NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Strefa Twórców Gier -> ruszamy już jutro!
Autor Wiadomość
Hornet
Mięso armatnie

Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 22:20   Strefa Twórców Gier -> ruszamy już jutro!

Witam. Po ponad 2 latach nieobecności STG powraca na łono internetu ;) Jeszcze większa i zasobniejsza w treść niż kiedykolwiek.

Nowa wersja została stworzona przy użyciu najnowszych technologii i leży na jednym z lepszych serwerów w Polsce.

Już na starcie będziemy prawdopodobnie największą stroną klikową w Polsce, bowiem znajdziecie u nas materiały m.in. z dwóch poprzednich edycji STG oraz z Fabryki Gier, CGSpotu i Przystani RPG Makera.

Niniejszym chciałbym ogłosić tu oficjalny nabór do redakcji STG. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres hornet@os.pl Najlepiej z próbką twórczości...

Obecnie trwają ostatnie przygotowania (uzupełnianie przez redakcję serwisu archiwalnymi materiałami etc.) i oficjalnej premiery możecie spodziewać się jutro późnym popołudniem/wieczorem.

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 23:21   

Ta, tyle że dla kogo? Scena praktycznie już nie istnieje, trochę się spóźniliście z premierą ;)

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Pojedynki: nie

Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 23:53   

Mam mieszane uczucia i praktycznie zero odgórnych przewidywań...

Czas pokaże, powodzenia :) .

Slawo 
Legenda

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 02:18   

Żaden klikowiec tam się raczej długo nie zadomowi, bo klikowcy żyją na forach - serwisy ich nie interesują - patrz link i banerek w moim podpisie - jak robiłem szum to grali, jak nie robię to pies z kulawą nogą się nie interesuje i ... vice versa.
Klikowcy wolą gry robić dla siebie i kliku ludków z forum, siedzieć i gadać na szucie na forum oraz robić cokolwiek co jest na Batalię lub pojedynek - nie ważne że po kilku dniach nikt o tym już nie pamięta :D

A poza tym, gdzie klikowcowi będzie lepiej niż wśród ludzi z byłego EFAKTORIOWA ???

No i prawdziwy programista co robi programy czy gry nie ma czasu pierniczyć o gupotach z M8, więc będą tam chyba sami forumowcy jak i tutaj ?

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 12:39   

SLAWO mów za siebie. Nie każdy klikowiec siedzi tylko no forach. Tak samo nie każdy robi gry dla siebie czy dla paru osób z PSK.
Cytat:
A poza tym, gdzie klikowcowi będzie lepiej niż wśród ludzi z byłego EFAKTORIOWA ???

No tak ty wiesz najlepiej. Mnie tam pier**li jakies EFACTORY i jego byli userzy. Ja chętnie zajrze na to STG ponieważ nie jestem tylko ograniczony do CP i NB gdzie większość osób nic nie robi. Podniecacie się że NB to takie super miejsce bo są tu ludzie z EFACTORY a moim zdaniem to większość tych osób opieprza się i nic nie robi. Jeździcie po Bedziu a on przynajmniej grę robi.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Slawo 
Legenda

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 12:47   

Temporal napisał/a:
Jeździcie po Bedziu a on przynajmniej grę robi.

A co byłeś u niego i widziałeś jak siedzi przy kompie i tę grę robi ?
Bo narazie to o niej gada już tak od lipca bodajże 2005 i jakoś jej nie widać.

Gadać każdy może trochę więcej lub trochę mniej a od tego nic ciekawego nie powstanie.

Wracając do tematu.

Przewiduję temu serwisowi ten sam obrót sprawy jaki miało Game Vision-bo czym to nowe się będzie różniło ?
Ci sami ludzie, ten sam pomysł.
I po kilku dniach cała zgraja "programistów" zasiądzie na nowym forum zwanym FTG a klikowcy powrócą pod strzechy :D

Nowy serwis dla twórców gier może mieć szanse rozkwitu, tylko wtedy jeśli będą napływać do środowiska nowi twórcy.
Nowy twórca na dzisiejszej scenie nie ma czego szukać bo albo objadą go za nieswoją grafikę, albo objadą go za ruch platformowy TGFowy, albo wyczyta na forum w dziale pomocy, że przecież wszystko jest takie proste, wystarczy poszukać w google sobie a nie zadawać głupich pytań.
Przypomnijcie sobie listopad 2004 na FEF NeTRaY'owym i kolejne kilka miesięcy - w dziale POMOC było chyba kilanaście stron z TEMATAMI. Pytano się o sprawy istotne i to był materiał szkoleniowy.
Kto dzisiaj o cokolwiek konkretnego się pyta ?
O czym to świadczy ?
Odpowiedzcie sobie sami.

Serwis nowy owszem-zajrzy się raz kiedyś co tam się dzieje, ale ...

