[Strategia] Odświeżona wersja Gruntz... |
Autor |
Wiadomość |
Frandzelek
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
174 Prestiż
|
Wysłany: 04-08-2017, 00:56 [Strategia] Odświeżona wersja Gruntz...
|
|
|
Tytuł: Gruntz 2
(To oczywiście do ustalenia aby nie "zżynać" z twórców oryginalnych Gruntzów)
Gatunek: Logiczna, Łamigłówki, Strategiczna
Autor: Frandzelek
Opis:
Miała by to być odświeżona wersja gry Gruntz. Z nowymi mechanikami oraz z inną nazwą stworzona od podstaw.
CZYLI: Sterujemy ludzikiem (Lub 2, 3 czy 4 [zależnie od poziomu który robimy]) których zadaniem jest odnalezienie wszystkich kawałków mapy, które muszą na końcu każdego poziomu dostarczyć królowi. Aby tego dokonać muszą przemierzyć świat w ich poszukiwaniu. Natykają się na różne przeszkody od Kamieni które można rozwalić tylko kilofem, po przeciwników którzy w nas wbiegają i rzucają bombę wybuchając razem z nami.
LINKI:
Gra Gruntz (Screeny): http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=344
Uwagi:
Od siebie póki co mam tylko interfejs na planszy gry, choć pewnie go będe zmieniał jeszcze miliard razy.
Żeby nie zrzynać całkowicie gry z Gruntzów mam obmyślone mechanizmy, narzędzia, czy mechanizmy w postaci "zamienników", lecz niektóre z nich typu słomka są po prostu nie do zastąpienia.
Mechanizm: Każdy "Ludek" będzie mógł mieć tylko jedno narzędzie, oraz jeden rozpraszacz.
Narzędzia:
-Kilof - Służy do niszczenia skał, można nim atakować zadaję 2 DMG, można użyć co 2 sekundy
=Słomka - Służy do wciągania kałuż "Ludkowych" (Mechanizm: Wciągnięcie 4 kałuż pozwala na wytworzenie drugiego Ludka na mapie), można atakować zadając 1DM co 2 sekundy
-Kij z kolcami - Służy do atakowania zadając 3DMG co 2 sekundy
Rozpraszacze:
-Zabawkowa lalka - Służy do rozproszenia przeciwnika, możemy mu ją dać wtedy on zajmie się lalką i nie będzie na nas zwracał uwagi przez 6 sekund.
-Piłka - ~||~ przez 5 sekund
Oczywiście jest tych pomysłów na narzędzia itp. mało, ale pomysł stworzenia alternatywnej gry do Gruntzów wpadł mi w głowę jakaś godzinę temu.
I czy byłby ktoś chętny, żeby w taką gierkę zagrać?! |
_________________ "Zdrowie twoje w gardło moje" |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8479 Prestiż
|
Wysłany: 04-08-2017, 11:16
|
|
|
Jasne. Mam oryginał tej gry i miło ją wspominam, choć poziom trudności był dość wysoki. Chętnie bym zagrał. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Halamix2
Ahegao

Główny edytor: 
1580 Prestiż
|
Wysłany: 04-08-2017, 18:28
|
|
|
Ja to tutaj położę: Dizgruntled
Dobrze wspomina, chociaż były błędy uniemożliwiające zebranie wszystkich monet/przejście niektórych plansz na prostym (timing kulek)
EDIT: wiem o patchu , tylko zmiana na angielski przeszkadza |
_________________ Mój keybase (GPG w środku) |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8479 Prestiż
|
Wysłany: 18-12-2017, 17:55
|
|
|
I co, działasz jakoś przy tej grze? Czy może pomysł równie szybko wyleciał jak przyleciał? |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
|