NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Logiczna] Wykop!
Autor Wiadomość
Tunajt 
Starszy kapral

Główny edytor: TGF2
Drugi edytor: MMF

7934 Prestiż
Wysłany: 23-10-2006, 19:10   [Logiczna] Wykop!

Tytuł: Wykop!

Gatunek: Logiczna

Autor: Michau
Grafika: Michau
Udźwiękowienie: Mimpermusic (www.mimpermusic.cvx.pl)

Opis:

Klon popularnego Sapera. Dostępne są 3 poziomy trudności: -łatwy (15 min, pole gry 11x11), -średni (25 min, pole gry 14x14), -trudny (40 min, pole gry 19x15).
-------
Celem gry jest odkrywanie jest odkrywanie poszczególnych pól na planszy tak, aby nie natrafić na minę. Każde z odkrytych pól przypisaną ma pewną cyfrę - tj. liczbę min, które bezpośrednio stykają się z danym polem (od zera do ośmiu, pole z liczbą zero jest puste nie ma żadnej cyfry). Gdy oznaczymy dane pole flagą , jest ono zabezpieczone przed odsłonięciem, dzięki czemu nie odsłonimy miny. Możemy również umieścić na polu znak zapytania - pomaga gdy decyzję o odsłonięciu odkładamy na później. Wygrana następuje po odsłonięciu całego pola gry i zabezpieczeniu min.

Zrzuty ekranu:
Gra
Menu

Download:
http://d.turboupload.com/d/1118208/wykop.rar.html

Kurczak 
Starszy sierżant

Główny edytor: TGF
Pojedynki: tak

9364 Prestiż
Wysłany: 23-10-2006, 23:48   

Grywalność jest całkiem niezła, jeśli oczywiście lubi się sapera. Grafika jest w porządku. ogółem gra całkiem fajna tyle :P Myślę, że gra nadawałaby się na serwis Slawa... ;)

...

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 24-10-2006, 09:50   

Bardzo ciekawe dzieło, wykonanie bardzo dobre. Natknąłem się na parę problemów. Gra jednak jest na tyle porządna, że nie są "duże błędy" tylko bugi.
- Odpaliłem grę. Okienko ułożyło się trochę niefortunnie, bo bardziej na dole ekranu (przy 1280x800).
- Brak muzyki. Widziałem katalog z mp3, ale u mnie nic nie słychać.
- Błąd główny. Losowanie powinno się odbywać po naciśnięciu pierwszego pola. Zrozum moje zdziwienie, gdy po raz pierwszy chciałem coś wykopać, a tu ciach!, drugi raz znowu! Dopiero za 3 razem głośnik mnie nie zryczał.
- Dobre by było abyś za pomocą jakiejś wtyczki umożliwił przesuwanie okna.
- Flagi trochę dziwnie wyglądają, jak ściągnąłem screena, to wydawało mi się, że to wysoki joystick, bo nie zauważyłem białej płachty :D .
- "Śmiechu warte". Ikonka TGFa w pasku programów :D .
- Fajnie by było, gdyby odsłonięciu pola też towarzyszył dźwięk, a dźwięk miny był trochę lepszej jakości. Jeśli masz problemy ze znalezieniem takowych, to służę pomocą. Mam w zanadrzu kilka ;) .
Reszta bez zarzutu.
Grafika: 9/10
Muzyka (po zajrzeniu do podkatalogu): 6+/10
Dźwięki: 3+/10
Grywalność: jak to saper, ale co z tym pierwszym kliknięciem: 9/10
OCENA: 8-/10

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

Główny edytor: MMF2

24468 Prestiż
Wysłany: 24-10-2006, 20:14   

U mnie wszystko działa w pełni poprawnie i tak jak ma być. Drażni tylko ikonka tgf, a przede wszystkim to "skakanie" okienka po ekranie. Czemu to okno nie może się wycentrować?

jarlfenrir 
Generał brygady

Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2

37283 Prestiż
Wysłany: 24-10-2006, 21:21   

Trochę mało przejrzysta plansza i jesden taki błąd: Mimo, że postawię na jakimś polu flagę, to i tak jak kliknę na pole, to mi je odkryje.

Tunajt 
Starszy kapral

Główny edytor: TGF2
Drugi edytor: MMF

7934 Prestiż
Wysłany: 29-10-2006, 21:04   

Na dniach pojawi się nowa wersja - 1.1, w której większość podanych błędów będzie poprawiona, jednak nie ten "najważniejszy" (pierwsze kliknięcie) - MMF jest upośledzony :???: dlatego też użyte jest ładowanie na początku, wątpię żebyś chciał czekać te x sekund po pierwszym kliknięciu zamiast na początku ;)

Odpowiedz do tematu