|
Dwa pytania |
| Autor |
Wiadomość |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:16 Dwa pytania
|
|
|
Mam dwa pytania:
1. Czy da się usunąc okno TGF (które się pojawia po wyłaczeniu gry).
2. Jak zrobić aby jeden obiekt aktywny podążał za drugim (był oddalony o x pikseli). Probowałem już, ale coś mi nie za bardzo wychodzi.
PS. Dopiero co zaczynam się bawić TGF więc prosze o wyrozumiałość. Jak palnąłem jakąs glupote to sorry |
| Ostatnio zmieniony przez macned 16-03-2006, 19:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:18
|
|
|
1. Tak - TGF PRO
2. always --> set position (x,y) wzgędem danego obiektu. Po prostu klikasz na obiekt względem którego ma podążać drugi i ustawiasz odległość. |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:04
|
|
|
| Nie koniecznie TGF pro :]. Jak znajde na dysku przykład to zapodam linkiem. Za pomocą rozszerzenie dll można pozbyć się tego wrednego okna :]. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy Posty: 382
10120 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:09
|
|
|
No tak, za pomocą Calldll ale to nielegalne (regulamin forum => 1.5.c.) |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:43
|
|
|
| Alicja napisał/a: | No tak, za pomocą Calldll ale to nielegalne (regulamin forum => 1.5.c.) |
Nie chcę się sprzeczać, ale punkt c) reg. mówi: "c) Nie zamieszczamy treści nielegalnych". Zdaje się, ze mowa tu o np. programach/filmach/grach w pirackich wersjach oraz np. tematach dot. wlamywania sie itp.
Natomiast proba usunięcia okna TGF nie jest IMO nielegalne. Dlaczego? Łatwo mogę to uzasadnić. Otóż... TGF posiadam w wersji z Komputer Świat upatchowany do wersji 1.06 PL. W żadnym z instalatorów (a zrobilem reinstall przed chwilą) nie pojawia się ekran z potwierdzeniem treści licencji (I agree...cośtam ) Również w programie nie znalazłem takiego pliku. Oznacza to, że nie można stwierdzić, czy Clickteam (a raczej Europress) zabronił modyfikować program (wtedy pluginy rowniez bylyby nielegalne). Ponadto przy tej operacji z plikiem dll modyfikuję swoj plik exe, nie zmieniając w dużym stopniu samego programu.
Czy ten komunikat ma w ogole sens? Przeciez nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie sprzedawal clickowych gier (choc widzialem na eBay'u sprzedaz Mario Forever )
To tyle jesli chodzi o regulami i przepisy. Dzięki za pomoc (wiem ze to banalne, ale najprostrze rzeczy potrawia przysporzyć najwięcej kłopotu). |
|
|
|
 |
bmatrix
Starszy sierżant

Główny edytor: 
2055 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:56
|
|
|
| macned napisał/a: | | Przeciez nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie sprzedawal clickowych gier |
O, nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Jest dużo klikowych gier, które są w sprzedaży choćby "Hateful Kris" ("Wkurzony Kris") czy rodzimy "Wnerwiony Działkowicz". |
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy Posty: 382
10120 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 20:10
|
|
|
| Treścią nielegalną w tym wypadku byłby link do przykładu jak usunąć ten komunikat. Jest to komunikat informujący i jego obejmuje licencja. Aby pozbyć się komunikatu trzeba mieć licencje pro. Usunięcie komunikatu to jak zatajenie że nie zrobiło sięgry samemu. Zatajać można - płacąc za licencje Pro. Ot taka przewaga programistów nad klikowcami - oni mogą sobie sprzedać co ze chcą, my musimy kupić licencje. Jeśli nie kupimy licencje to co za problem zostawić komunikat? ... |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 20:10
|
|
|
| bmatrix napisał/a: | | macned napisał/a: | | Przeciez nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie sprzedawal clickowych gier |
O, nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Jest dużo klikowych gier, które są w sprzedaży choćby Hateful Kris (Wkurzony Kris) czy rodzimy Wnerwiony Działkowicz. |
Wyraźnie napisałem "nikt przy zdrowych zmysłach" A coż poradzę na ludzi, którzy sprzedają "coś". Z resztą od sprzedaży jest wersja Pro, ale w wersji tanszej nie musieli przeciez dawać tego ekranu.
EDIT: Słusznie, lecz ja ani przy zakupie ani przy instalacji nie mialem tresci licencji! Czyli nie musialem akceptowac ich warunkow kupna/sprzedaży ("luka prawna") No, ale skoro tak jest na tym forum to sie dostosuje. Spoko. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 20:18
|
|
|
Musieli - właśnie po to, żeby ludzie nie sprzedawali gier bez pro |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 21:11
|
|
|
| A tak z innego garnka - kto zrobił gre Wnerwiony Działkowicz? |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2006, 22:52
|
|
|
| PS. Znalazlem opis CallDLL (komponent do TGF). 1 pytanie nieaktualne, na drugie otrzymalem odpowiedz (thx). No to EOT? |
|
|
|
 |
|
|