|
|
Przesunięty przez: Fadex 12-02-2019, 22:09 |
Biedna bitwa #1 |
Autor |
Wiadomość |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
234 Prestiż
|
Wysłany: 12-02-2019, 16:00 Biedna bitwa #1
|
|
|
Z przyjemnością ogłaszam "Biedną bitwę", bitwę w której liczy się dobra zabawa, dobry nastrój i...
... nie ważne .
Chcesz podpierać ściany, czy dobrze się bawić? Jeśli wybrałeś drugą opcję, to ta bitwa jest dla Ciebie! Biedna bitwa, to nieoficjalna bitwa, bez kolorków, gier na steama i innych takich. Lubisz posiedzieć nad swoim projektem, a limity Pidżamy za bardzo Cię ograniczają? Dobrze trafiłeś kolego i koleżanko.
Zasady są proste:
- limit wielkości pracy: 500 MB, muzyka może być w wav (Oni tego nawet nie sprawdzają!)
- rozdzielczość daj taką jaką chcesz, warto jednak wziąć pod uwagę potencjalnych głosujących i ich sprzęty),
- dozwolone programy: wszystkie prócz KliknPlay
- daj plik źródłowy, albo nie dawaj,
- musisz być autorem gry, ale nikt nie sprawdzi, czy przypadkiem nie użyłeś kodu z poprzedniego projektu, przykładu itd.,
- zrób wszystko by twoja gra odpaliła się bezproblemowo na większości sprzętów, systemach bez konieczności instalowania dodatkowych softów/bibliotek itd.
- praca może mieć instalator, a także możesz mieć chaos w nazwie folderów
- pamiętaj, że to ludzie głosują i musisz spełnić ich oczekiwania, a nie moje... zrób po prostu dobrą grę uwzględniając temat bitwy
- bitwa trwa tydzień
- po zakończeniu bitwy odbywa się tygodniowe głosowanie, który ma za zadanie wytypować 3 najlepszych twórców
- ja jako organizator, nie biorę udziału w samej bitwie jak nie oddaję głosu w głosowaniu
- głosowanie jest oparte na zasadach z tradycyjnej bitwy: 3pkt na siebie i reszta wedle woli (2pkt na jednego ludka i 1pkt na drugiego)
Biedną bitwę zaczynamy w Czwartek 14.02.2019 o godzinie 18.00, wtedy także pojawi się temat wraz z sugestiami. Jeśli nowy rodzaj batalii się przyjmie, to pomyślę o tym, by kolejne odsłony jakoś urozmaicić, a zwycięzców nagrodzić czymś więcej niż dobrym słowem i kawałkiem suchej bułki Liczę na Was!!!
Edit:
Ogłaszam pierwszą Biedną bitwę!!!
Temat: Fury
Ciężki temat? Rusz głową, odpal wszystkie systemy, zaatakuj kreatywnością... Nuke Boards kreatywność przede wszystkim!!!
Sugestie:
- gry wyścigowe, seria Need for Speed
- kradzież pojazdów, seria Grand Theft Auto
- David Hasselhoff, szalone lata 80, Kung Fury
- Tyson Fury
- Undertale
Nadsyłanie prac:
Link do pracy należy umieścić w wiadomości w tym temacie do dnia 21.02.19 (kończymy w czwartek 21.02.19 , o godzinie 18.00 (+2 minuty więcej) Macie 7 dni na wykonanie! Następnie odbędzie się trwające tydzień głosowanie.
Wiadomość zgłoszeniowa powinna zawierać nazwę pracy.
UWAGA! Tylko pierwszy post się liczy. W pierwszym poście zasady zabawy.
Dobraj zabawy!!! |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
Ostatnio zmieniony przez Temporal 14-02-2019, 20:07, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Sporek
Bohater Producent Wody w Proszku

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
15764 Prestiż
|
Wysłany: 12-02-2019, 16:36
|
|
|
W sumie sucha bułka się przyda, tylko zależy jaki rodzaj tej bułki. Weź kup jakąś dobrą tą bułkę. |
|
 |
creesee
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
12186 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 15:36
|
|
|
No co wy, ogłoszenie bitwy dwa dni przed jej rozpoczęciem? Coś Ty, Temporal, na bułkę upadł?
Sugestia #1: jestem za wywaleniem wszystkiego, co nieklikowe. Promujmy kliki. Myślałem, że jesteśmy forum o tworzeniu gier w klikach. Kliki są rasą panów!
Sugestia #2: kiedyś na Fabryce Gier [*] była bitwa, w której wybierało się jeden z trzech tematów, w którym każdy składał się z trzech słów-kluczy, do których należało w dowolny sposób nawiązać w produkcji. Podobał mi się ten pomysł. Na przykład: młot + zjawa + drzwi (tak powstał Skullhammer). Bitwa jak bitwa, a daje trochę więcej swobody. Gdyby ktoś nie czuł się dobrze w jakimś temacie, wówczas nadal może brać udział, pchając swoją kreatywność w inną mańkę. Moim zdaniem warto.
Sugestia #3: od wczoraj na urlopie (do 25-go) i z chęcią wziąłbym udział, ale patrz: początek zdania. Być może jest też więcej osób, które byłyby zainteresowane, a z jakiegoś powodu ich to zaskoczyło? Jest szansa na przesunięcie bitwy na np. 1 marca? |
|
|
|
 |
Sporek

