|
|
|
|
[Strzelanka] Dark Fear 4 |
| Autor |
Wiadomość |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 07-02-2018, 19:54 [Strzelanka] Dark Fear 4
|
|
|
Tytuł: DARK FEAR 4
Gatunek: Strzelankowy survival
Autor: Ja
Grafika: Ja
Dźwięk: Nie pamiętam
Muzyka: j.w.
Opis:
Survival w stylu sceny klikowej sprzed 15 lat. Potwory ciągle wychodzą z pentagramów, a naszym celem jest przeżyć jak najdłużej. Co jakiś czas w losowym miejscu pojawiają się skrzynki z amunicją. Ściany da się niszczyć a stopień zniszczenia zależy od siły broni.
Sterowanie:
WSAD - ruch
R - zmiana magazynka
LMB - strzał
RMB - granat (tylko AK-47 i Beryl mają granatnik, granaty są współdzielone)
MMB - Zmiana trybu ognia. Jak robiłem tą grę, ta funkcjonalność wydawała się świetna, teraz już trochę mniej - trzeba od razu przestawić na full auto, jeśli się da (obok nazwy broni ikonka z 5-cioma pociskami).
Rolka - zmiana broni
Zrzuty ekranu:
https://ibb.co/h5k1tx
https://ibb.co/eLPuDx
Download:
Dropbox
Uwagi:
TO NIE JEST NOWA GRA.
Zauważyłem, że brakuje tej gry na NB, więc dla porządku dodaję.
Ekran wyboru postaci coś się zepsuł na nowszych windowsach, nie widać imion z jakiegoś powodu. Postacie różnią się wyglądem i startowym zestawem broni. |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2018, 21:41
|
|
|
Bardzo trudna. Ta latarka jak dla mnie powinna być z 10 razy większa. W zasadzie to wroga widziałem dopiero, gdy mnie już atakował.
Brak wyraźnego paska zdrowia.
Inteligencja przeciwników chyba nie jest najwyższych lotów, ale ładnie zamaskowałeś to tym, że ich prawie nie widać
Przy wyborze postaci mam tylko 4 radiobutton'y, żadnego opisu ani grafik.
W ustawieniach mogę przełączyć ekran trybu pełnoekranowego na okienko (1/0), ale przełączałem i to nic nie dawało.
Na plus dobra muzyka i ładna ogólna stylistyka. Ale jest piekielnie niegrywalna przez praktycznie zerowy FOV (field of view). |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2018, 21:54
|
|
|
| Mateusz napisał/a: | W zasadzie to wroga widziałem dopiero, gdy mnie już atakował.
| Bo wroga słychać, kiedy jest blisko Jak usłyszysz jakiś odgłos, znaczy, że trzeba zacząć się rozglądać.
| Mateusz napisał/a: | | Przy wyborze postaci mam tylko 4 radiobutton'y, żadnego opisu ani grafik. | Nie wiem dlaczego tak się stało, na Viście jeszcze ta gra działała dobrze, a nie mam pliku projektu już, żeby "przekompilować" grę.
| Mateusz napisał/a: | | Brak wyraźnego paska zdrowia. | Moim zdaniem słabo widoczny HUD to najgorszy element tej gry I już tego nie poprawię.
[ Dodano: 08-02-2018, 21:59 ]
| Mateusz napisał/a: |
W ustawieniach mogę przełączyć ekran trybu pełnoekranowego na okienko (1/0), ale przełączałem i to nic nie dawało.
| Sprawdziłem to. Ustawienie się zapisuje, ale czytane jest tylko na początku. Więc trzeba zrestartować grę (Wystarczy F2) |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2018, 00:10
|
|
|
| Faktycznie dość trudna. Rozpoznawanie położenia wroga po dźwięku to niezły pomysł, choć gdy robi się ich dużo, to trudno ocenić, gdzie dokładnie są - zwłaszcza, że wykrywanie dźwiękiem działa raczej tylko na lewo-prawo, a nie na góra-dół, chyba, że mam kiepskie słuchawki. Skrzynek z amunicją nie zauważyłem - domyślam się, że widać je dopiero po oświetleniu latarką, ale amunicja się dość szybko kończy i latanie po planszy bez nabojów to średni pomysł, więc za długo nie przeżyłem. Spoko gierka, ale Necro Fighter trochę bardziej mi się podobało. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2018, 09:33
|
|
|
| kamiledi15 napisał/a: | | Faktycznie dość trudna. Rozpoznawanie położenia wroga po dźwięku to niezły pomysł, choć gdy robi się ich dużo, to trudno ocenić, gdzie dokładnie są - zwłaszcza, że wykrywanie dźwiękiem działa raczej tylko na lewo-prawo, a nie na góra-dół | Nie pamiętałem, że coś takiego robiłem Po prostu jak usłyszę jakiś odgłos, to kręcę latarką dookoła.
| kamiledi15 napisał/a: |
Skrzynek z amunicją nie zauważyłem |
Rzeczywiście są słabo widoczne, ale działają jak wszystko. W latarce powinny być widoczne wyraźnie, ale również widać jak leżą na krwi, albo jak czasem się pojawią na ścianie (wtedy trzeba granatem zrobić sobie dojście)
| kamiledi15 napisał/a: |
Necro Fighter trochę bardziej mi się podobało |
Popieram |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|