|
|
|
|
[Platformowa/Logiczna] Platform |
| Autor |
Wiadomość |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 00:26 [Platformowa/Logiczna] Platform
|
|
|
Tytuł: Platform
Gatunek: Platformówka z elementami logki
Autor: Darth Vader
Grafika: Darth Vader, RGGMaker XP (postacie)
Dźwięk: Internet
Muzyka: Internet
Opis:
Gra nie posiada jakiejś większej fabuły. Nasz gracz nosi imię Mark, nie lubi się bić i ogólnie stosować przemocy, jeżeli kogoś musi "załatwić", stara robić się to po cichu, tak więc wędrując po swoim świecie spotyka starca, który inforumuje go o różnych rzeczach, podczas rozmowy, bohater dowiaduje się, że królewinie imieniem Maria, ukradli radio. Nasz bohater postanawia odwiedzić królewne i rozpoczyna się rozmowa:
Mark: Witaj, o królewno, słyszałem że ukradli ci radio...
Królewna: O tak, ukrali, jeżeli mi je zwrócisz będzę dozgonnie wdzięczna, oraz wynagrodze Cię
M: Dobrze, królewno, już wyruszam w drogę...
K: Nie zaponi wrócić przed Wielkanocą! Nie lubie w ciszy malować PISanek.
Mark wychodzi i tutaj zaczynamy mieć nad nim "kontrolę". Będziemy musieli przebrnąć przez kilkanaście poziomów by dostać się do radia. Po drodze będziemy musieli zbierać Rydze, bo inaczej radio nie podziała .
Zrzuty ekranu:
Screen z intra (wersja wstępna)(gra zmienia rozdzielczość do 640 x 480)
Download:
BRAK
Uwagi:
Gra nie nadaje się dla wielbicieli PIS i Radia Maryja . Całą grafike, prócz postacii, robię ja. |
|
|
|
 |
Kuc
Plutonowy NAFTALINA W KULKACH

2250 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 03:57
|
|
|
Hmmm... Ta gra nie będzie działać na twoim super systemie Windos Codename X ? Jak nie , to sobie nie zagram... Bo ikspeka usunąłem , twój o wiele lepszy...
Fabuła całkiem ciekawa , jak dla mnie oczywiście.Podłoże dosyć ładne , ale chmury nie wymiatają... A z tymi Rydzykami i spółką (Radio MaRyja ) to uważaj , nie no żartuje ale kiedyś była taka afera co nawet chyba w telewizji mówili(albo w telewizji albo w gazecie , albo i tu i tu , niepamiętam zresztą) , że jakiś szkolny kabaret pokazywał skecz, parodie Radia MaRyja i rydzyka ( mała litera z powodu braku szacunku , zasady ortografii są mniej ważne ) i cosik tam mieli przerąbane i mówili w telewizji , że gdyby to była parodia kogoś innego to by się nic nie stało... Ale powracając do gry to... ...już nie mam co pisać bo zamało opisałeś i zamało screenów.I napisz coś o tych elementach logiki bo na screenach dużo ich nie było... |
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 04:09
|
|
|
Pusto na tej planszy... . Mam nadzieję, że humor nie będzie niskich lotów, a etapy będą złożone.
Na razie bardziej czekam na Windosa i MGE'a, więc ustaw większy priorytet na te projekty. |
|
|
|
 |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 13:56
|
|
|
MGE i Windos mają wiekszy priorytet , a ta gra powinna znaleźć się w Windosie, poziom już jest pełniejszy, doszły kamienie , chmury poprawie , przypominam przy okazji, że jeżeli są chetni na beta-testy Windosa, to dzisiaj ostateczny termin , jeżeli jest ktoś zainteresowany, to będzie mógł zobaczyć kilka projektów wcześniej .
Screen 2
Platform - wersja testowa |
|
|
|
 |
Jakim

Główny edytor: 
21763 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 18:10
|
|
|
Nie podoba mi się to, że jest:
- pusto; dorób tła, góry z tyłu itp.,
- rycerz skacze i porusza się... ociężale ,
- brak przeciwników, przeszkód,
- sama idea zbierania rydzów nie jest ciekawa .
No to tyle z wad . |
|
|
|
 |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 19:12
|
|
|
Rycerza brałem z RPGMakera XP, a tam wszstkie postacie się tak poruszają , tak jak napisałem w menu jest to wersja testowa. Narazie będzie pusto, ponieważ jesteśmy b. wysoko, potem stopniowo będziemy schodzili i widzieli tła jakieś. Po menu dojdzie info w jakim aktualnie świecie się znajdziemy, ten pierwszy będzie stosunkowo łatwy i nie będzie zbyt wiele wrogów i przeszkód, to pokojowy świat , on będzie najkrótszy . |
|
|
|
 |
Jakim

Główny edytor: 
21763 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 19:18
|
|
|
| Darth Vader napisał/a: | | Narazie będzie pusto, ponieważ jesteśmy b. wysoko, potem stopniowo będziemy schodzili i widzieli tła jakieś. |
Tere fere kuku, po prostu nie masz tła i tyle <joke>. A nie np. można dorobić podpórek na platformy (przecież nie wiszą one tak po prostu w powietrzu?) . No nic, to jest czepianie się z mojej strony - nie przejmuj się moim ględzeniem i rób dalej grę .
EDIT:
Jesteśmy w chmurach i właśnie dużo widzimy. Przynajmniej inne góry .
PS. Nabiłem okrągłą liczbę postów . |
| Ostatnio zmieniony przez Jakim 17-04-2006, 20:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 17-04-2006, 20:10
|
|
|
To przecież nie jest realny świat , a gdy jesteśmy w chmórach to raczej nie widać jakiegoś morza, itd .
edit:
Kolejna wersja testowa
LV 2 jest trudny, ale pierwszy świat to taki samouczek, jeżeli przejdziemy ten poziom to inne powinnośmy przejść bez problemu .
W chmórach nie, ale w chmurach już widać / Fadex
Nie ściągaj Fadexie mego stylu pisma / Fred |
| Ostatnio zmieniony przez Fred 17-04-2006, 21:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|