|
[TGF] String Parser 2 - Polskie znaki |
| Autor |
Wiadomość |
KaczorXG
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
222 Prestiż
|
Wysłany: 22-08-2008, 21:00 [TGF] String Parser 2 - Polskie znaki
|
|
|
Bry.
A więc tak: Ostatnio stworzyłem dość potężny program - sprawdzający i zapisujący nazwy tematów z pewnego dużego forum. I tu jest pewien drobny problem - SP wczytuje tekst, operuje na polskich znakach wewnątrz programu, ale gdy ma je wyświetlić - wyskakują dziwne znaczki. Akurat tutaj to nie jest dużym problemem. Następnie, tekst po przejściu przez różnorakie filtry zostaje dopisany do pliku ''Tematy.txt''. I to właśnie tu jest problem - raz dopisuje tekst poprawnie (z polskimi znakami) a raz ze znaczkami. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.
Jakieś sugestie? Dodam, że operacje przeprowadzam na naprawdę sporych plikach
ps. i dlaczego polskie znaki nie chcą się wyświetlić w programie? |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 23-08-2008, 08:01
|
|
|
| W sumie nie wiem, o co chodzi z tymi krzaczkami, ale SP2 w TGF ma problemy z operacjami na bardzo dużych ciągach znaków. To może być przez to. Sprawdź, czy to forum nie ma przypadkiem źródła RSS - to oznacza mniej zbędnych danych do obróbki. |
|
|
|
 |
KaczorXG
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
222 Prestiż
|
Wysłany: 23-08-2008, 22:29
|
|
|
Nie, forum nie obsługuje RSS. Zauważyłem także, że gdy w pliku nie ma żadnych z tych dziwnych znaczków, polskie dopisuje normalnie, przez jakiś czas (dopiero po dodaniu ~1000 linijek zaczyna szwankować). Gdy w pliku te dziwne znaczki już są, nie dodaje polskich od samego początku ciekawostka |
|
|
|
 |
|
|