|
[zręcznościowa] Siup |
| Autor |
Wiadomość |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 15-03-2006, 22:58 [zręcznościowa] Siup
|
|
|
Tytuł: Siup
Gatunek: Zręcznościowa
Autor: pepe9donkey
Grafika: pepe9donkey
Dźwięk: pepe9donkey
Muzyka: pepe9donkey
Opis:
Przytoczę jedynie co już napisałem w pliku readme :
" Zły, podły i w każdym calu niebezpieczny Kartoflany Łeb zaatakował naszą niczemu niewinną, sielską Pikselkową Krainę i panoszy się bez celu strasząc turystów. Sytuacja jest tak napięta, że doszło nawet do ataku na nasz sklep spożywczy, gdzie skradzione zostały wszystkie landrynki. TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE!
Błagam Cię, jesteś naszą jedyną nadzieją! Wysiupaj stąd tego zatrważającego, paskudnego potwora i pomóż naszej biednej krainie stanąć na nogi po tak okrutnym ataku... Czeka Cię wielka sława. Pomyśl tylko - staniesz się idolem nastolatek i w końcu trafisz na okładki kolorowych pism dla pań... Zastanów się...
Aby wysiupać Kartoflanego Łba, musisz tak podbijać pola, po których się poruszasz, by pola przeciwne, podbite siłą Twego skoku siupnęły wstrętnego potwora. Za każde siupnięcie otrzymujesz punkty. Uważaj, ponieważ Kartoflany Łeb jest potężnym czarodziejem i może wzywać na pomoc swych plugawych sprzymierzeńców. Ruszaj zatem w tę niebezpieczną, acz błogosławioną misję i niech moc będzie z Tobą...
Zrzuty ekranu:
http://www.aateam.boo.pl/gry/siup3.gif
http://www.aateam.boo.pl/gry/siup2.gif
http://www.aateam.boo.pl/gry/siup.gif
Uwagi:
Myślę, że gra powinna się ukazać w przeciągu jakiegoś tygodnia, dwóch. Jest to uwarunkowane tym, czy zachce mi się robić tryb na dwóch graczy i czy Slawo zechce umieścić grę na OZCOM . Zapraszam do komentowania. |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 00:40
|
|
|
Ładna grafika, ale zasady niejasne. Z tego co piszesz, wydanie gry jest właściwie pewne, więc "Powodzenia" jest nieuzasadnione. |
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
25566 Prestiż
|
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 08:41
|
|
|
Ogólnie bardzo fajnie się zapowiada. Nawet ładna grafika, ale jakoś pusto Zrób więcej szczegółów (PS. Mi też się podobały te kolory Vitala z pracy "game...?") Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:09
|
|
|
| Co wy widzicie w tej grafie? Dla mnie jest ona beznadziejna. Dobra może przesadzam ale i tak jest słaba. Pewni na obronę poleci to że ma być klimat strachy gier ale ja czegoś takiego nie kupuje. Graficznie słabo a resztę się zobaczy w swoim czasie. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:13
|
|
|
| Kurzowa Kukiełka napisał/a: | | Ładna grafika, ale zasady niejasne. |
Zasady są naprawdę bardzo proste, tylko może nie dość dokładnie je wytłumaczyłem. Otóż bohater będąc na jakimś polu może je wgnieść. Jeżeli to zrobi, to samo pole, ale na planszy po której porusza się wróg, zostaje wybite do góry. Jeżeli na tym polu znajduje się wróg, on również zostaje wybity w górę, czyli siupnięty .
| Fred napisał/a: | | PS. Mi też się podobały te kolory Vitala z pracy game...? |
Heh... No właśnie Fred to są te kolorki, tylko dodałem ich trochę (3 odcienie czerwieni i 3 niebieskiego).
| Fred napisał/a: | | Nawet ładna grafika, ale jakoś pusto |
Już zacząłem różnicować trochę poszczególne pola. Będzie ich 3-4 rodzaje. Po prostu niektóre będą miały kafelki lub pęknięcia. W czasie gry ciągle coś się będzie działo na planszy (bonusy, pułapki), więc chyba nie powinno być pusto.
