Wysłany: 30-12-2015, 19:33 Piosenka z lat 2008-2009
Poszukuje pewnej piosenki z lat 2008-2009, a przynajmniej mi się tak wydaje jednak w roku 2009 na pewno już była wydana. Za pomoc w znalezieniu przewiduję szczodrą nagrodę
Wszystkie informacje na temat piosenki:
1. Śpiewana przez kobietę oraz mężczyznę na zmianę i możliwe, że refren razem.
2. Mężczyzna śpiewa dosyć spokojnie w stylu Inna- amazing, a kobieta w stylu Bodyrox - yeah yeah(ta piosenka pochodzi mniej więcej z tego samego okresu czasu)
3. Utwór może być z gatunku pop, dance, electro, house lub mieszanka tych typów.
4. To było na pewno coś o miłości lub seksie.
5. Wydaje mi się, że była w tych czasach hitem, ale mogę się mylić skoro nie ma jej na popularnych listach z tych czasów.
6. Wydana przed lub 2009 roku osobiście obstawiałbym coś na wakacje 2008 do wakacji 2009.
7. Angielska wersja językowa.
Fadex, właśnie dlatego w grupie siła chociaż ja obstawiłbym dużo mniej bo ten styl był bardzo nowy w tamtych czasach i dopiero teraz jest więcej takiego typu utworów.
O dziwo pierwszą piosenkę, którą mam w głowie w tym temacie gdzieś podziałem. To był jednoalbumowy duet jakiegoś zagranicznego wokalisty i jakiejś polskiej piosenkarki z okolic roku 2000-2003, ale za cholerę nie mogę znaleźć tego utworu, wiem, że był strasznie drętwy, ale leciał gęsto w radiu.
Na pewno dużo mocniejsza niż zaprezentowane typy i może masz racje z tym 2003 chociaż nie wiem czy wtedy tworzyli już muzykę takiego typu. Raczej stawiam na minimum 2005 bo w 2008 był bum na ten typ muzyki i nagle się urwał wracając dopiero teraz.
Trochę olałem gatunki, skupiając się najbardziej na pop, a to czego nie znalazłem, a to pamiętam to brzdąkanie na gitarze zasadniczo, więc żaden elektroniczny gatunek toto nie był. I właśnie wcale nie była mocniejsza.
Evanescence - Bring Me To Life - https://www.youtube.com/watch?v=3YxaaGgTQYM to nie elektro ani dance, ale jakiś koleś jej się wcina w refren.
Może to jeszcze jakieś rąbadło z Nelly Furtado? Sam nie wiem, zbyt ogólne to masz.
Halamix2, To co pokazałeś nie pasuje do żadnego z wymienionych kryteriów.
Gherd, gdzie tu ostry kobiecy śpiew? Ta piosenka była zrobiona tak, że jak facet jej słucha to podoba mu się niegroteskowy i szokująco zboczony śpiew kobiety, a kiedy kobieta tego słucha może skoncentrować się na łagodności zwrotki śpiewanej przez mężczyznę. Mam wrażenie, że nawet nie sprawdziliście przykładów podanych wyżej.
[ Dodano: 15-01-2016, 03:25 ]
Za znalezienie utworu daję: CF 2.5 dev + android exporter i 500zł nagrody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum