|
[Strzelanka] Obcy 2: Powrót |
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 22-06-2007, 23:04
|
|
|
Jak wyłączyć te efekty graficzne? W pliku set.txt zmieniłem item OFX z 3 na 1 i nie pomogło ;/
[ Dodano: 22-06-2007, 22:06 ]
Nie zauważyłęm prpawy działania anwet w trybie szkolnym, a mam procka 1,7 i 256 ram, więc powinno tsraczyć. |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2007, 00:31
|
|
|
Jak dla mnie to zwykła strzelanka. Nie lubię takich gier więc tej też. Fajne efekty RomanX zrobiłeś ale to nie zmienia faktu, że mi się nie podoba. Może i też dlatego, że nie ma fabuły, nie wciąga i zwalnia nawet na dobrym kompie... Jak dla mnie NUDNIO . To bardziej pokazówka OmegaFX niż gra. I menu też niefajne... takie PSK'owe |
|
|
 |
Aleks
Moderator Wilczek

Główny edytor: 
28588 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2007, 00:41
|
|
|
RomanX taka mała rada na przyszłość jak tgf już ci nie wystarcza to przesiądź się na MMF2 lepsza
wydajność na pewno sprawi, że będziesz robił lepsze gry a przesiadka to naprawdę kwestia kilku dni |
_________________ ( Przystan Ocalenie | Centaurus | Skrzydlaty Pies | WWF | Nakarm Psiaka ) |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2007, 10:55
|
|
|
No cóż - gra się super, tzn, może inaczej... grałoby się super gdyby nie tak częste błędy aplkacji wysakujące po kilku minutasch gry zoptymizowałbyś to jakoś, bo ja chcę w to pograć no i mogłeś dać opcje wyłączenia dźwięków...
Ogółem - great job, ale teraz optymalizacja
PS: Ah, to to był ten tlen, O2 xD
//Dodatkowo - na początku każdego poziomu ciężko się zorientować, gdzie jest bohater (przez to można stracić dużo życia). Powinien być wskazany jakimś oczoj**nym kolorem =P |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2007, 11:10
|
|
|
| Fadex napisał/a: | | nie tak częste błędy aplkacji wysakujące po kilku minutasch gry |
Zmniejsz detale.
| Fadex napisał/a: | | no i mogłeś dać opcje wyłączenia dźwięków... |
Można dorobić.
| Fadex napisał/a: | | gdzie jest bohater |
Jak zginiesz, to i tak plansza się bezstratnie restartuje |
|
|
|
 |
dng
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1083 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2007, 13:04
|
|
|
To ja se skseruję posta z CP, bo wątpię, że Eriks często na CP wchodzi...
A ja powiem prosto z mostu - grafika jest fajna, śliczna fizyka (czułem się tak, jakbym grał w Feara w TGF xD ) AI wrogów dobre, lecz cóż - ani mnie ta gra nie przyciągnęła do kompa, ani duża grywalność NIE JEST. Monotonia trochę. Wejdź, rozpierdziel, wyjdź, pozbieraj parę rzeczy... i tyle. Sorry, ale jakoś seria NRCP miała większą grywalność, nie wiem czemu! Jedyne co fajne to ta fizyka i efekty DB... to rulz.
Grywalność: Jedyne co przyciąga to fizyka i globalne rozpierdu - 5,5/10
Grafika: Ujdzie, choć spodziewałem się lepszej - 7/10
Efekty: bez komentarza - 10/10
Ogół: 7/10 - nawet...
Cóż, spodziewałem się strzelaniny bez kolejnego rozwalania potworków i uwalniania cywili tylko strzelankę z fajną fabułą, dużymi poziomami i rozwiązywaniem przeróżnych zadań. A tego praktycznie ni ma Pograłem 10 minut, usunąłem.