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach

Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 14:31   

A kogo to wina? Zawsze narzekacie a to od was wszystko zależy. Ja sobie nic do zarzucenia nie mam bo chcę zrobić coś dla tej sceny. Codziennie się zmagam z TGF'em i robię to swoją gierę. Sami chcecie jakiś ruch na scenia a jak ktoś już coś zrobi to się do wszystkiego czepiacie a sami oprócz pisania postów nic nie robicie. Te niby wielki sławy EF siedzą tutaj i nic nie robią. Tu się więcej gada o klikach niż w klikach robi. Jedni piszą scenariusze gier i czekają aż ktoś za nich te gry stworzy. Drudzy dopieprzają się do gier innych a sami swojeje twórczości jakoś nie pokazują. Nie wiem z czego to NB słynie. Są ludzie z EF i co? Broo coś tam dokonał reszty to z żadną twórczością nie kojarzę. Na CP jest kliku słabeuszy klikowych robiących shity ale robiących. Tu są wszyscy guru ale nikt nic nie robi.
Cytat:
A co byłeś u niego i widziałeś jak siedzi przy kompie i tę grę robi ?
Bo narazie to o niej gada już tak od lipca bodajże 2005 i jakoś jej nie widać.

No bo trialu to wydaje mi się jednak że coś zrobił. No ale tak łatwiej dopieprzyć się do kogoś że zapowiedział a nie wydał. Najlepiej nic nie robić i być najlepszym klikowcem za to że ma się dobrą opinię i gada o klikach.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 15:29   

A ja tam już nie mogę się doczekać :) Wreszcie serwis klikowy :P to co, że znowu...

Hornet
Mięso armatnie

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 22:43   

Wprawdzie mamy dopiero wrzucone z 20% dostępnych materiałów, to mamy nadzieję dodać wszystko do jutra i w związku z tym, ruszamy już oficjalnie:

http://www.strefatg.be/

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 23:21   

To lecimy tam komentować, kto wie, może po latach uda mi się wrócić do nałogowego oglądania strony od której zaczęła się moja "kariera scenowa" :P Marne szanse.

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 27-01-2006, 23:23   

Wygląda solidnie.
Dużo macie materiałów, mam nadzieję, że powrót tej strony nieco ożywi te zgliszcza.

Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 28-01-2006, 00:25   

Fajny ten serwis. Mam nadzieję że Tajemnica 2 znajdzie miejsce na tej stronce. Życzę sukcesu dla serwisu.

Soundcloud

msg napisał/a:

Slawo 
Legenda

Prestiż
Wysłany: 28-01-2006, 00:41   

Temporal napisał/a:
Mam nadzieję że Tajemnica 2 znajdzie miejsce na tej stronce. Życzę sukcesu dla serwisu.

No to pobierze ją i otworzy z 10 ludzi więcej :D

Nuda na tym STG. Co tam można robić ?
Od czasu do czasu zajrzeć ?

Nie zauważyliście, że kliki to dzisiaj nie tylko TGF a wszystko raczej idzie w kierunku MMF a tam dział: The Games Factory ?

Owszem jestem pełen podziwu za jakość, ale tego raczej się nie da rozkręcić bo scena wymłodniała i ... wynygusiała.

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach

Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 28-01-2006, 10:55   

Slawo umiesz coś jeszcze poza narzekaniem?
Cytat:
No to pobierze ją i otworzy z 10 ludzi więcej

Czyli super. Jak na każdej stronce której będe umieszczał T2 z 10 osób pogra to będzie sukces. W T1 trochę osób pograło więc jeśli w T2 dojdzie 10 osób z STG to fajnie.

Soundcloud

msg napisał/a:

bmatrix 
Starszy sierżant

Prestiż
Wysłany: 28-01-2006, 11:50   

@Off Topic

Temporal napisał/a:
Te niby wielki sławy EF siedzą tutaj...

Mamy powód do dumy:P.
Temporal napisał/a:
...i nic nie robią.

Jak to nic?? Cały czas ktoś daje jakąś zapowiedz/ukończoną grę.
Temporal napisał/a:
Nie wiem z czego to NB słynie.

Z braku lamerstwa:P.
Temporal napisał/a:
Broo coś tam dokonał reszty to z żadną twórczością nie kojarzę.

Tja, co takiego zrobił Broo czego inni nie zrobili?? To że on tworzy dobre gry nie znaczy że reszta nic nie robi.
Temporal napisał/a:
Na CP jest kliku słabeuszy klikowych robiących shity ale robiących. Tu są wszyscy guru ale nikt nic nie robi.

Stawiamy na jakość nie na ilość.

Co się tyczy STG
Ciekawe, ciekawe. Ładny layout, duża baza materiałów. Jest to serwis, który z pewnością przyda się nie tylko mi ale i innym osobom tworzącym gry. Życzę powodzenia przy tworzenia kolejnej edycji STG. A co do TGF to nadal bardzo dużo osób go używa i jak narazie nie zanosi się na to że odejdzie w zapomnienie. Chociaż wraz z premierą MMF2/TGF2 nastanie pewnie nowa era tych programów ale i tak TGF jest nadal bardzo dobrym programem w tej dziedzinie.
Ostatnio zmieniony przez bmatrix 29-01-2006, 14:56, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu