|
[Inne] Android problem |
| Autor |
Wiadomość |
Rychu
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
123 Prestiż
|
Wysłany: 02-10-2017, 19:32 [Inne] Android problem
|
|
|
Siema, mam taki problem, że chciałem sobie zrobić apke na androida, i gdy chcę ją "zbudować" to wyskakuje mi błąd.
Wszystko mam zainstalowane, a tutaj to co mam zainstalowane w SDK MANAGER:
- Android SDK Tools
- Android SDK Platform-tools
- Android SDK Build-tools
- Android 8.0.0 (API 26)
- Android 4.1.2 (API 16)
- Google USB Driver
Próbowałem to zrobić na oby dwóch api i ten sam błąd. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 02-10-2017, 20:12
|
|
|
| Rychu napisał/a: | | [javac] error: Source option 1.5 is no longer supported. Use 1.6 or later. |
Jakie masz JDK zainstalowane na kompie? Spróbuj z 7uXX albo 8uXX. Bitowość taką, jak cała reszta, czyli podejrzewam, że x86. W zasadzie sądzę, że JRE wystarczy do udanej kompilacji, ale z JDK nie zaszkodzi spróbować również. |
|
 |
Rychu
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
123 Prestiż
|
Wysłany: 02-10-2017, 20:41
|
|
|
| msg napisał/a: | | Rychu napisał/a: | | [javac] error: Source option 1.5 is no longer supported. Use 1.6 or later. |
Jakie masz JDK zainstalowane na kompie? Spróbuj z 7uXX albo 8uXX. Bitowość taką, jak cała reszta, czyli podejrzewam, że x86. W zasadzie sądzę, że JRE wystarczy do udanej kompilacji, ale z JDK nie zaszkodzi spróbować również. |
JDK-9, pobrane z jakieś tam strony bo główna strona javy mi nie chce działać.
A to 7uXX to co to znaczy? Nie ogarniam tego, używam clickteam'a od kilku dni. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 02-10-2017, 21:23
|
|
|
| Rychu napisał/a: | | JDK-9, pobrane z jakieś tam strony bo główna strona javy mi nie chce działać. |
To zdowngrade'uj do 8 lub 7. Bazuję na tym: http://forum.haxeflixel.c...-1-6-or-later/4
| Rychu napisał/a: | | A to 7uXX to co to znaczy |
JRE ma dwojakie oznaczenia wersji. Np. JRE 1.7.55 oznacza się jako JRE 7 update 55, czyli 7u55. 7uXX oznacza JRE 7 w dowolnym update. |
|
 |
Rychu
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
123 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2017, 09:37
|
|
|
| msg napisał/a: | | Rychu napisał/a: | | JDK-9, pobrane z jakieś tam strony bo główna strona javy mi nie chce działać. |
To zdowngrade'uj do 8 lub 7. Bazuję na tym: http://forum.haxeflixel.c...-1-6-or-later/4
| Rychu napisał/a: | | A to 7uXX to co to znaczy |
JRE ma dwojakie oznaczenia wersji. Np. JRE 1.7.55 oznacza się jako JRE 7 update 55, czyli 7u55. 7uXX oznacza JRE 7 w dowolnym update. |
//edit
Zainstalowałem inną wersje i teraz generuje mi aplikacje, ale jak chce ją zainastalować na telefonie to nie ma takiej możliwości. Po uruchomieniu test.apk nie mogę użyć przycisku instaluj tylko anuluj działa. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2017, 10:45
|
|
|
| msg napisał/a: | | sądzę, że JRE wystarczy do udanej kompilacji |
Jestem prawie pewien, że JRE to za mało, by coś skompilować
[ Dodano: 03-10-2017, 10:48 ]
Sam błąd niewiele mi mówi, ale na początek popróbowałbym instalację różnych wersji SDK. Może exporter wymaga javy 5, a 9 jest już z nią niekompatybilna? Generalnie Java jest kompatybilna wstecz, ale 9 wprowadza dość sporą rewolucję.
[ Dodano: 03-10-2017, 10:50 ]
| Rychu napisał/a: |
Zainstalowałem inną wersje i teraz generuje mi aplikacje, ale jak chce ją zainastalować na telefonie to nie ma takiej możliwości. Po uruchomieniu test.apk nie mogę użyć przycisku instaluj tylko anuluj działa. |
Chyba trzeba w ustawieniach telefonu pozwolić na instalację aplikacji z niezaufanych źródeł.
Cytat z jakiegoś forum:
| Cytat: | | Make sure that you have already ticked the box in > Settings > Applications or Security > Unknown sources. |
|
|
|
|
 |
Rychu
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
123 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2017, 10:59
|
|
|
| jarlfenrir napisał/a: | | msg napisał/a: | | sądzę, że JRE wystarczy do udanej kompilacji |
Jestem prawie pewien, że JRE to za mało, by coś skompilować
[ Dodano: 03-10-2017, 10:48 ]
Sam błąd niewiele mi mówi, ale na początek popróbowałbym instalację różnych wersji SDK. Może exporter wymaga javy 5, a 9 jest już z nią niekompatybilna? Generalnie Java jest kompatybilna wstecz, ale 9 wprowadza dość sporą rewolucję.
[ Dodano: 03-10-2017, 10:50 ]
| Rychu napisał/a: |
Chyba trzeba w ustawieniach telefonu pozwolić na instalację aplikacji z niezaufanych źródeł.
Cytat z jakiegoś forum:
| Cytat: | | Make sure that you have already ticked the box in > Settings > Applications or Security > Unknown sources. |
|
To wiem, ale wtedy tak czy siak po użyciu przycisku Instaluj wyskakuje powiadomienie o tym. A tą opcje już od dawna mam włączoną. A tutaj nie mogę w ogóle tego przycisku użyć.
[ Dodano: 04-10-2017, 10:20 ]
ref ref
[ Dodano: 05-10-2017, 14:38 ]
ref ref |
|
|
|
 |
|
|