NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gazetki clickowe...
Autor Wiadomość
k@rgul 
Sierżant

Pojedynki: nie

Prestiż
Wysłany: 16-10-2005, 16:09   Gazetki clickowe...

Wydawało się mi, że po wypuszczeniu Click`e-ZINA (numer 1) zaraz pojawią się następne konkurencyjne gazetki.

A tu co du**

Fanotherpg (Tworca Clicke-ZINA) nie produkuje juz swej gazetki ktora doczekala sie tylko (aż) jednego numeru.

A szkoda bo ja uwielbiam gazetki o grach i chyba nie tylko ja :badgrin:

Dlatego zachęcam aby powstawały jakieś gazetki clickowe.

P.S Jeśli by ktoś chciał stworzyć gazetkę to ja do niej mogę pisać recenzje (lub co autor chce) ale tylko w weekendy bo mnie w tygodniu nie ma :P Służe pomocą ;d

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Prestiż
Wysłany: 18-10-2005, 22:30   

Zaiste ja od jakiegoś czasu bawiłem się w takie coś. Cały layout mam już gotowy, jednak cierpię na brak dobrych textów. W razie chęci do współpracy proszę o kontakt mejlowy lub na PW, bo na GG dość rzadko przesiaduję.

Mr Knife 
Bohater

Pojedynki: tak

Prestiż
Wysłany: 18-10-2005, 23:11   

Po prostu zrobić gazetkę nie jest wcale tak trudno, co innego utrzymać ją przy życiu. Znam wiele tytułów takich magów, które po jednym, dwóch, góra czterech numerach upada. Po prostu tworząc coś takiego musimy mieć pare asów w rękawie. Najważniejszym takim przykładem można uznać, za redaktorów. Często uważano, iż po pierwszym numerze przyłączy się do nich wiele osób. Tak jednak się nie zdarzało i co wtedy? Zazwyczaj koniec, ale nie zawsze, bo wytrwałość i upór to drugi as. Trzeci to umiejętności, a czwarty to czas.

Sam przygotowany byłem, aby zrobić mag do CDA, więcej - nawet go zrobiłem. Zawierał 8 tekstów, nawet znośny lay jak na 8kb przeznaczonych na niego. Niestety ktoś mnie ubiegł :( , nie chciałem z kimś współpracować, ani konkurować - nie taki postawiłem sobie cel. Po paru numerach ( 2??) zniknął z anteny, więc postanowiłem zaatakować. Część tekstów przetrwała, lay zrobiłem od nowa , teraz wyglądał o wiele lepiej, ale zajmował już 15kb. teksty rozrosły się do 10. Tamten mag nagle odżył ( znowu robiłem go pare dni przed nowym numerem CDA ), więc tym razem zaprzestałem kolejnych prób. A co do tamtego maga, znów upadł po tym numerze. No to tyle mojej zabawy w redaktora, lepiej pozostanę przy tekstach, które zamierzam regularnie pisać i zamieszczać na tym forum.

Moja rada dla przyszłych założycieli gazetek: " Najlepiej zacznijcie od czegoś mniejszego, np. mała gazetka wysyłana na maila ( w postaci listu ), sprawdzimy wtedy, czy damy rade utrzymać coś takiego i jak tam z naszym tekstami, bo to one są najważniejszy w tym wszystkim ( hehe, a jakby temat wam się wyczerpał, nie mielibyście o czym pisać i co wtedy??). Po zdobyciu doświadczenia, wskoczeniu kilku leveli oraz zebraniu zgranej drużyny możemy zabrać się za coś większego. Powodzenia! "

Slawo 
Legenda

Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 00:20   

No teraz to byłoby materiału na jakąś małą książkę a nie tylko na gazetkę. Tyle się wydażyło :D

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 11:34   

Dlatego właśnie chciałbym od razu przed wypuszczeniem pierwszego numeru, zrobić drugi, a potem dopiero dodać jakieś aktualne informacje. Tak, by w momencie wypuszczania numeru, kolejny byłby już prawie gotowy.

zetcom 
Młodszy chorąży
2D Artist

Prestiż
Wysłany: 28-10-2005, 00:15   

Żeby zrobić taką fajną gazetkę potrzeba by osoby, która by prowadziła jakieś statystyki np. najczęściej odwiedzanych stron ( może także nowych stron o klikach, które pojawiły się w Internecie ). Przydałaby się osoba, która by na bierząco wystawiała relacje z aktualnego stanu naszej sceny klikowej, jakaś topka najczęściej odwiedzanych stron o tematyce tgf/mmf. Ciekawostki związane z tgf/mmf, co nowego na click convesion, jakieś kursy pluginów, jakieś sondaże w takim magazynie. Najlepsza strona clikowa, najlepsza gra klikowa, najlepiej zapowiadająca się gra klikowa itd...

Odpowiedz do tematu