NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Logiczna/Horror] Airhack: Project A.L.I.C.E (+18 :P)
Autor Wiadomość
ar18 
Starszy kapral

Główny edytor: Stencyl

503 Prestiż
Wysłany: 15-05-2016, 21:51   [Logiczna/Horror] Airhack: Project A.L.I.C.E (+18 :P)

Tytuł: Airhack: Project A.L.I.C.E

Gatunek: Logiczna / Horror

Autor: Airem
Grafika: Airem
Dźwięk: Airem
Muzyka: Kevin MacLeod

Opis:
Wraz z innymi programistami zostałeś zatrudniony przez Thomasa i Maxa w ich firmie o nazwie Datalink, by pomóc im zdalnie przy tworzeniu bota, projekt nazywa się A.L.I.C.E. Niestety w czasie pracy nad projektem z pewnych przyczyn nie miałeś dostępu do internetu, przez co urwał Ci się jedyny kontakt z nimi. Po paru dniach kiedy uzyskałeś dostęp do internetu, próbowałeś z nimi porozumieć, najpierw po przez komunikatory oraz przez e-mail niestety, szybko okazało się iż ich konta zostały najprawdopodobniej usunięte.

Na szczęście został Ci klient który umożliwia dalsza pracę nad projektem na serwerze firmy Datalink, który o dziwo wciąż jest podłączony do sieci. Niestety nie możesz się tam zalogować, gdyż konto albo jest zablokowane albo zostało usunięte. Jedyne wyjście to włamanie się do systemu i sprawdzenie co się tam wydarzyło (filmik z youtube).

Youtube:
https://youtu.be/eiuWqj8-A-4 (najlepiej ustawić fullscreen + hd)

Zrzuty ekranu:

Download:
Niedługo wrzucę bo jeszcze chcę dodać parę "zagadek"

Uwagi:
W grze łamiemy hasła, naprawiamy pliki, rozwiązujemy zagadki i tak dalej. Gra zawiera elementy losowe. Gra może zawierać wulgarne teksty, wszystko zależy od tego jak bardzo wkurzycie Alice :P no i będzie nam też przeszkadzała w grze może nawet straszyła, więc jeśli ktoś ma słabe nerwy...

Gra jest w całości tekstowa, ale możemy "zmusić" Alice, aby czytała nam wszystkie notatki pozostawione po "programistach", po prostu wydaję się jej komend say nazwa_pliku_do_przeczytania.txt i zacznie czytać.

HappyOrange 
Plutonowy

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev

2544 Prestiż
Wysłany: 15-05-2016, 22:32   

Syntezator głosu mocno niszczy klimat. Zamysł wydaje się całkiem ciekawy. Jestem ciekaw efektu końcowego.

pogromca909 
Głupiec

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: TGF

1212 Prestiż
Wysłany: 15-05-2016, 23:05   

patrząc po filmie, stwierdzam że te przekleństwa trochę nie pasują takiemu botowi

brzmi jakbym rozmawiał z jakimś nierozgarniętym dzieckiem spod blokowiska

wermi 
Major
Depressive Disorder

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: TGF
Pomogła: 53 razy

15752 Prestiż
Wysłany: 16-05-2016, 00:22   

ten bloom/rozmycie tekstu wygląda bardzo słabo, zielony kolor to też straszna klisza.

ar18 
Starszy kapral

503 Prestiż
Wysłany: 16-05-2016, 01:03   

HappyOrange napisał/a:
Syntezator głosu mocno niszczy klimat. Zamysł wydaje się całkiem ciekawy. Jestem ciekaw efektu końcowego.

Chcesz użyczyć swojego głosu? :D Syntezator można wyłączyć jeśli by przeszkadzał w grze

pogromca909 napisał/a:
patrząc po filmie, stwierdzam że te przekleństwa trochę nie pasują takiemu botowi

brzmi jakbym rozmawiał z jakimś nierozgarniętym dzieckiem spod blokowiska

Klasyk: "Nigdy nie wiesz kto jest po tamtej stronie" :D . Może to wina Microsoftu i Tay? :D

worm napisał/a:
ten bloom/rozmycie tekstu wygląda bardzo słabo, zielony kolor to też straszna klisza.

W sensie blur? Bo bloom trochę to inny efekt jest to raz na parę sekund, co do koloru to można zmienić na jaki chcesz za pomocą komendy setterm.

