|
Mrok - Codename Świstak |
| Autor |
Wiadomość |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
3319 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 11:17 Mrok - Codename Świstak
|
|
|
Gatunek: Przygodowa
Projekt: wyt. Evil Form ®
Program: TGF
Jesteśmy Świstakiem. Jak się okazało w pokazówce, porwano nam żonę i trzeba ją uratować. Chodzimy zbieramy przedmioty i używamy ich w różnych miejscach.
W GRZE:
- Dużo elementów w terenie,
- Ciekawa fabuła,
- Gra w grze ( w domu świstaka jest playstation. można sobie pograć ),
- Na końcu gry pościg !!!
SCREENY
Gra
Pościg
DOWNLOAD
http://evilform.ovh.org/ |
|
|
|
 |
Winner
Sierżant Atomowy Plutonowy

Główny edytor: 
462 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 11:39 Re: Mrok - Codename Świstak
|
|
|
Ciekawa fabuła? Tylko ty tak uważasz...
Gra jest niemożliwa do grania z kilku powodów:
-Jest straaaaaaasznie nudna,
-Ten okropny scrolling powodujący opóźienia,
-Przejście koło drzewa to istny horror,
-Cienka gierka w Playaku,
-Brak estetyki graficznej,
-Niepasująca muzyka.
Ogólnie:
grafika - **
dźwięki i muzyka - ***
dopracowanie - * /*****
grywalność - **
ogólnie - **
Mogłeś się bardziej postarać! |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 12:49
|
|
|
-Ten okropny scrolling powodujący opóźienia, ..... ?? albo nie masz ram'u albo nie wiem... mi nic nie opóźnia gry
A niby muzyka dlaczego nie pasuje ? |
|
|
|
 |
Wos209
Starszy sierżant Woś Entertainment

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2946 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 17:06
|
|
|
| Gra nawet fajna napewno + że to przygodówka.Niestety nie wciągneła mnie zbytnio,włączyłem i wyłączyłem...szczególnie odstrasza grafika...a najbardziej animacja postaci... |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 17:26
|
|
|
Ło żesz ty...
Przeszedłem to w dziesięć minut. Jest mnóstwo nielogicznych rzeczy (kiedy miałem ściągnąć jabłko z drzewa szukałem drabiny, a nie jakiegoś kawałka rury znalezionego w... studni, która od wewnątrz wygląda jak studzienka kanalizacyjna). Kolejna sprawa - niewidzialne ściany. Nie mogłem dostać się do bandyty (stojącego kawałek dalej) uprzednio nie kupiwszy latarki, którą można kupić po usunięciu kamieni. Co najśmieszniejsze - z drugiej strony drogi są one nie do ruszenia.
Gra jest dodatkowo słaba technicznie, szczególnie pod względem grafiki.
Ocena? Hmm... Grze Smoke'a dałem 25%, Twojej... dam 11%. |
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 17:51
|
|
|
A jak chcesz ruszyć kamienie bez łopaty po drugiej stronie ? co ? i musisz mieć przebranie i klucz a nie latarkę lol ... nielogiczne rzeczy ? ja tam nie widzę nic nielogicznego |
|
|
|
 |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 20:35
|
|
|
| Liquid Silk napisał/a: | | -Ten okropny scrolling powodujący opóźienia, ..... ?? albo nie masz ram'u albo nie wiem... mi nic nie opóźnia gry |
U mnie takze scrolling się opóźnia... A gry takie powinny miec wymagania na komputer z XX wikeu a nie ramu ( 512? )...
Gra nudna troche, muzyka taka sobie...
Ja daje 5/10 |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 20:41
|
|
|
Przewijanie na takim ekranie może zabić największe potęgi.
A64 3500+, 1 GB RAM. Odrobinę, ale zauważalnie, zwalnia. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 21:28
|
|
|
O kurde. Myślałem ż na coś więcej Cię stać Liquid. Porażka. Ten świstak to chyba ślizga się po ziemi odpychając się nogami. Ja bym w ogóle nie dawał takiej gry na konkurs CP chyba że nie robiłeś tego na konkurs . |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 00:19
|
|
|
Jasne że mnie stać... ale starałem się i przy tej grze... mi się podoba nie wiem co chcecie ? nie zrobię super cuda bo stracę 2 tygodnie wakacji.... dajcie spokój |
|
|
|
 |
Lukas
Plutonowy

