NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[TGF] String Parser 2 - Polskie znaki
Autor Wiadomość
KaczorXG 
Kapral

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Construct

222 Prestiż
Wysłany: 22-08-2008, 21:00   [TGF] String Parser 2 - Polskie znaki

Bry.

A więc tak: Ostatnio stworzyłem dość potężny program - sprawdzający i zapisujący nazwy tematów z pewnego dużego forum. I tu jest pewien drobny problem - SP wczytuje tekst, operuje na polskich znakach wewnątrz programu, ale gdy ma je wyświetlić - wyskakują dziwne znaczki. Akurat tutaj to nie jest dużym problemem. Następnie, tekst po przejściu przez różnorakie filtry zostaje dopisany do pliku ''Tematy.txt''. I to właśnie tu jest problem - raz dopisuje tekst poprawnie (z polskimi znakami) a raz ze znaczkami. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.
Jakieś sugestie? Dodam, że operacje przeprowadzam na naprawdę sporych plikach :)

ps. i dlaczego polskie znaki nie chcą się wyświetlić w programie?

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 23-08-2008, 08:01   

W sumie nie wiem, o co chodzi z tymi krzaczkami, ale SP2 w TGF ma problemy z operacjami na bardzo dużych ciągach znaków. To może być przez to. Sprawdź, czy to forum nie ma przypadkiem źródła RSS - to oznacza mniej zbędnych danych do obróbki.

KaczorXG 
Kapral

Główny edytor: MMF2 Dev

222 Prestiż
Wysłany: 23-08-2008, 22:29   

Nie, forum nie obsługuje RSS. Zauważyłem także, że gdy w pliku nie ma żadnych z tych dziwnych znaczków, polskie dopisuje normalnie, przez jakiś czas (dopiero po dodaniu ~1000 linijek zaczyna szwankować). Gdy w pliku te dziwne znaczki już są, nie dodaje polskich od samego początku :/ ciekawostka

Odpowiedz do tematu