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15764 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 18:00
|
|
|
creesee napisał/a: |
Sugestia #3: od wczoraj na urlopie (do 25-go) i z chęcią wziąłbym udział, ale patrz: początek zdania. Być może jest też więcej osób, które byłyby zainteresowane, a z jakiegoś powodu ich to zaskoczyło? Jest szansa na przesunięcie bitwy na np. 1 marca? |
Jestem za wydłużeniem czasu bitwy Ale jeśli chodzi o przesunięcie, to już mniej, może po prostu niech będzie trwała miesiąc xD? |
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
234 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 18:02
|
|
|
Ogłaszam pierwszą Biedną bitwę!!!
Temat: Fury
Ciężki temat? Rusz głową, odpal wszystkie systemy, zaatakuj kreatywnością... Nuke Boards kreatywność przede wszystkim!!!
Sugestie:
- gry wyścigowe, seria Need for Speed
- kradzież pojazdów, seria Grand Theft Auto
- David Hasselhoff, szalone lata 80, Kung Fury
- Tyson Fury
- Undertale
Nadsyłanie prac:
Link do pracy należy umieścić w wiadomości w tym temacie do dnia 21.02.19 (kończymy w czwartek 21.02.19 , o godzinie 18.00 (+2 minuty więcej) Macie 7 dni na wykonanie! Następnie odbędzie się trwające tydzień głosowanie.
Wiadomość zgłoszeniowa powinna zawierać nazwę pracy.
UWAGA! Tylko pierwszy post się liczy. W pierwszym poście zasady zabawy.
Dobraj zabawy!!! |
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
Ostatnio zmieniony przez Temporal 14-02-2019, 20:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
36303 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 18:04
|
|
|
To śmieszne, bo akurat dzisiaj oglądałem recenzję starej gierki gdzie przyrównywał ją gość do Kung Fury i zastanawiałem się, czy by czegoś w ten deseń nie zrobić.
^
"Dobraj zabawy"
Poza tym miała być 18, była 18:02. Oddajcie moje 2 minuty. |
|
 |
Sporek

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15764 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 18:05
|
|
|
No dobra, coś się wymyśli Mam już w miarę pomysł, chyba.
To rozumiem, że zakończenie bitwy 18:02 za tydzień |
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
234 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 18:59
|
|
|
Dobra, wygraliście, dopisujemy 2 minuty. Mam nadzieję, że niezdecydowani jednak podejmą słuszną decyzję i wezmą udział w bitwie. Temat można ugryźć z różnych stron, może być zabawnie
@creesee rozumiem Cię, ale ciężko dogodzić wszystkim. Społeczność nie jest już tak aktywna jak kiedyś i ograniczenia się do klików może tylko zmniejszyć ilość uczestników. Niektórzy porzucili kliki i kodzą w Unity, albo piszą gry od zera. Chodzi o dobrą zabawę a nie koniecznie o promowanie klików. Co do terminu, to też ciężko wstrzelić się tak by każdemu pasowało. Ludzie mają swoje życie i zawsze coś będzie stało na przeszkodzie. Jak nie ta bitwa to trafisz na kolejną, tym bardziej, że to NB organizuje te wszystkie bitwy i pidżamy. Ta bitwa powstała z przypadku i jak odniesie jakiś sensowny sukces, to pomyśli się o kolejnych lepszych odsłonach. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37281 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 19:33
|
|
|
Mam pytanie odnośnie zakończenia bitwy. W pierwszym poście jest data 21.03.2019 ale zaraz potem piszesz, że na wykonanie pracy jest tydzień... więc ile w końcu jest czasu? |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
234 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 20:10
|
|
|
jarlfenrir napisał/a: | Mam pytanie odnośnie zakończenia bitwy. W pierwszym poście jest data 21.03.2019 ale zaraz potem piszesz, że na wykonanie pracy jest tydzień... więc ile w końcu jest czasu? |
Mały chochlik się wkradł. Oczywiście chodzi o 21.02.2019, już poprawione. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
kamiledi15
Porucznik

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8397 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 21:28
|
|
|
Szkoda, że jednak nie 21.03 Termin dla mnie fatalny z oczywistych względów, ale postaram się coś wytworzyć. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Sporek

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15764 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 22:00
|
|
|
No w sumie szkoda, że tak krótko, bo pomysł już wymyśliłem, ale zaraz kończą mi się "ferie" plus mam jeszcze jeden konkurs priorytetowy dla mnie, ale postaram się zrobić. |
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 22:46
|
|
|
Temporal napisał/a: | Temat: Fury |
W pierwszej chwili przeczytałem "furry" i strachłem :O |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Kalon
Pupogłowy

Główny edytor: 
331 Prestiż
|
Wysłany: 14-02-2019, 23:27
|
|
|
Nie wiem jak akurat Undertale zalicza się do tego tematu. Inne jakoś dają mi do zrozumienia ale Undertale to nie kojarzę do tego. Chyba ze chodzi dynamiczną rozgrywkę. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
234 Prestiż
|
Wysłany: 15-02-2019, 15:53
|
|
|
Kalon napisał/a: | Nie wiem jak akurat Undertale zalicza się do tego tematu. Inne jakoś dają mi do zrozumienia ale Undertale to nie kojarzę do tego. Chyba ze chodzi dynamiczną rozgrywkę. |
Patrz wpis Tasmpol'a |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|