|
[FPP] Silnik3D by Mr Knife v 0.50 |
| Autor |
Wiadomość |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
Wysłany: 05-07-2006, 22:13
|
|
|
Super, mnie sie b. podoba! nie wyktylem zadnego buga... 8+/10
tylko pusto tutaj... dodalbys co wiecej...dlatego tak nisko |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 05-07-2006, 23:51
|
|
|
Big Smoke, ale tu miało być pusto. Ten silnik tylko pokazuje na co go stać, pokazuje stworzenie grawitacji, co zarazem za tym idzie: skoku. Sądze, że Knife wykonał świetną robotę, a silnik oceniam na 9/10, ponieważ wiem, że coś zapewne jeszcze doda i będzie 10/10 |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
|
|
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
3194 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 02:41
|
|
|
Skoro jest to w pełni elastyczny silnik, to tak już sobie wyobrażam w tym albo może przyszłym roku... każdy ma edytorek Knife'a i tylko kwadraciki wstawia i kropki ( wrogów ) a potem chwali się swoją produkcją na bazie tego silnika.
Wygląda świetnie, nie ma co tu wymagać nawet! Takie czegoś jeszcze nie było. Tylko z tym kciukiem - śmiesznie on trochę wygląda.
Pytanie techniczne: czy podłoga i ściany opierają się na Primitive Box'ach? |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 10:02
|
|
|
O edytor etapów nie musicie się co martwić. Musze go zrobić by w pełni wykorzystać możliwości silnika, ręczne manipulowanie wartościami obiektu jest męczące. A tak ustawiam sobie suwakami i moge szybko oraz precyzyjnie tworzyć etap. Oczywiście takie narzędzie będę umieszczał w każdej grze, aby powstawały nowe plansze, mody itp.
Odpowiedź na pytanie techniczne: tak, ale równie dobrze mogłyby to być Sprity :smile:
Fred słuszna uwaga :-P To dopiero ( aż? ) wersja 0.50 |
|
|
|
 |
Jaworz
Plutonowy

Główny edytor: 
302 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 10:12
|
|
|
Ładne to jest , mnie się tnie troche a mam kompa:
Procesor Celeron 466MHZ
Grafika (Nieznana) 32MB
I 196MB Pamięci Ram :shock:
MAm słabego kompa |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 12:16
|
|
|
| A ja mam dobrego kompa i gdy patrze w dal lub pod pewnym kontem na ściane gra wyraźnie zwalnia. Poza tym kiedy będzie można wykonywać pełny zakres ruchów (czyli myszką także w góre i w dół)? |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 12:36
|
|
|
Dobrego tzn. jakiego? Interesują mnie dane, po to w ogóle te testy. To tylko klicki i Open Gl w nich jest bardzo niewydajny, więc musze to nadrabiać. Pierwsza wersja przy większej ilości obiektów cieła się nawet na P4 2000MHZ , 512 MB RAM i GeForce FX 5500, a przy tylu co użyłem w pokazówce ( podłoga ), po prostu Slide Show. Na razie o pełnych obrotach jeszcze nie myśle, najpierw optymalizacja silnika i dopiero wtedy zobaczymy jak przy tych nowych warunkach będzie chodzić. Pozdrawiam!
Przypominam: Aby poprawnie zamknąć aplikację zaleca się korzystanie z ESC, a nie krzyżyka.
[ Dodano: 2006-07-06, 11:51 ]
Test
Sprawdzcie jak teraz wam chodzi i napiszcie to w tym temacie. Dzięki temu postaram się zrobić wersję działąjącą na słabszych maszynach. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 12:55
|
|
|
Mr Knife. Mam prośbę. Jak już zaczniesz robić te kursy w ślimaczku czy gdziekolwiek, to fajnie by było jak byś robił kurs na TGF'a i na MMF'a . |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 12:59
|
|
|
Mnie wszystkie wersje działają poprawnie.
PIV 3.0 GHz
512 RAM
GF6600 TF |
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 20:18
|
|
|
| Mnie się nadal tnie ale juz lepiej o Full Screen nie wspomne(mega SS).. P3 800 Radeon 9200 256 DDR... |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 20:27
|
|
|
Bardzo mała różnica między dwiema wersjami - wszystkie się tną (chociaż zdzwiłbym się, gdyby chodziły płynnie na celeronie 333 mhz, 64 ram i voodoo 3 ) |
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 21:34
|
|
|
| Pierwsza zwalnia, druga chodzi płynnie, na 850MHZ, 128 ram i GF2 64 MB |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 06-07-2006, 22:48
|
|
|
Fanotherpg między wersją okienkową, a Full Screen nie ma dużych różnic, więc tnie ci się, bo źle wychodzisz z aplikacji, albo masz coś ze sterownikami od grafy. Wgraj najnowsze!
Przypominam: Aby poprawnie zamknąć aplikację zaleca się korzystanie z ESC, a nie krzyżyka.
Wychodzi na to, że już większej optymalizacji zrobić nie potrafie. No może poza zmniejszeniem zasięgu wzroku do paru obiektów, wywaleniem podłogi oraz Spritu z bronią, ale to mocno ogranicza silnik i tworzone w nim gry. Tak, więc mój engine ma swoje wymagania i nic z tym nie zrobie |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 07-07-2006, 17:36
|
|
|
| Mało wydajny ten silnik ale sam fakt że udało ci się zrobić to pełne 3d w TGF to już jakiś wyczyn. Tak się tylko zastanawiam jak pójdzie ci z postaciami bo mam nadzieję że to sprit'y nie będą. Cieszy mnie fakt że są jeszcze tacy na scenie co idą do przodu a nie stoją w miejscu. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
|
|