Dzięki wszystkim za komentarze, a jeśli chodzi o wyniki, to Slawo odezwę się do Ciebie, jak już zrobię grę . |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:32
|
|
|
Temporalu, sądze że grafika jest całkiem niezła bo jestem pixelartowcem i patrze to z pesrspektywy pixelartu. Jeżeli preferujesz PS'owy styl, to Twoja sprawa. Ja jednak dalej sądze że grafa jest ładna |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:43
|
|
|
| Obudowa gry ładna, ale grafika ogólna gry leży i kwiczy. Radze poczytać przypowiastki Jakima - tam dokładnie jest to, o czym mówie, dobry grafik robi kilka kropek i wszyscy się zachwycają, a jakby zrobił to samo ktoś inny, to wszyscy by jęczeli. Gra zapowiada się ciekawie, ale grafika mi się nie podoba - za uboga, bardzo za uboga. Menu ładne bardzo, ale grafika samej rozgrywki marna. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy Posty: 382
10120 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:07
|
|
|
Odpowiem nieładnie - g...o sie znacie na grafice i lepszej nie zrobicie dlatego tak mówicie. Są grafiki i "grafiki". Akurat tutaj mamy grafike. Wszystko takie jakie powinno być w grze. , Kolorystycznie stonowanne, zachowanie perspektywy i proporcji. I to jest twórca gier! A nie wielki mędrca... Gra na którą warto poczekać |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
25566 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:56
|
|
|
| Alicja napisał/a: | | Odpowiem nieładnie - g...o sie znacie na grafice i lepszej nie zrobicie |
POPIERAM !
A komu się grafika nie podoba to niech se siupnie i nie peple |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www
http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:58
|
|
|
| No cóż niektórzy będa zawsze wielcy nawet jeśli nie będą na to zasługiwać. Na NB wystarczy raz sobie wyrobić opionię a później to już traktują cię jak za pierwszym razem. No cóż ja już zawsze będe wielkim krytykiem, Bedziu gościem którego nie powinno się lubieć a PP zarąbistym grafikiem nawet jeśli nie będzie przykładał się przy tworzeniu. Naprawdę tylko Tasmpol potrafi mnie zaskoczyć swoimi wypowiedziami. Resztę osób to można przewidzieć. Robot robuś jest super i zaraz wszyscy tak robot robuś jest super. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:52
|
|
|
Szykuję się ciekawy produkt. Odnośnie grafiki mam odmienne zdanie: na + zasługuje styl, a na minus pole gry (malo urozmaicone). Liczę na dużo bonusów. Aha, a co to za czerwony jaszczur w "rzece"? Czyżby plugawy sprzymierzeńca?
PS. Zauważcie, że pepe9donkey jest autorem wszystkiego, czyli grafy, muzy, dzwiekow. To sie liczy... |
|
|
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 20:18
|
|
|
Na wstępie piszę, że nie mam zamiaru przekonywać o tym, że to jest dobra grafika, bo przecież każdy ma swoje zdanie . Napiszę tylko parę technicznych spraw. Otóż tak jak napisałeś Temporal grafika istotnie jest stylizowana na starą. Wpływa na to m.in. mała ilość kolorów oraz powiększenie grafiki. To ostatnie jednak będzie można zmienić. Do wyboru jest grafika normalna, powiększona dwukrotnie i trzykrotnie. Spróbuj obejrzeć te screeny po dwukrotnym zmniejszeniu (200x200). To jest oryginalny rozmiar.
Jeżeli chodzi o przykładanie się do grafiki, to w takich produkcjach jak np. "Ojoj" czy "Olaf", grafika była robiona na odwal się i kiepska z technicznego punktu widzenia. Tymczasem wszyscy ją chwalili. Grafikę "Siup" robiłem mozolnie kilka dni i jestem zadowolony z efektu. Jeśli chodzi o jednostajność grafiki to już pisałem, że kafelki będą zróżnicowane.
I jeszcze do Tasmpola - kilka dni temu dawałem na SB linka do pierwszych grafik. (http://www.aateam.boo.pl/gry/1.gif). Pisałeś wtedy (bodajże), że gratulujesz talentu i coś w tym stylu. Tu jest ta sama grafika, tylko powiększona dwukrotnie, przez co jeden piksel ma wielkość 4 normalnych . Amen .
P.S. macned - to jest plugawy sprzymierzeniec - Smoq |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 21:09
|
|
|
Aaa no to te powiększenie nie pasuje totalnie Jeżeli już to lepiej użyć gradientu zamiast ditheringu, bo po powiększeniu praktycznie on swojej roli nie spełnia Przydała by sie jakaś fioska, trzefka itp. na planszy gry. A no i woda też źle wygląda. Ale gra zapowiada sie ciekawie |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
michal.10
Starszy sierżant Club to Death Angel

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2376 Prestiż
|
Wysłany: 17-03-2006, 11:35
|
|
|
Co wy macie do grafiki :?: :!: :?
Zróbcie lepszą używając takiej ilości kolorów i przyjmując np. dokładność do 4 px...
Ciekawostka, może być fajne
Poczekamy, pogramy, ocenimy... |
_________________ "Nić życia jest mieszanym włóknem, dobro i zło przewijają się razem."
"Nie kocha się za, kocha się pomimo, że..." |
|
|
|
 |
|
|