PS: Mam nadzieję, że to "zmulanie" broni kiedy wciskam przycisk strzału to celowo? (chodzi mi o to: wciskam LPM, gostek strzela, puszczam LPM gostek dalej strzela przez 1,5 sekundy...) |
_________________ www.cportal.webd.pl |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 24-06-2007, 19:40
|
|
|
Gra testowana na:
Laptop
AMD Turion 64bit 1,8GHz
GeForce Go 7300 256MB (ustawione full performance)
512 RAM
WinXP SP2
Nie stwierdziłem żadnych spowolnień na maksymalnych detalach. Efekty są bardzo dynamiczne. Postanowiłem troszkę utrudnić robotę komputerkowi. Nowa konfiguracja:
Procesor 800MHz
GeForce Go 7300 256MB (ustawione low performance)
No i pojawiły się przestoje, przy iskrach postać trochę zwalniała, ale dało się nadal grać!
Ok, teraz conieco o gierce
Grafika mi się nawet podoba, szkoda tylko, że postać ma taką dziwną tą rękę (za długa czy jak). Efekty... kuuurcze mi się bardzo podobają, ale krew i gluty pojawiają się w porównaniu z resztą zbyt nagle.
Udźwiękowienie bardzo mi się podoba, obcy jęczą, skwierczą, coś oprócz tego jeszcze słychać, swoisty ambience. Muzyka: mody dobre, ja się na tym zbyt nie znam, ale mi się podobają.
Reszta. Nie podoba mi się, że postać chodzi powinna truchtać albo biec. Do reszty nie mam zastrzeżeń. AI mi się podoba, bo nie jest nadzwyczaj skomplikowane, ale nie ma też żadnych błędów. Spodobało mi się obijanie o te beczki czy coś.
9+/10
Gry długo nie testowałem, więc nie wiem, czy się erroruje
PS. Oj, teraz zauważyłem, że jak klikam to to się ma nijak do strzelania (1-2 sekund opóźnienia) |
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 24-06-2007, 22:42 Re: Obcy 2: Powrót
|
|
|
| RomanX napisał/a: |
Uwagi:
Korzystając z trybu szkolnego można skasować pliki .naf i .nmf z katalogu data. |
Dopiero po skasowaniu tych plików gra zaczeła działać w sposób, który można okreslić normalnym.
Wnioskuję, że tryb szkolny jednak nie do końca działa tak, jak powinien.
A co do samej gry, to mi się podoba. Grafika jest wystarczająca, a te wszytskie efekty są już świetne. |
|
|
|
 |
Cruise
Plutonowy Mechwarrior

Główny edytor: 
998 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2007, 03:11
|
|
|
Cóż gra jest świetna, naprawde, ale jedna rzecz mnie boli - po jakimś czasie grania w cooperative (dm chyba tez) gra zwalnia i to niemiłosiernie. A komp mój to nie gniot bynajmniej
o grze nieco konkretniej - ekstra grafika, czytelna, ładne bajerki i efekty ale niestety - snigle jest baaardzo nudny. No po prostu kicha Rx;/
Co innego MP tutaj naprawdę świetnie sie gra zwłaszcza w coop i jakbyś zrobił package z jakimiś mapkami jeszcze do "trybu współpracy" to byłoby qL
Poza tym ekstra muza i dźwięki - świetna robota
ogólniej
Grafa - 9\10
Mjuzik&Snds - 8\10
Grywalność - 4\10
MP - 9\10
========== czyli tak hmm całość.. 7\10?
PS - świetny flamer
PS2 - Plasmagun sucks xD |
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2007, 04:38
|
|
|
Mnie się ta gra osobiście podoba, choć miejscami mam mieszane uczucia (wymienione przez poprzedników - np. grafika - ładna, ale można by wyciągnąć więcej, ulepszyć ją). Cała gra to według mnie dobra, rzemieślnicza robota - furory nie zrobi, ale przyciągnie na kilka(-naście) minut.
Przy okazji: u mnie gra w ogóle nie zwalnia (uff). |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2007, 10:51
|
|
|
Jeśli chodzi o mieszane uczucia, to u mnie pomijając drobiazgi, to dotyczą one wyglądu "zakładników". Przecież oni mają taki rozstaw grabi jak dźwig widłowy . I troszkę zbyt chaotycznie panikują .
Oczywiście czekamy na Obcy 2: Episode 1 |
|
 |
|
|