NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pierwszy i ostatni telefon
Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 22-02-2016, 19:27   Pierwszy i ostatni telefon

Ostatnio z koleżanką rozmawiałyśmy o archeologii gsm. W skrócie, od jakiego telefonu zaczęliście? Na jakim skończyliście?

Moim pierwszym był duży i obły z grubą, choć krótką antenką. Motorola bodajże D160:

Chyba włączyłam ją raz, więc nie wiem, czy się liczy. Druga była Motorola V360, przesuper, czytałam na niej książki.

Obecnie... Też Motorola, Moto X Play..

Bo Huawei Y330 to szmelc, Samsung Galaxy S2 napił się soku pomarańczowego, HTC BlueAngel zdechł od magnesu nadprzewodzącego, a Sony Ericsson W210i chyba na zawsze będzie moim ulubionym telefonem zapasowym :p

Neoqueto 
Moderator
Akcelerator

Prestiż
Wysłany: 22-02-2016, 20:32   

Pierwszy, circa 2003:

Sony CMD-J70.
Spoiler:

Drugi:

Sony Ericsson W300i.
Spoiler:

Trzeci, przez krótki czas:

Nokia N70.
Spoiler:

Czwarty:

Nokia N95 8GB.
Spoiler:

Piąty:

Oryginalny Samsung Galaxy S.
Spoiler:

Szósty:

LG Swift 4X HD/LG Optimus 4X HD/LG P880.
Spoiler:

Siódmy:

Samsung Galaxy Xcover 3.
Spoiler:

Ósmy:

Sony Xperia M4 Aqua.
Spoiler:

Dziewiąty:

Samsung Galaxy Grand Prime.
Spoiler:

Spoiler:

Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

Steam:

Prestiż
Wysłany: 22-02-2016, 22:57   

Najpierw miałem klasyczną nokie, potem też coś podobnego, nie wiem czy tej samej firmy, wiem, że był snake, gra w małpki i przesypywanie piasku. Potem Sagem nie wiem czy dokładnie ten model ale podobny i miał aparat itp potem miałem samsunga z wysuwaną klapką chyba e250 służył mi trochę. Potem miałem przez jakiś czas orange vegas ale to był szajs i przeszedłem na LG Kp501 który słuzył mi bardzo bardzo długo :) Później dostałem Sony Xperia E, nawet ok ale troche szwankował, a teraz mam LG Spirit.

wermi 
Major
Depressive Disorder

Prestiż
Wysłany: 23-02-2016, 00:24   

Nie pamiętam jaki telefon miałem najpierw, ale miałem różne, w tym Nokia 7650 czyli pierwszy telefon od nich z Symbianem, Nokia 6610 (bądź podobny), różne SE czy Nokia 6820 z ciekawą konstrukcją (pic rel)

http://www.thebestpageint...es/e70_tot8.jpg [+16]

Po masie różnych telefonów dostałem od wujka rozsuwaną Nokię 5200, był to pierwszy telefon który posiadałem trochę dłużej. Dość niedawno wróciłem do niego na chwilę i używałem jako odtwarzacz muzyki, ale zepsułem po paru godzinach, bo zajechałem taśmę bawiąc się w ciągłe rozsuwanie jego.

Potem po *jakimś* czasie przesiadłem się na SE C702. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt że telefon wyglądał bardzo niechlujnie już w momencie w którym go dostałem i szybka od obiektywu została zjechana przez rozsuwaną osłonę.

Następny był C510 którego dostałem gdy mama zmieniła telefon na Nokię E72. Był bardzo podobny do poprzedniego, tyle że ładniejszy i można było robić nim normalne zdjęcia. Używam do dziś.

Dalej... Moto E 1st gen, którego dostałem na gwiazdkę. Niby telefon w porządku, ale wymięka w porównaniu do Moto G 3rd gen. Aparat = kupa. W ogóle co to za moda w dzisiejszych telefonach żeby nie dawać autofocusa? Po paru miesiącach przycisk power/blokowania ekranu dostał raka i zaczął samoczynnie się wciskać. No i padło wejście jack. Przynajmniej dostał obiecaną aktualizację do 5.1.

W międzyczasie otrzymałem Nokię E6 i używałem jej razem z Moto E. Ostatecznie porzuciłem motkę na rzecz tego telefonu. Do zakupu (wcale go nie kupiłeś!) skłoniło mnie połączenie ekranu dotykowego z klawiaturą qwerty. Ekran ma fajną gęstość. Internet przegląda się w miarę. Ale jednak po skorzystaniu z Motki G stwierdziłem "co za szajs". Telefon jest strasznie przestarzały a system to trup ;p W kwestii komfortu użytku ten telefon też jest w XX wieku.

Mama oddała mi E72 ze względu na przesiadkę na Moto G 3rd gen. Pokorzystałem trochę i odłożyłem, bo mam E6, która jest lepsza (moim zdaniem). Ten telefon też daje radę, można przeglądać internet, jakość dźwięku z jacka w porządku. I robi lepsze zdjęcia niż następca, ze względu na autofocus :P Ale jednak gorsze niż C510.

Obecnie nie używam żadnego telefonu, ale jeżeli będę musiał, to kartę włożę do E6. A jakbym chciał kupić jakiś telefon to sprawiłbym sobie Nokię E70 bądź N9, bo czemu nie.

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Pojedynki: nie

Prestiż
Wysłany: 25-02-2016, 20:18   

Pierwszy: Sagem ileśtam

Ostatni: Samsung pomarańczowy na boku

Odpowiedz do tematu