Główny edytor: 
942 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 01:10
|
|
|
Nie ściągnołem gry i dzisiaj nie ściągnę, bo nie chce mi się gra, ale skomentuję postawę.
1. | Liquid Silk napisał/a: | | Jasne że mnie stać... ale starałem się i przy tej grze... |
Starałęś się, nie wyszło, trudno, pokażesz się najwyżej przy następnej.
2.| Liquid Silk napisał/a: | | mi się podoba nie wiem co chcecie ? |
Gier nie robi siędla samego siebie tylko dla graczy, najważniejsze, żeby im się podobała.
3.| Liquid Silk napisał/a: | nie zrobię super cuda bo stracę 2 tygodnie wakacji.... dajcie spokój |
Ja ostatnio wyznaję zasadę, że jak jż coś robię, to robię to dobrze. Jeśli chciałeś rzucić ochłap zrobiony w dwa dni, to nie spodziewaj się dobrych komentarzy. Tak samo jak na wiele innych rzeczy, na dobrą grę i pochwały trzeba zapracować, nie ma nic za darmo, nad następną popracuj więcej, a jestem przekonany, że zostani lepiej oceniona. |
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 17:05
|
|
|
Heh o co chodzi? Gorsze gry lepiej komentowaliśćie a do tej się ostro dowaliliście. Fakt gra ma trochę błędów ale nie jest taka zła. Najbardziej irytuje mnie zacinanie się świstaka ale jakoś można to wytrzymać. Grafika może nie powala ale jest dobra i nie kłuje w oczy. Myzyczka fajnie że taka mocniejsza ale po czasie zaczyna wkurzać . Sama rozgrywka jest bardzo ciekawa i wciagająca choć zagadki mogłbyć trochę trudniejsze. Przeszedłem całą grę i nie żałowałem poświęconego czasu na tą grę ale żal mi trochę tego że gra się tak szybyko skończyła.
Moja ocena to 4/10. Zastanawiałem się czy nie dać 5 ale długość gry zadecydowała o ocenie końcowej. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 17:34
|
|
|
| Lukas napisał/a: | | Gier nie robi siędla samego siebie tylko dla graczy, najważniejsze, żeby im się podobała. |
Ja robię gry dla siebie... Dla graczy nie robię:) TYLKO DLA SIEBIE ewntualnie dla kilku innych osób. Nie ma kożyści z robienia gier dla innych osób. A na opinię patrzę jak każdy. Przyjmuję do wiadomości. Rozumiem że wyszła mi nie gra ale kupa. Ale mnie osobiście gierka nie zalazła za skórę.
| Lukas napisał/a: | | Starałęś się, nie wyszło, trudno, pokażesz się najwyżej przy następnej. |
to są mądre słowa i taką krytykę przyjmuję... ale mam kilka zastrzeżeń co do niektórych osób...
P.S.Gra którą zrobiłem ma chodzić na moim kompie a reszte mam gdzieś. Jeżeli ściągasz tą grę to nie dlatego że Ci kazałem ale dobrowolnie bo nie zostajesz przymuszony. Więc jeżeli Ci np. scrolling nie działa to nie mój problem. Ja mam Athlona AMD 3,5 GB 64bit 1 gb ramu i Geforca 4 jakiegoś tam... mi chodzi płynnie. I tylko to mnie obchodzi. A gry robię dlatego dla siebie bo to lubię robić. Jakiś piłkarz ( nie fanatyk ) nie gra dla klubu ale gra z klubem. dla siebie dla własnej przyjemności. Tak samo jest ze mną. Nie zrobię czegoś czego nie będę chciał mieć. Proste nie ? Oceniając moje gry możecie je wyklinać i krytykować ale proszę to robić w kulturalny sposób i bardzo proszę o to aby nie oceniać gry w ten sposób... Bo ja mam wolnego kompa i oceniam na 2 bo mi wolno idzie i mnie denerwuje... takich ocen nie biorę sobie i nie uważam by nie popełnić tego błędu gdyż nie wynika on z mojej winy. Pozdrawiam i moja następnej gry proszę nie porównywać do gry robionej w kilka godzin ( na kilka dni ) bo to jest mini gierka. |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 17:53
|
|
|
W takim razie nie pokazuj bezczelnie swoich gier publice. Zatrzymaj je na dysku skoro je robisz dla siebie.
Grałem w grę, i przed przeczytaniem posta dałbym jej połowę oczek z oceny. Ale po dowiedzeniu się, jakikm ignorantem jest autor nie wystawiam oceny, bo gra była robiona na odwal się. |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
Winner
Sierżant Atomowy Plutonowy

Główny edytor: 
462 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 19:05
|
|
|
Sory LS, ale takie podejście to nadaje się tylko do psychologa... Proszę, nie pokazuj nam więcej swoich gierek, jeśli robisz je dla siebie. Nie wysyłąj jej na konkurs, bo przecież nie robisz ich dla innych. Jesteś zadufany w sobie i nie potrafisz znieść nawet konstruktywnej krytyki. Zawiodłem się na Tobie. Mam nadzieję, że zrozumiesz to, co do Ciebie napisałem i nie będziesz teraz rzucał wyzwiskami.
A co do mojej recenzji:
To tylko moja subiektywna ocena i możesz się z nią zgadzać lub nie, ale musisz ją przyjąć do wiadomości.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|