weźcie chłopaki lepiej przestańcie ustalać, kto tu jest leniem, bo obaj odwaliliście kawał dobrej roboty, i zaopatrzcie się w zapas jednego z prostszych alkoholów. :madugly: Oczywiście, mówiłem o glukozie. :D

Zdunek 
Starszy sierżant
-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: być może

7350 Prestiż
Wysłany: 08-04-2007, 12:48   

Tasmpol napisał/a:
Cytat:
Fredka po czesci zrozumialem bo gra bez jego grafiki byla by niczym

Jej, czy wy jesteście do końca tępi czy co ? TO JEST FORUM O TWORZENIU GIER ! Gry nie wygrywają GRAFIKĄ, a CAŁOKSZTAŁTEM ! To dlatego jest ograniczenie na jednego kodera, a grafików może i być piędziesieciu ! Już mam dość tego wygrałeś tylko dzieki grafice, naprawde myślisz, że sam nie potrafię rysować ? Fredowi też na nic by się zdała grafika, bo jak sam mi przyznał, nie ma TGFa.

Wyrwane z kontekstu :/

Tasmpol napisał/a:
Więcej nie dam sie namówić na tworzenie w grupie, bo widze niektórzy nie mogą ścierpieć chwały dzielonej na dwoje.

A ja sie bardzo ciesze odwaliliscie dobra robote :P

P.S Tasmpol... czy ja cos mowilem ze twoj silnik jest do d&%^&??

WESOLEGO JAJA

cx 
Starszy chorąży

Główny edytor: TGF

22 Prestiż
Wysłany: 08-04-2007, 13:08   

W Splinter Santa poznaję te FLowe dźwięki :biggrin:

Cerek 
Kapral

151 Prestiż
Wysłany: 08-04-2007, 20:37   

Noo... ciekawe :) Dobre gry, nie myślałem o tak dobrych produkcjach w tej bitwie. Nawet ilość fajna :P We wszystkie miło mi się grało, choć nie pograłem długo xD Gratulacje zwycięzcy jak i uczestnikom batalii.

cx 
Starszy chorąży

Główny edytor: TGF

22 Prestiż
Wysłany: 13-06-2007, 16:26   

Copperdragon, ty zdrajco!
Uczciwie przeszedłem aż TRZY ;) etapy i wyskakują
mi komunikaty o "kombinacjach". Lepiej byś się z takimi tekstami nie marał.

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 13-06-2007, 20:38   

CubiX napisał/a:
Copperdragon, ty zdrajco!
Uczciwie przeszedłem aż TRZY ;) etapy i wyskakują
mi komunikaty o kombinacjach. Lepiej byś się z takimi tekstami nie marał.

Op, pardon, ale gorzej by było, jakbyś uczciwie przeszedł tylko 24 etapy i ten komunikat by ci wyskoczył.

Nie wiem, u mnie wszystko prawidłowo działało, a na betatesting u innych osób niestety nie miałem czasu. :P

Odpowiedz do tematu