[Platformowa] Gimper Dreamland |
Autor |
Wiadomość |
Herrios
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
5532 Prestiż
|
Wysłany: 04-06-2017, 13:39 [Platformowa] Gimper Dreamland
|
|
|
Tytuł: Gimper Dreamland
Gatunek: Platformowa
Autor: Herrios
Grafika: Herrios
Dźwięk: Flashkit
Muzyka:Teknoaxe royalty free music,Youtube audio library,flashkit
Opis:
Gra o Youtuberze który jest w śpiączce, za wszelką cenę chcę się obudzić ale najpierw musi przemierzyć rozmaite krainy aby tego dokonać.
Gra posiada :
•Launcher,
•Wersje Polską oraz Angielską do wyboru,
•Połączenie z Gamejolt w celu zdobywania Achievementów oraz wyników online,
•Tryb multiplayer 1vs1 z czteroma mapami
•Kampanie dla jednego gracza,
•Misje w kampanii dla jednego gracza
•Możliwość zapisu i odczytu gry,
•Autoupdate za pomocą launchera,
•Możliwość zmiany klawiszy na dowolne.
Zrzuty ekranu:
Download:
https://gamejolt.com/games/Gimper_Dreamland/245152 |
|
|
|
 |
mhpAC
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
310 Prestiż
|
Wysłany: 04-06-2017, 17:50
|
|
|
wygląda fajnie, ale na moim "Sprzęcie" działa w 10 fps'ach na wysokich, a na niskich w 20 |
_________________ jedyne do czego się nadaję, to średniej jakości grafika xD |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8519 Prestiż
|
Wysłany: 04-06-2017, 18:35
|
|
|
Przeszedłem całą grę. Jeśli chodzi o poziom trudności, to zdecydowanie cmentarz był najbardziej hardcorowy, reszta była dość trudna, ale nie do przesady. Denerwowała mnie w tym śnieżnym świecie trudność budowana przez losowość - śnieżne kule spadające mi nagle na głowę, podobnie jak zielone gobliny, lecące z nieba nie wiadomo skąd. Na szczęście nawaliłeś w tym świecie mnóstwo uzupełnień żyć, więc nie było tak źle. Graficznie ostatni świat był troszkę krokiem w tył - tło stanowiły białe romby w dwóch odcieniach, a podłoże to biała tekstura, co w porównaniu choćby z pierwszym światem jest trochę na minus. Ale i tak grafika jest dość ładna w tej grze. Byłem ciekaw, czy sam robiłeś muzykę i trochę się rozczarowałem, że ściągnąłeś ją z zewnętrznych źródeł.
Pozostałe opinie przedstawiłem w drugim temacie, więc nie będę się powtarzał. Szkoda, że olałeś nasze rady i żadnej z nich nie wziąłeś pod uwagę, ale trudno. To całkiem dobra gra, choć parę rzeczy mi w niej nie pasowało. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Herrios
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
5532 Prestiż
|
Wysłany: 04-06-2017, 22:10
|
|
|
kamiledi15 napisał/a: | Przeszedłem całą grę. Jeśli chodzi o poziom trudności, to zdecydowanie cmentarz był najbardziej hardcorowy, reszta była dość trudna, ale nie do przesady. Denerwowała mnie w tym śnieżnym świecie trudność budowana przez losowość - śnieżne kule spadające mi nagle na głowę, podobnie jak zielone gobliny, lecące z nieba nie wiadomo skąd. Na szczęście nawaliłeś w tym świecie mnóstwo uzupełnień żyć, więc nie było tak źle. Graficznie ostatni świat był troszkę krokiem w tył - tło stanowiły białe romby w dwóch odcieniach, a podłoże to biała tekstura, co w porównaniu choćby z pierwszym światem jest trochę na minus. Ale i tak grafika jest dość ładna w tej grze. Byłem ciekaw, czy sam robiłeś muzykę i trochę się rozczarowałem, że ściągnąłeś ją z zewnętrznych źródeł.
