NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Zręcznościowa] Mr. Twister
Autor Wiadomość
Pentagraf
Plutonowy

6765 Prestiż
Wysłany: 21-12-2006, 13:46   [Zręcznościowa] Mr. Twister

Tytuł: Mr. Twister

Gatunek: Zręcznościowa

Autor: Pentagraf
Grafika: Pentagraf
Dźwięk: Ripy z gier
Muzyka: Internet

Opis:

Sterujemy kręcącym się śmigłem, latamy po planszach (do wyboru 3) i omijamy wystrzeliwywane w nas kulki. Zadaniem gracza jest manewrowanie między pociskami tak, aby nie dać się trafić i utrzymać się jak najdłużej przy życiu.

Na planszy można złapać siedem różnych bonusów:

- dodaje 1 życie
- dodaje 2 życia
- odwraca kierunek obracania się śmigła
- wydłuża śmigło na czas 10 sek.
- przyspiesza poruszanie się śmigła na 10 sek.
- spowalnia prędkość wystrzeliwywanych pocisków na 10 sek.
- przyspiesza obroty śmigła na 10 sek.

Zrzuty ekranu:

Screen 1
Screen 2
Screen 3

Download:
Mr Twister

Tak na marginesie dodam tylko, że gra jest trochę nie chlujnie zrobiona :) Są tylko 3 plansze, bo swierdziłem, że szkoda czasu ślęczeć nad projektem, który z założenia nawet nie miał być skończony. Wolę się skupić na jakimś bardziej ambitnym przedsięwzięciu.

Wyników online nie ma, jakoś nie chciały mi działac i straciłem cierpliwość :) Jak stwierdzicie, że da się w to grać, to może dam na OZCOM.

EDIT: Wrzuciłem wersję z poprawionym bugiem odnośnie wyświetlania aktualnego wyniku.
Ostatnio zmieniony przez Pentagraf 21-12-2006, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 21-12-2006, 15:00   

Wow !

Oprawa w 100% profesjonalna ! Po wykonaniu gry nie widać w ogóle, że to gra klikowa i o to chodzi !
Mógłbym tu wymieniać same pochwały, ale jest to forum klikowe i mamy podpowiadać sobie jak robić lepsze i najlepsze gry a nie sobie schlebiać. Tak więc poza pochwałami podpowiem co poprawiłoby tę grę jeszcze bardziej, albo inaczej, co zauważyłem jako klikowiec i jako znawca spowalniaczy :D

:arrow: W momencie inicjaji ruchu twisterem jak wszyscy wiedzą rusza scrolling no i wtedy kule lecące w nas spowalniają i granie staje się łatwiejsze (nie wiem jakby to można w takich grach obejść :( )
:arrow: Masz malutki błąd (bug) - punkty na drugiej i trzeciej planszy to punkty za plansę + za poprzednie plansze
:arrow: Bardzo fajnie, że jest to twister, obraca się i można nawet tak lawirować, że nawet w wąskiej szczelinie da się uniknąć zderzenia
:arrow: Gra byłaby ciekawsze jeszcze, gdyby tym twisterem podróżowało się po wielkiej planszy zdobywając jakieś bonusy (inne niż życia, np. zniszczenie 10 bomb, zniszczenie jednej armaty z której lecą bomby itp.)

Generalnie cuż można stwierdzić 10+/10.

Jak chcesz - mogę dodać na serwis ! :)
Byłby mały problem - blokada na spowalniacze musi być, tylko jaka skoro przy scrollingu słabe kompy ledwie ciągną - jak mój :D (bo ktoś ustawi spowolnienie 98%, gra prawie stanie a czas za ktory mamy punkty będzie biegł ?)

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Pentagraf
Plutonowy

6765 Prestiż
Wysłany: 21-12-2006, 23:13   

slawo napisał/a:
Jak chcesz - mogę dodać na serwis

Ok jutro wyśle Ci link do kodu.

A co do tych "spowalniaczy", to nie wiem jak to będzie w wersji Vitalize, ale u mnie po odpaleniu programu Speeder XP i spowolnieniu gry o jakieś 50%, kulki, to fakt, poruszały się strasznie wolno, ale śmigiełko przestało się kręcić i zegar całkiem się zatrzymał.

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 27-12-2006, 20:01   

No taaak! Oldskul pełną gębą. Grafika dość ładnie się prezentuję. Cóż nie znam się na tym zbytnio, może i się mylę, ale nie przypadł mi do gustu fakt, że grafika wygląda tak, jakby wszystkie bitmapy były w oryginale o 50% mniejsze, a potem rozciągane z wygładzaniem. Rozumiecie? Po prostu wyglądają jak dość rozmyte tekstury w 3d. Rotację uznaję za klikowo wykonaną, więc niezbyt dobrze. Mniejsza. Muzyka midi, ale trudno, w końcu dość dość brzmi. Sample są nawet niezłe. Ogólnie wykonanie bardzo stabilne, ciekawe plansze, bonusy należycie wykonane, powiem ci, że przykułem się na 20 minut. Ponadto twierdzę, że nie ma tu chyba żadnych błędów. Cóż, ciekawe się gra ogólnie prezentuje, widać, że się przyłożyłeś. Mimo wszystko wolę grenadiera2 :D
Zapomiałbym dodać, że menu nie wygląda najlepiej, jest zbyt pstrokate i ma różne czcionki.

Dante R. 
Sierżant

Główny edytor: TGF

659 Prestiż
Wysłany: 04-01-2007, 20:49   

To tak; gra bardzo fajna, ale dla kogoś kto przeszedł całe Kuru Kuru Kuririn wyśrubowanie wyniku większego niż 100 tysięcy to błahostka (czasu może najwyżej człowiekowi braknąć :P )

Przybyłak 
Szeregowy

10 Prestiż
Wysłany: 13-01-2007, 16:28   

Świetna gra, ale ma jedną bardzo poważną wadę... Po paru minutach powiewa nudą... Ale mimo to warto ściągnąć ;)

Odpowiedz do tematu