To tylko taka mini gierka. Dzięki za komentarze.

jarlfenrir 
Generał brygady

Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2

37283 Prestiż
Wysłany: 16-05-2016, 12:13   

Syntezator i teksty faktycznie trochę słabe. Do tego irytujące jest to miganie obrazu, nie wiem czy to wina nagrywania ,czy tak będzie wyglądał efekt końcowy?
Zielony kolor nie przeszkadza jakoś bardzo, ale trzeba by zobaczyć efekt końcowy, by ocenić.

HappyOrange 
Plutonowy

2544 Prestiż
Wysłany: 16-05-2016, 13:53   

ar18 napisał/a:
Chcesz użyczyć swojego głosu?
Ja tam głos mam całkiem niezły ;) . Posłuchaj sobie jak brzmi taka Glados z Portala, czy sztuczna inteligencja z polskiej gry SAAAM. Tutaj ten głos mocno irytuje.

ar18 
Starszy kapral

503 Prestiż
Wysłany: 16-05-2016, 15:11   

jarlfenrir napisał/a:
Syntezator i teksty faktycznie trochę słabe. Do tego irytujące jest to miganie obrazu, nie wiem czy to wina nagrywania ,czy tak będzie wyglądał efekt końcowy?
Zielony kolor nie przeszkadza jakoś bardzo, ale trzeba by zobaczyć efekt końcowy, by ocenić.
A dodatkowo kolory można sobie zmienić :P . Nie wiem dlaczego ale może przez program do nagrywania trochę jest mało FPSów i to może stąd taki dziwny efekt wygląda jak tu na gifie, zresztą widać że jak coś piszę to strasznie "laguje", nie wiem dlaczego.
HappyOrange napisał/a:
Ja tam głos mam całkiem niezły . Posłuchaj sobie jak brzmi taka Glados z Portala, czy sztuczna inteligencja z polskiej gry SAAAM. Tutaj ten głos mocno irytuje.

Glados, SAAAM głosy aktorów? Tylko pytanie czy możesz z tymi "botami" rozmawiać? Aby przejść grę? Zadawać im pytania? wkurzyć ich? Czy będą reagować na to? I na przebieg gry?

Grę SAAAM nie znam ale obejrzałem jeden filmik (to chyba to: https://www.youtube.com/watch?v=7vkV2FdM_rI ?) tam chyba się z nim nie gada? Nie wykonuje poleceń on gada chyba jak glados sam do siebie bez odzewu :D ? Wydaję mi się że nie ma sensu porównywać tych gier/głosów do tej (bo to raczej zwykłe audio dialogi), a tutaj chodzi mi zupełnie o coś innego. Alice używa też synonimów, każde zdanie za każdym razem inaczej wygląda i brzmi, dla przykładu mówisz, że Cię drażni to możesz ją wyłączyć i będzie tylko pisać, wtedy w konsoli wystarczy napisać coś w stylu "Czy możesz przestać do mnie mówić"/"nie mów do mnie" "drażnisz mnie nie mów do mnie" i nie będzie :D .

To jak będę robił coś takiego jak SAAAM, Portal to rozumiem, że daję Ci tylko znać i nagrasz robotowe-audio dialogi? :D

Dzięki.

PS. A masz linka do SAAAM bo nie mogę znaleźć a nie wiem czy to ta gra w ogóle o której napisałem :D ? Chyba że on gada tak jak glados w Portalu to nie.

masterjayz 
Bohater

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: być może

10209 Prestiż
Wysłany: 17-05-2016, 16:13   

Cytat:

Czepiasz się worm ;d moim zdaniem wygląda to dobrze a nie "bardzo słabo". Jedynie to skakanie tekstu może irytować bo jest zbyt gęste, że tak powiem. Syntezator faktycznie lekko wkurzający :D

jarlfenrir 
Generał brygady

Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2

37283 Prestiż
Wysłany: 17-05-2016, 17:14   

masterjayz napisał/a:
Cytat:

Czepiasz się worm ;d moim zdaniem wygląda to dobrze a nie bardzo słabo.

To i ja się wypowiem. Moim zdaniem rozmycie utrudnia czytanie.

Halamix2 
Ahegao

Główny edytor: Inny

1086 Prestiż
Wysłany: 17-05-2016, 20:44   

Widzę komendy unixopodobne, a co do stylu to mi się przypomina Linuxowy emulator terminala cool-retro-term:

Neoqueto 
Moderator
Akcelerator

Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może

7976 Prestiż
Wysłany: 17-05-2016, 23:46   

Czy font to Consolas? Może lepiej coś spikselowanego: http://www.dafont.com/bit...+ma%26%23263%3B
Ogólnie propsy, że Ci się chce bo brzmi bardzo ambitnie, ale jak się uda to może być super.