Pozostałe opinie przedstawiłem w drugim temacie, więc nie będę się powtarzał. Szkoda, że olałeś nasze rady i żadnej z nich nie wziąłeś pod uwagę, ale trudno. To całkiem dobra gra, choć parę rzeczy mi w niej nie pasowało. |
Po zrobieniu dema na rady było już za późno w tej grze nie ma globalnych zdarzeń więc zmiana czegokolwiek trwałaby wieczność, dzięki za grę i za opinie, jeśli chodzi o poziom trudności to to akurat brałem to pod uwagę czytając twoje posty i w finalnej wersji jest o wiele niższy
Jeśli chodzi o poziomy zimowe to chciałem je miec juz po prostu za soba |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8519 Prestiż
|
Wysłany: 04-06-2017, 22:11
|
|
|
Może to dlatego po cmentarzu gra wydała mi się dużo łatwiejsza Ale i tak za łatwo nie było. |
 |
|
|
|
 |
Herrios
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
5532 Prestiż
|
Wysłany: 04-06-2017, 22:57
|
|
|
kamiledi15 napisał/a: | Może to dlatego po cmentarzu gra wydała mi się dużo łatwiejsza Ale i tak za łatwo nie było. |
Jeśli już skończyłeś grę to możesz połączyć swoje konto z Gamejoltem, wczytać grę i rozwalić końcowego Bossa jeszcze raz. Twój wynik bedzie w wynikach online |
|
|
|
 |
Kyogi
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
2933 Prestiż
|
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8519 Prestiż
|
Wysłany: 10-06-2017, 20:16
|
|
|
Cytat: | możesz połączyć swoje konto z Gamejoltem |
Nie za bardzo ogarniam, jak to zrobić. Założyłem konto na Gamejolcie i co dalej?
Nawiasem mówiąc, nie wiem, jak to zrobiłeś, że na każdej planszy jest taka ogromna ilość obiektów (głównie te cukierki), a grze to nie przeszkadza, szacun |
 |
|
|
|
 |
Herrios
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
5532 Prestiż
|
Wysłany: 10-06-2017, 21:07
|
|
|
kamiledi15 napisał/a: | Cytat: | możesz połączyć swoje konto z Gamejoltem |
Nie za bardzo ogarniam, jak to zrobić. Założyłem konto na Gamejolcie i co dalej?
Nawiasem mówiąc, nie wiem, jak to zrobiłeś, że na każdej planszy jest taka ogromna ilość obiektów (głównie te cukierki), a grze to nie przeszkadza, szacun |
Gra nie wykonuje zbędnych obliczeń dla cukierków których nie widac, pewnie dlatego się nie tnie.
Gamejolt username chyba nie muszę tłumaczyć, Game tokena znajdziesz gdy klikniesz w prawy górny róg na gamejolcie, otworzy ci się lista i to tam powinno być. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8519 Prestiż
|
Wysłany: 11-06-2017, 00:54
|
|
|
Według Gamejolta nie mam żadnej gry Ona tam powinna być automatycznie, czy mam ją jakoś dodać? |
 |
|
|
|
 |
Herrios
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
5532 Prestiż
|
Wysłany: 11-06-2017, 13:00
|
|
|
Jeśli zalogowałem się w grze na gamejolt w pierwszej ramce w prawym górnym rogu powinno pisać logged in, sprawdź czy dobrze wpisałeś username, username to powinien być ten tekst po @.
Wyniki można też dodawać jako gość wystarczy że wpiszesz jakikolwiek nick w launcherze. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8519 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2017, 12:37
|
|
|
Ok, chyba się udało. |
 |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1015
15748 Prestiż
|
Wysłany: 22-07-2017, 02:11
|
|
|
ahh to angielskie tłumaczenie, uśmiechnąłem się już przy pierwszej wypowiedzi bohatera :--)
gra jest praktycznie niegrywalna na moim laptopie przez niski framerate. |
|
|
|
 |
Herrios
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
5532 Prestiż
|
Wysłany: 22-07-2017, 11:01
|
|
|
worm napisał/a: | ahh to angielskie tłumaczenie, uśmiechnąłem się już przy pierwszej wypowiedzi bohatera :--)
gra jest praktycznie niegrywalna na moim laptopie przez niski framerate. |
Zmień grafikę na low
Do angielskiego tłumaczenia nie przykuwalem aż tak dużej uwagi jak do reszty gry, ważne żeby grać mniej więcej rozumiał o co chodzi. |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1015
15748 Prestiż
|
Wysłany: 22-07-2017, 14:09