|
|
|
|
[Symulator] Simtown |
| Autor |
Wiadomość |
Agex
Starszy kapral

26 Prestiż
|
Wysłany: 07-10-2006, 15:52 [Symulator] Simtown
|
|
|
Tworzę grę, która będzie podobna do GTA lub Postala, czyli możesz niszczyć, kraść itp.
Poprawione. Temat też. | RomanX |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 10-10-2006, 19:32, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Lukas
Plutonowy

Główny edytor: 
942 Prestiż
|
Wysłany: 07-10-2006, 16:12
|
|
|
Może coś więcej na jej temat? Całego symulatora życia nie zrobisz, może za kilkadziesiąt lat...
Poprawione. | RomanX |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 10-10-2006, 19:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 07-10-2006, 16:14
|
|
|
Nie no, tytuł mnie rozbroił. :lol: A opis jeszcze bardziej. Na pewno życie w GTA czy Postalu to normalne życe.
Poza tym daj sobie spokój z GTA, jeśli jeszcze niewiele potrafisz. Myślisz, że jest to takie proste? Zajmij się tym dopiero wtedy, jak będziesz naprawdę dobrze wyuczony w tworzeniu gier, bo tak to coś tam porobisz, coś tam dodasz, a praktycznie nic z tego nie będzie, bo ci się odechce.
Nie traktuj tego jako obrazę; nie jesteś jedyną osoba. Po prostu wiele początkujących osób myśli, że jest w stanie zrobić GTA, a z tego potem guzik wychodzi. Starszym klikowcom zdarza się to zresztą rzadziej. Po prostu: im więcej wiemy, tym bardziej przekonujemy się, jak mało. |
|
|
|
 |
Agex
Starszy kapral

26 Prestiż
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:01
|
|
|
Tworzę grę, która będzie podobna do GTA lub Postala, czyli możesz niszczyć, kraść itp.,
całego nie. Głównie będzie można: kraść samochody, jeździć różnymi pojazdami, rozjeżdżać ludzi, chodzić po mieszkaniach, kupować broń i jedzenie, chodzić do siłowni oraz bić i zabijać ludzi.
A czy ja napisałem, że to będzie normalne życie?
No cóż... (uciąłem trochę bzdur) | RomanX
Poza tym to będzie doskonały kurs zapoznawczy z MMF, więc czemu nie warto robić takiej gry? A o czas to się nie martwię.
Poprawione. | RomanX |
_________________ Moje projekty:
Aquantida - 6%
Futbol 07 - 0%
SimPlaystation - 0%
Aquantida 2 - jeszcze nic pewnego |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 10-10-2006, 19:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Markus
Kapral

174 Prestiż
|
Wysłany: 09-10-2006, 15:42 Pomysł ok, ale wykonanie...
|
|
|
Pland, dużo pracy przed tobą jeżeli mówisz poważnie. Sam wiem z doświadczenia, że chęci to nie wszystko :roll: , będziesz potrzebował kilku ludzi, sam tego.... Zwróć uwagę, że taka gra musi mieć muzykę, grafikę, dynamikę, 3d wygląd +beta testy. Pomysł popieram!, dodaję Ci do presiżu , życze Ci sukcesu!.
Poprawione | Tasmpol. |
_________________ ..."Są ludzie są serca, jeden żar!." |
| Ostatnio zmieniony przez Tasmpol 09-10-2006, 15:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Agex
Starszy kapral

26 Prestiż
|
Wysłany: 09-10-2006, 23:57
|
|
|
Dzięki, ale potrzebna jest do tego grafika 3D? Raczej nie sądzę. Można zrobić widok z góry i też będzie dobrze widać.
A robię to dlatego, bo chcę się dobrze zapoznać z MMF. No i to będzie fajna zabawa i satysfakcja po ukończeniiu gry.
[...] Kiedy robiłem aktywne obiekty, a potem je wklejałem, to wokół była jakaś biała obwódka. Tutaj macie screen:
http://img70.imageshack.u...e=obwdkigt8.jpg
No i sorry, ale rzeczywiście w temacie napisałem, że to będzie normalne życie. Eh, jaki jestem zapominalski.
Ale to (pomijając fakty, że będzie można być na pół gangsterem, choć nie trzeba kraść wozów i strzelać) będzie chyba całkiem dobra gra, jeśli mi wyjdzie. Będę potrzebował tylko waszej pomocy od czasu do czasu.
A duże litery to wcięło... | RomanX |
_________________ Moje projekty:
Aquantida - 6%
Futbol 07 - 0%
SimPlaystation - 0%
Aquantida 2 - jeszcze nic pewnego |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 10-10-2006, 19:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 10-10-2006, 00:18
|
|
|
Musisz ustawić kolor przezroczysty. Dokładniej rzecz biorąc, pokoloruj to czego nie chcesz widzieć (tzw. białą obwódkę) w edytorze animacji na jakiś jaskrawy kolor, a później ten kolor wypełnij kolorem przezroczystym.
Spacja Ci siada | RomanX |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 10-10-2006, 19:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 10-10-2006, 19:53
|
|
|
Podałeś bardzo mało informacji. Przykro mi to stwierdzać, ale projekty bez zaplecza pełnego gotowych pomysłów i rozwiązań są z góry skazane na niepowodzenie. Mam tylko nadzieję, że masz te pomysły, a po prostu ich nie ujawniasz Ale i tak powinieneś wyjawić trochę więcej.
Poza tym już wielu ludzi porywało się na GTA - w sumie nie wiem dlaczego akurat taki typ gry - i ponosiło klęskę. Tu nawet nie chodzi o to, czy jesteś zaawansowany, czy początkujący. Ważne jest podejście (masz problem> rozwiązujesz lub pytasz, a nie porzucasz grę) i wytrwałość (nie porzucasz gry, bo tak). Jak widzę, to podejście masz prawidłowe (przynajmniej z tym pytaniem ), znów mam nadzieję, że wytrwałość również jest twoją mocną stroną. Ale skoro deklarujesz, że tak jest - OK. Chociaż wielu ludzi wątpi, ale to naturalne przy takiej historii gatunku "GToidów".
Co do problemu: takie białe plamy (nie wiem, czy nazwać to aureolą, czyli białą obwódką) mogą być spowodowane tym, że używałeś koloru białego, a nie przezroczystego (biały to [255,255,255], przezroczysty to [0,0,0]). Z tego, co pamiętam, to w MMF przezroczysty jest reprezentowany przez biały - mogłeś się po prostu pomylić. W edytorku TGF jest błąd, który czasem sam to robi - nie wiem, czy w MMF też go nie ma.
Jedno z rozwiązań podał morty. Polecam jaskrawy kolor [255,255,0]. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|