[Fusion] Zaawansowana zabawa z tablicami |
Autor |
Wiadomość |
kurak
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1345 Prestiż
|
Wysłany: 29-09-2019, 11:29 [Fusion] Zaawansowana zabawa z tablicami
|
|
|
Cześć!
Potrzebuję zrobić coś takiego, żeby miś w tablicy, powiedzmy 10x10, kolumny które same będą mi się sortować w zależności od wartości jakie tam wpiszę. Oraz też po usunięciu danej wartości reszta z nich "wskoczy" na odpowiednie miejsce.
Próbowałem to ograć na około z wykorzystaniem zwykłego arraya, przerzucania stamtąd wartości do listy za pomocą pętli, potem z listy do "sortowaczki" i potem znów do arraya - ale jest to niesamowicie nieefektywne i dużo z tym zachodu.
Jeśli ktoś z Was umie obsłużyć advanced array lub temu podobne dodatki byłbym wdzięczny za pomoc, wydaje mi się, że one mają takie funkcje, jednak nie bardzo potrafię je ugryźć.
Jeśli to co chcę uzyskać opisałem zbyt niezrozumiale - dajcie znać, postaram się to dokładniej rozpisać
Dzięki!! |
|
|
|
 |
ViS
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
3039 Prestiż
|
Wysłany: 29-09-2019, 13:08
|
|
|
Array X ma funkcję sortowania wartości w tablicy i jest prosty jak zwykły Array. |
|
|
|
 |
kurak
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1345 Prestiż
|
Wysłany: 29-09-2019, 17:25
|
|
|
Dzięki! Nie znałem array X, nie ma go oficjalnym managerze rozszerzeń, ale już sobie go znalazłem na darkwire, zaraz go wypróbuję i zobaczę czy uda się zrobić to o co mi chodziło
[ Dodano: 07-10-2019, 13:57 ]
Hej! Sprawdziłem tego array x i niestety nie potrafię tam zrobić takiego sortowania jak potrzebuję. Potrzebuję zrobić tak, żeby wybrana kolumna się tylko posortowała i to jeszcze nie od pierwszej komórki - to chyba jednak zbyt skomplikowane jeśli chodzi o tą tablicę. Nigdzie też nie mogę znaleźć jakiś fajnych materiałów dotyczących tych bardziej zaawansowanych tablic z pluginów.
Jeśli coś macie prosze podzielcie się |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 27-10-2019, 22:28
|
|
|
Niektóre z moich obiektów to oferują, ale wielowymiarowy array chyba nie jest zatwierdzony przez CT bo nie jest unicode. Za to lista już tak jeśli to rozwiązuje Twoje problemy. Co do arraya mogę poszukać gdzieś na moich dyskach z 2013 roku. |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
kurak
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1345 Prestiż
|
Wysłany: 11-12-2019, 23:11
|
|
|
Cześć Cootje! Dzięki za odpowiedzi w moich wątkach, nie wiem jakim cudem je przeoczyłem
Problem na razie rozwiązuję tak, że po prostu napisz sobie kod z sortowaniem bąbelkowym i będę go odpalał w razie potrzeby
i wykorzystam po prostu zwykłego arraya
Jednak ten projekt jest mniej ważny, najbardziej martwi mnie sprawa z innego mojego wątku, że moje aplikacje co jakiś czas interpretowane są jako wirus |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2020, 01:35
|
|
|
Quick sorta też idzie zaimplementować w CF na array, a co do wykrywalności jak masz legitnego cf to odznacz opcje compress the runtime i powinno być ok. |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
|