|
|
|
|
[Logiczna] Wykop! |
| Autor |
Wiadomość |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 23-10-2006, 19:10 [Logiczna] Wykop!
|
|
|
Tytuł: Wykop!
Gatunek: Logiczna
Autor: Michau
Grafika: Michau
Udźwiękowienie: Mimpermusic (www.mimpermusic.cvx.pl)
Opis:
Klon popularnego Sapera. Dostępne są 3 poziomy trudności: -łatwy (15 min, pole gry 11x11), -średni (25 min, pole gry 14x14), -trudny (40 min, pole gry 19x15).
-------
Celem gry jest odkrywanie jest odkrywanie poszczególnych pól na planszy tak, aby nie natrafić na minę. Każde z odkrytych pól przypisaną ma pewną cyfrę - tj. liczbę min, które bezpośrednio stykają się z danym polem (od zera do ośmiu, pole z liczbą zero jest puste nie ma żadnej cyfry). Gdy oznaczymy dane pole flagą , jest ono zabezpieczone przed odsłonięciem, dzięki czemu nie odsłonimy miny. Możemy również umieścić na polu znak zapytania - pomaga gdy decyzję o odsłonięciu odkładamy na później. Wygrana następuje po odsłonięciu całego pola gry i zabezpieczeniu min.
Zrzuty ekranu:
Gra
Menu
Download:
http://d.turboupload.com/d/1118208/wykop.rar.html |
|
 |
Kurczak
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
9364 Prestiż
|
Wysłany: 23-10-2006, 23:48
|
|
|
Grywalność jest całkiem niezła, jeśli oczywiście lubi się sapera. Grafika jest w porządku. ogółem gra całkiem fajna tyle Myślę, że gra nadawałaby się na serwis Slawa... |
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2006, 09:50
|
|
|
Bardzo ciekawe dzieło, wykonanie bardzo dobre. Natknąłem się na parę problemów. Gra jednak jest na tyle porządna, że nie są "duże błędy" tylko bugi.
- Odpaliłem grę. Okienko ułożyło się trochę niefortunnie, bo bardziej na dole ekranu (przy 1280x800).
- Brak muzyki. Widziałem katalog z mp3, ale u mnie nic nie słychać.
- Błąd główny. Losowanie powinno się odbywać po naciśnięciu pierwszego pola. Zrozum moje zdziwienie, gdy po raz pierwszy chciałem coś wykopać, a tu ciach!, drugi raz znowu! Dopiero za 3 razem głośnik mnie nie zryczał.
- Dobre by było abyś za pomocą jakiejś wtyczki umożliwił przesuwanie okna.
- Flagi trochę dziwnie wyglądają, jak ściągnąłem screena, to wydawało mi się, że to wysoki joystick, bo nie zauważyłem białej płachty .
- "Śmiechu warte". Ikonka TGFa w pasku programów .
- Fajnie by było, gdyby odsłonięciu pola też towarzyszył dźwięk, a dźwięk miny był trochę lepszej jakości. Jeśli masz problemy ze znalezieniem takowych, to służę pomocą. Mam w zanadrzu kilka .
Reszta bez zarzutu.
Grafika: 9/10
Muzyka (po zajrzeniu do podkatalogu): 6+/10
Dźwięki: 3+/10
Grywalność: jak to saper, ale co z tym pierwszym kliknięciem: 9/10
OCENA: 8-/10 |
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2006, 20:14
|
|
|
| U mnie wszystko działa w pełni poprawnie i tak jak ma być. Drażni tylko ikonka tgf, a przede wszystkim to "skakanie" okienka po ekranie. Czemu to okno nie może się wycentrować? |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2006, 21:21
|
|
|
| Trochę mało przejrzysta plansza i jesden taki błąd: Mimo, że postawię na jakimś polu flagę, to i tak jak kliknę na pole, to mi je odkryje. |
|
|
|
 |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 29-10-2006, 21:04
|
|
|
Na dniach pojawi się nowa wersja - 1.1, w której większość podanych błędów będzie poprawiona, jednak nie ten "najważniejszy" (pierwsze kliknięcie) - MMF jest upośledzony :???: dlatego też użyte jest ładowanie na początku, wątpię żebyś chciał czekać te x sekund po pierwszym kliknięciu zamiast na początku |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|