NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
KnP
Autor Wiadomość
Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 20:42   KnP

Tak się zastanawiam, czy ktoś, jak ja, zaczynał zabawę z klikami od Klik&Play? Niektórzy mi nie wierzą, ale ja zaczynałem od KnP, a dopiero później TGF. Wiem, że wielu z was widziało KnP, ale to po przygodzie z TGF. Z tego co wiem, to PSK zrodziła się od wydania w KŚ The Games Factory. Czy ja jestem najstarszym polskim klikowcem?

/Poprawione; RomanX/

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Slawo 
Legenda

Pojedynki: nie

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 21:08   

Zara zara, najstarszym to ponoć jezdem ja :D

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Kaytek 
Chorąży

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 21:10   

Ostatnie pytanie mnie rozwaliło. To, że nie było strony, nie oznacza, że nie było klikowców. Czyli: nie. Poza tym: To, że zaczynałeś od KnP (zresztą ja też) nie oznacza, że jeszcze nie było TGF (TGF wyszedł w '96 bodajże).

/Poprawione; RomanX/
/Was to tylko kijkiem lać ;) ; RomanX/
Zaraz kijkiem, zboczuch jeden. ;) I nie dałeś kropki na końcu, a moje 'zresztą' będziesz poprawiał, o! ;]
Ostatnio zmieniony przez Kaytek 01-02-2006, 22:46, w całości zmieniany 1 raz  

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 21:22   

Déjà vu... już wiele razy pojawiał się ten temat :P ale nie tu.
Moje początki to też KnP - maj 1999 roku :) znaleziony na płytce PC Worlda. Było toto promowane jako program do prezentacji multimedialnych... W 2000/01 pojawił się dostęp do internetu, a więc też gier w TGF'ie, które było moim marzeniem z racji możliwości :) A PSK nie zrodziła się od wydania TGF'a w KŚ, tylko została mocno "zasilona". Wcześniej też była, ale w moim wrażeniu bardziej "elitarna".

I nie, nie jesteś najstarszym klikowcem :P najbardziej "zdziadziały" (bez obrazy) jest Slawo ;P

EDIT: Jak widzę już sam to napisał...

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 21:57   

Również startowałem z PCWK.

Z kolei najstarszym klikowcem pod względem stażu byłby Pikor, gdyby kontynuował twórczość po dziś dzień (ma 10 lat klików udokumentowane). Całkiem wcześnie zaczynał również Zawi - w 1996 roku, ale nie pozostawił po sobie wiele. Robbo zaczynał w 1998, Tom'EK Dyl rok później.

PSK rozpoczęła się w 2000 roku.

NeTRaY
Plutonowy

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 22:14   

pierwszy kontakt z klikami oryginalny knp listopad 1996

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 01-02-2006, 23:01   

No to ja inaczej... Tworzenie gier zaczynałem od... Pascala :) Byłem wtedy jeszcze niezbyt rozumny w technikach programowania i gdy zasłyszałem słowo "Pascal" od razu zapragnąłem mieć to, czymkolwiek to jest. No i akurat moja mama na studiach uczyła się tego języka, przeczytałem książke, pobawiłem się pisząc proste programy, ale gier... no właśnie :) Nie wiem, kiedy to było, ale było to dawno - jeszcze w XX wieku. Potem, nie pamiętam co pierwsze, był KnP, RPG Maker i z Niezbędnikiem 2002 w końcu TGF.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 02-02-2006, 09:49   

Żeby była ścisłość - od ok. 1996 roku rozpoczęła się moja nauka BASICa. Aż wstyd się przyznawać :P produkcjami były głównie programy, ale powstała też co najmniej jedna gra: zręcznościówka bez tytułu, w której trzeba było wcisnąć spację wtedy, gdy jedna odbijająca kulka nakładała się na drugą. Wtedy się zatrzymywały, a wynik był sprawdzany przez ucznia obok...

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Prestiż
Wysłany: 02-02-2006, 11:50   

"Tak żeby była ścisłość" to zaraz każdy pochwali się swoim dorobkiem programistycznym w temacie nie związanym z tym. :|

Odpowiedz do tematu