NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[MMF2] MMF2 nie widzi rozszerzenia
Autor Wiadomość
kurak 
Plutonowy


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: MMF2
Posty: 79

1345 Prestiż
  Wysłany: 24-03-2018, 00:30   [MMF2] MMF2 nie widzi rozszerzenia

Cześć :)

Krótko, potrzebuję otworzyć program który kiedyś stworzyłem. Przy próbie otwarcie okazuje się, że nie mam rozszerzenia Surface.mfx. Czym prędzej je ściągnąłem i skopiowałem do odpowiednich folderów, jednak błąd nadal występuje i nadal nie mogę otworzyć programu.

Czy ktoś z Was wie może w czym leży problem? Jeśli potrzebujecie więcej danych dajcie znać

Dzięki! :)
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1411

40075 Prestiż
Wysłany: 24-03-2018, 09:17   

Nie brakuje ci czasem plików w \Unicode albo \HWA?


Kod:

├───Data
│ └───Runtime
│ │ Surface.mfx
│ │
│ ├───Flash
│ │ Surface.dat
│ │
│ ├───Hwa
│ │ Surface.mfx
│ │
│ └───Unicode
│ Surface.mfx

├───Extensions
│ │ Surface.mfx
│ │
│ ├───Hwa
│ │ Surface.mfx
│ │
│ └───Unicode
│ Surface.mfx

└───Help
Surface.chm


MMFa zresetowałeś całkowicie po dodaniu plików rozszerzenia? Może jakiś proces jeszcze był otwarty i przez to lista rozszerzeń nie uległa przeładowaniu?
_________________
:razzugly:
 
     
kurak 
Plutonowy


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: MMF2
Posty: 79

1345 Prestiż
Wysłany: 24-03-2018, 12:59   

Hej,

dzięki za odpowiedź :) miałem wgrane do:

Data\Runtime\Surface.mfx
Data\Runtime\Hwa\Surface.mfx
Data\Runtime\Unicode\Surface.mfx
Data\Extensions\Surface.mfx
Data\Extensions\Hwa\Surface.mfx
Data\Extensions\Unicode\Surface.mfx

Restet zrobiłem całego komputera ;)

Teraz wgrałem jeszcze w te wszystkie miejsca które wskazałeś, niektóre katalogi musiałem stworzyć bo ich nie było, jednak nadal nie działa :/

Wyskakuje mi komunikat nadal: Cannot load extension Surface.mfx

Szczerze mówiąc nie rozumiem co się dzieje
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1731

37283 Prestiż
Wysłany: 24-03-2018, 14:03   

Może problem nie jest z tym, że go nie widzi, a z tym, że format pliku się nie zgadza? Na pewno to rozszerzenie nie jest do starszych wersji klików?
 
     
kurak 
Plutonowy


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: MMF2
Posty: 79

1345 Prestiż
Wysłany: 24-03-2018, 14:10   

Tego niestety nie wiem, być może tak jest - jednak jak tworzyłem ten program około 3 lata temu to korzystałem z tej samej wersji MMF2 co teraz. Oczywiście po drodze był format, stąd znów musiałem wgrywać to rozszerzenie i ściągnąłem je z tej samej strony czyli z dark-wire.

Być może rzeczywiście jest to niezgodność wersji - być może uda mi się znaleźć inną wersję tego surface, jeśli macie jakieś, źródła to proszę podeślijcie :)

Dzięki!

edit:

Znalazłem to rozszerzenie gdzie indziej, usunąłem tamto poprzednie ze wszystkich katalogów do których je wgrałem i wgrałem to nowe. I teraz działa! :) Dzięki za pomoc i sugestie! :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group