Zamknięty przez: Minty 23-07-2006, 20:05 |
[Wyniki Bitwy NB] 7 |
| Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę? |
| misieksamgame |
|
25% |
[ 4 ] |
| oldboy |
|
62% |
[ 10 ] |
| Fadex |
|
6% |
[ 1 ] |
| mathew |
|
6% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 16 |
| Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 18:43 [Wyniki Bitwy NB] 7
|
|
|
Oto oficjalne wyniki Siódmej Bitwy NukeBoards!
1. miejsce: misieksamgame (Virtwar)
2. miejsce: oldboy (Animatrix)
3. miejsce: Fadex (Przeznaczenie)
Poza podium:
4. miejsce: mathew (Castle Destroy)
5. miejsce: Darth Vader (Tom Stories)
Poniżej minirecenzje prac i ich oceny (skala 0-10):
Virtwar (misieksamgame):
Nadzwyczanie dobrze zrealizowana zapowiedź gry Virtwar. Perfekcyjna synchronizacja, świetne wyważenie scen i zupełny brak błędów to poważne zalety. W dodatku filmik przedstawia faktyczne sceny z gry, a zastosowane slogany są bardzo zachęcające. Kiedy premiera gry?
OCENA: 9/10
Painhunter (oldboy):
Niesamowicie efektowna graficznie zapowiedź gry Painhunter. Znakomite wykonanie postaci i idealnie zsynchronizowana muzyka robią swoje. Niestety muzyka ta nie jest odtwarzana poprawnie. Filmik rodzi wiele pytań w stosunku do gry. Sprawia to, że jest prawie najlepszy w tym zestawieniu. Ale prawie robi różnicę jednego miejsca
OCENA: 8/10
Przeznaczenie (Fadex):
Klimatyczna animacja zapowiadająca grę Preznaczenie. Od razu wiadomo, że to rasowy horror. Dziwią białe napisy na jasnoszarym tle na początku. Grafika ogólnie jest ładna, ale niektóre elementy są tandetne. Muzyka spełnia ważną rolę. Technicznie filmik nie zawiera błędów. Tylko po co ta licha scenka z pistoletem?
OCENA: 6/10
Castle Destroy (mathew):
Filmik uchodzący za intro do gry Castle Destroy. Przedstawia obustronny ostrzał dwóch zamków. Obfituje w graficzne uładnienia, ale są nieco niestarannie wykonane, poza tym spowalniają działanie. Dobra muzyka jest nieco zsynchronizowana z wydarzeniami, ale dźwięków niestety nie ma wcale. Na samym końcu następuje pożegnanie degustującym ortem
OCENA: 3/10
Tom Stories (Darth Vader):
Zagubiona praca, dla której lepiej by było, gdyby taką pozostała. Białe napisy na czarnym tle z dodatkiem białych (co za oryginalność) rysunków kreskowych. Muzyka ok, ale co z tego, skoro jedyny moment, który uchodziłby za synchronizację to ten, gdzie pojawia się napis "Tom Stories". W filmiku nie ma nic zachęcającego do gry, nie ma nic o rozgrywce... nawet nie wiadomo czym jest ta gra. Całość wygląda na napisy końcowe po filmie (właściwie, to pierwszym skojarzeniem był animowany nekrolog w Power-Poincie [sic!]), które wyłączają chyba wszyscy No, ale jest.
OCENA: 1+/10
*Błędy krytyczne gier:
Painhunter (oldboy) - Nie wiem, coś ty z tym zrobił, ale DMC2 za nic nie chce poprawnie działać... |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 18:56
|
|
|
Szczerze mówiąc nie liczyłem na więcej... Ale moim zdaniem praca oldboy'a jest najlepsza!
Co do szarego tła na początku - ustawione na czarne... strange... |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Wirtualność
Bohater

Główny edytor: 
18050 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 19:01
|
|
|
Popieram Fadexa! Praca Oldboya najlepsza! |
|
|
|
 |
oldboy
Kapral

2264 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 19:15
|
|
|
Błąd krytyczny - niestety wstawiłem błędny plik bass.dll (miałem dwa rodzaje na dysku) więc wstawiłem większy myśląc że to bez różnicy (być może nawet jakaś nowsza wersja?) ,lecz niestety jak się potem okazało w katalogu TGF miałem ten drugi z którego korzystała moja animacja , dlatego nie ma dźwięku (znalezienie błędu zajęło mi trochę czasu - i temat bitwy został już zamknięty , nie zdążyłem dać nowych linków ani też wrzucić pliku bass.dll no cóż:/
Prawdopodobnie z powodu błędów też oceniłbym tak pracę
Podsumowując każda z nadesłanych animacji wyróżniała się ciekawym pomysłem który w pewien sposób podkreślał klimat i niejako przygotowywał na to co oferuje sama gra - > Dużą grywalność |
_________________ I pick moments for eternity |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
33795 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 19:23
|
|
|
oldboy: Naprawdę starałam się uruchomić tą muzykę przez TGF'a, ale mimo zabawy z bass.dll i samym dodatkiem nic nie wyszło.
Poza tym naprawdę wachałam się, czy to MSG czy oldboy ma być na górze, ale przesądził ten niemiły błąd (choć animacja była świetna) i bardzo fajne teksty (Virtwar). Głosujcie do nagrody publiczności, to się wszystko rozstrzygnie. |
|
|
|
 |
oldboy
Kapral

