Zamknięty przez: Minty 16-04-2006, 22:23 |
[Wyniki Bitwy NB] 5 |
| Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę? |
| Sebol |
|
75% |
[ 6 ] |
| Michu |
|
25% |
[ 2 ] |
|
| Głosowań: 8 |
| Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2006, 18:37 [Wyniki Bitwy NB] 5
|
|
|
Oto oficjalne wyniki Piątej Bitwy NukeBoards!
1. miejsce: Sebol (Mr.BlackMAN)
2. miejsce: Michu (Space Hero)
Poniżej minirecenzje prac i ich oceny (skala 0-10):
Mr.BlackMAN (Sebol):
Sterujemy pędzącym panem Blackmanem. Gra posiada mocno okrojoną grafikę, składającą się w praktyce z tylko dwóch kolorów. Mimo ładnych animacji jest ona zbyt mało urozmaicona. W miarę dobra oprawa audio ani nie irytuje, ani nie jest rewelacją. W grze właściwie nie ma rażących błędów, oprócz trochę utrudniającego rozgrywkę szczegółu, jakim jest dokładność ostrzału - jedynie 32 kierunki, oraz brakiem zakończenia działania BASS.DLL, przez co proces nie zamyka się do końca. Poza tym gra jest całkiem złożona i przyjemnie skonstruowana, przez co miło się w nią gra
OCENA: 6+/10
Space Hero (Michu):
Prosta strzelanka kosmiczna. Efektownością nie grzeszy, bo grafiki jest mało, dźwięk też jest bardzo prosty. Muzyka mocno odstaje od reszty - jest dynamiczna i dobrze brzmi. Gra zawiera sporo niedociągnięć, m.in. można nie zauważyć, że się właśnie zginęło Zdarzenia strzelania są źle skonstruowane - autor użył warunku "Every" zamiast np. "Restrict actions", przez co aby strzelić trzeba trzymać klawisz strzału przez kilkadziesiąt setnych sekundy, co utrudnia już i tak trudną grę. Jest bowiem bardzo szybka, ale też czasem zdarzają się momenty ciszy, kiedy się nic nie dzieje. Wszystkie te drobne usterki powodują, że gra nie jest już taka dobra.
OCENA: 3+/10 |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2006, 20:33
|
|
|
Bu znowu wygrałem? heh Ale jakoś i tak mnie to nie cieszy heh Mało ludzi brało udział i w ogóle ahh. A co wy na te dźwięki w grze? :lol: chciałem żeby była trochu zabawna heh nieraz można usłyszeć jak Blackman pierdnie czy coś heh Michu zaraz zagram w twoją grę nie martw się hehe. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2006, 22:01
|
|
|
Też brał bym udział , ale za późno się dowiedziałem o bitwie, i się nie wyrobiłem . Może następnym razem . A ' propo tych gier, to w ogóle nie można ich ściągnąć, napraw to ktos!!! bo chce zobaczyć co to za dzieła twórcze |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
3319 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2006, 22:24
|
|
|
Sebola gra jest wporzo ale obydwie nie są rewelacyjne. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2006, 23:24
|
|
|
Moim zdaniem ciekawszy silnik ma gra sebola, jednak udźwiękowienie i grafika lepsze są w grze Michała. Moim zdaniem są na równi. I oczywiście mogły by być o wiele lepiej zrobione |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
|
|