kamiledi15 
Kapitan

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2

8594 Prestiż
Wysłany: 20-05-2016, 10:32   

Patrzyłem na twoje inne filmiki i tak się zastanawiam, czy ten Airhack to jest jedna gra, czy kilka? Bo na każdym twoim filmiku gra wygląda kompletnie inaczej. Jest nawet filmik sprzed 6 lat, więc chyba ta gra powstaje już dość długo.
Pierwszy raz miałem styczność z czymś podobnym w grze Enter the Matrix, tam była taka jakby konsola do hackowania. Całkiem ciekawy pomysł. Twój zapowiada się na bardziej rozbudowany, choć sam określiłeś to jako minigra, to po opisie brzmi bardzo interesująco, a jak zajrzałem na facebookową stronę gry, to już w ogóle zapowiada się to na mocno rozbudowaną grę, a nie żadną minigierkę. Ciekawe, co z tego wyjdzie, ale hackerem nie jestem, więc nie przesadzaj z jakąś specjalistyczną wiedzą :p
Ale migotanie ekranu może mocno męczyć oczy przy dłuższej grze.

Halamix2 
Ahegao

Główny edytor: Inny

1086 Prestiż
Wysłany: 23-05-2016, 18:23   

Xubuntu używa liberation mono w terminalu jakby co

ar18 
Starszy kapral

503 Prestiż
Wysłany: 01-06-2016, 13:40   

Halamix2 napisał/a:
Widzę komendy unixopodobne, a co do stylu to mi się przypomina Linuxowy emulator terminala cool-retro-term:

Komendy są linukowe, tym że są ukryte to znaczy możesz napisac ls zamiast dir itd., zamiast preview, cat itd. Projekt powstał przed cool-retro (tak jak napisał na dole Kamil), też w sumie podobne to może być do fallaout 3 (terminal) ale to tylko konsolka nic innego nie wymyślisz :D . Użyłem libertation też red hata z tej czcionki korzysta na dole screeny

.
Neoqueto napisał/a:
Czy font to Consolas? Może lepiej coś spikselowanego: http://www.dafont.com/bit...+ma%26%23263%3B
Ogólnie propsy, że Ci się chce bo brzmi bardzo ambitnie, ale jak się uda to może być super.

Tak to Consolas chyba z tych wszystkich najbardziej pasuję :D . Użyłem te które podałeś w linku (kiedyś też próbowałem) ale chyba te pikselowe strasznie nieczytelne (screeny na dole), chyba zostanę przy consolas albo przy tej co podał halamix2 bo są bardziej przejrzyste tak mi się wydaje, a nie dam rady ich wszystkich przejrzeć :D ... Nie? Chybam że masz jakąś inną propozycję. Albo może wrzucę je do projektu bo konsolę można lekko zmienić i dam możliwość zmiany czcionki, ale tylko opcjonalnie.

kamiledi15 napisał/a:
Patrzyłem na twoje inne filmiki i tak się zastanawiam, czy ten Airhack to jest jedna gra, czy kilka? Bo na każdym twoim filmiku gra wygląda kompletnie inaczej. Jest nawet filmik sprzed 6 lat, więc chyba ta gra powstaje już dość długo.
Pierwszy raz miałem styczność z czymś podobnym w grze Enter the Matrix, tam była taka jakby konsola do hackowania. Całkiem ciekawy pomysł. Twój zapowiada się na bardziej rozbudowany, choć sam określiłeś to jako minigra, to po opisie brzmi bardzo interesująco, a jak zajrzałem na facebookową stronę gry, to już w ogóle zapowiada się to na mocno rozbudowaną grę, a nie żadną minigierkę. Ciekawe, co z tego wyjdzie, ale hackerem nie jestem, więc nie przesadzaj z jakąś specjalistyczną wiedzą
Ale migotanie ekranu może mocno męczyć oczy przy dłuższej grze.

Airhack to jedna gra ale Project Alice jest jakby osobną grą, to znaczy dzieję się wszystko w świecie Airhacka ma nawiązania do głównej wersji itd., ale zupełne inny cel jest gry, no i to mini gierka, single player a Airhack 1.0,2.0 teraz robię 3.0 to wersja online :) .

Gra jest prosta co prawda w 3.0 będą takie "wyzwania" dla bardziej zaawnsowaych (wykorzystanie dziur w skryptach Np. php itp.), ale żeby pograć tak dla fabuły to wystarczy tylko umieć obsługiwać myszkę (taka bardziej gra logiczna + zręcznościowa).

Dzięki za wiadomości, powiedziałem Alice co o niej mówiliście :P (pierwszy screen):

propozycja halamix2

i Neoqueto

Odpowiedz do tematu