2264 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 19:34
|
|
|
Tyle bitew jeszcze nas czeka Trudna dola "reaktora" (jak to się mówi)
Sam siebie lepiej bym nie ocenił w ogóle myślałem że przez ten błąd będę ostatni
Teraz patrzę a tu punkty prestiżu mi podskoczyły hehe |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 22:15
|
|
|
Holy sziet! Nie wierzę! Pierwszy? Nie może być... liczyłem najwyżej na trzecie, bo praca olda naprawdę robi wrażenie... Fadexowa też mi przypadła do gustu... Ja moją robiłem 3 godziny od 23 - 2 w nocy Widać się opłaciło... :badgrin: |
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 23:12
|
|
|
Taaa... no kurde no..... Oldboy - dla mnie i tak wygrałeś Pracka MSG mi aż tak się nie podobała z tego względu że zbyt monotonne wszystko - tylko 2 kolory . Wszystko opiera się na 2 kolorach. Wygrał pewnie przez nawet dobrze zsynchronizowaną muzykę z pojawiającymi się scenami . Ogólnie chyba przez muzykę :-P .... wyciągniętą z YOU ARE MIGHTY :badgrin: :badgrin: :badgrin: |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 23:18
|
|
|
| Avenged napisał/a: | | wyciągniętą z YOU ARE MIGHTY |
Oj i tu się nie zgodzę . To jest z... no nie pamiętam, morty pamięta .
Oldboy rzeczywiście wykonał pracę lepszą ode mnie, sam przyznaję, ale spaprał głupim dllem...
Avenged: i kto by pomyślał, że ustawiłem 16 mln kolorów . |
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 23:33
|
|
|
| Muzyczka... o ile się nie mylę, to ja ją pierwszy na forum użyłem :-P Pracka oldboya wymiata, ale msg posiada genialne teksty. Ciężko wybrać faworyta, po grafice bez namysłu oldboy, po tekstach msg. Trailer... co w nim jest najważniejsze: grafa czy muza + hasła. Według mnie to i to jest ważne, więc jeszcze nie oddaje swojego głosika. Trzeba to jeszcze raz przeanalizować :-P |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2006, 23:33
|
|
|
| misieksamgame napisał/a: | To jest z... no nie pamiętam, morty pamięta . |
Requiem for a dream (Requiem dla snu w polskiej wersji o ile dobrze pamiętam) |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
oldboy
Kapral

2264 Prestiż
|
Wysłany: 27-06-2006, 00:54
|
|
|
Requiem dla snu - fajny film Say no to drugs A jeżeli chodzi o trailer - > Na przyszłość trzeba robić Wymiatające filmiki z Genialnymi tekstami z Synchronizowaną i Klimatyczną muzyczką no i najważniejsze BEZ BŁĘDÓW |
| Ostatnio zmieniony przez oldboy 27-06-2006, 04:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
31680 Prestiż
|
Wysłany: 27-06-2006, 01:43
|
|
|
| Obie prace ze szczytu są świetne, bardziej podoba mi się praca Oldboya. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 27-06-2006, 11:44
|
|
|
Virtwar - nie jest złe ale chyba na pierwsze miejsce nie zasługuje. Muzyczka jest fajna choć za bardzo znana. Teksty jak to teksty niby fajne ale jakoś i tak mnie to nie zachęca. Cały trailer to latanie jakiś zielonych kulek .... bleee. Coś mi mówi że ktoś się tu nie napracował.
Painhunter - super praca!!! W wersji poprawionej muzyka daje rade. Grafika jest super i widać tutaj ten charakterystyczny styl Old'a. Jest akcja, całość fajowo wygląde, czuje się klimat i na dodatek nawet długawe to jest. Jedynie to co mi się nie spodobało to te plamy/dziury na ziemi gdy jest to zbliżenie na nogi. Ta praca powinna wygrać no ale się tak nie stało.
Przeznaczenie - heh takie sobie to ale chyba nawet lespze od Virtwar'a. Trochę więcej akcji by się przydało.
Castle Destroy - grafa trochę w tej pracy razi. Tą pracę postawiłbym na równi z Virtwar. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Voythieus
Kapral

471 Prestiż
|
Wysłany: 27-06-2006, 14:21
|
|
|
Pierwsze miejsce dla misieksamgame'a i jego Virtwara jak najbardziej zasłużone.
Celem trailera jest prezentacja gry i zachęcenie potencjalnego gracza do wypróbowania konkretnego tytułu. I z tego zadania dzieło msg-a wywiązuje się znakomicie. Widzimy tu fragmenty rozgrywki, mamy więc ogólne pojęcie o wyglądzie i charakterze gry. Odpowiednio dobrana muzyka oraz hasła (może niezbyt oryginalne, niekiedy nawet naiwne, ale wzbudzające ciekawość) robią swoje.
Grafika - prawda, że prosta i właściwie dwukolorowa, ale to przecież efekt zamierzony (nawet jeżeli jego źródłem jest brak umiejętności autora). Stwarza odpowiedni, komputerowy klimat. Na podobnej zasadzie opierało się uproszczenie warstwy wizualnej w BI-NARY, choć przyznam, że panowie z Natomic Studios pod względem artystycznych talentów biją misieksamgame'a na głowę.
Natomiast produkcja oldboya wcale mnie nie zachwyciła... Grafiki tu dużo - tyle, że koślawa i sztuczna. Wyraźnie widać, że jest to efekt nieudolności jej twórcy w wiernym odtwarzaniu rzeczywistości na ekranie, a nie jakiejś konkretnej wizji. Brak atmosfery, szablonowość i - najważniejsze - po oglądnięciu dalej nie mamy pojęcia na czym tak właściwie ten Painhunter będzie polegać. Czy to będzie strzelanka, platformówka, przygodówka? Co będzie naszym celem? I jak, do cholery, będzie wyglądać? Bo na pewno nie tak, jak zwiastun. |
|
|
|
 |
|
|