|
|
|
|
[Bitwa NB] 37 |
| Autor |
Wiadomość |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 09:15
|
|
|
| Jest żmudna, ale da się przeżyć... A ile tam jest poziomów? |
_________________ Kiedyś coś tu będzie |
|
|
|
 |
duur
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
19 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 15:00
|
|
|
w mojej grze? głębia numer 16 jest ostatnią :--P zastosowałem chwyt: od 8ej głębokości już jakby z górki...
dla tych co próbowali i próbowali... mięczakom podaję kody:
|
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18047 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 15:35
|
|
|
| BROO napisał/a: |
Wszystkie gry są dostatecznie powiązane z tematem, aby się kwalifikowały pod tym względem.
|
Fadex trochę przesadził z uogólnieniem tematu... Wystarczyło by, że do jakiejkolwiek gry dodam koło i już się klasyfikuje do batalii. |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 16:21
|
|
|
Zgadzam się, według mnie czym bardziej się dasz ponieść tematowi tym lepiej
Ps: Slowo pupoglowy nie istnieje.
[ Dodano: 09-04-2015, 20:18 ]
Ogólnie:
Remy-Równina:
Niestety po naciśnięciu Start gra ładuje się w nieskończoność i nie ma co z tym zrobić... Przykro mi
deer-saintdepth:
Trochę przeszkadza to, że kiedy trzymamy klawisz ''z'' nie można się chwycić klifu.
Grafika nie powala z nóg, ale da się grać.
Trzeba strasznie uważać na wysokości. (pod tym względem trudna)
Czaszka przenika przez bloki
Doszedłem do 6 poziomu ale zginąłem więc no... Mogłoby być chociaż zapisywanie z jednym życiem
Fadex-thypo:
Trudności z uruchomieniem...
Fajna klimatyczna gra, jednak grafika nie powala, ale przynajmniej jest dźwięk... Trochę krótka, i nieprofesjonalna
Kamiledi15:
Fajna oprawa dźwiękowa
Przez pierwsze kilkanaście minut myślałem że tam pisz myszka plus spacja i że ta piłka ucieka od mojej myszki -,- Później się kapnąłem o co cho, i do próby wystrzeliłem dwie piłki i trafiłem w tą kropkę lol...
Nie powiem oryginalnie
Gra nie jest jakaś profesjonalna, ale jest śmieszna więc to nieważne
Gra ma również dużo wspólnego z tematem.
Znalazłem buga w labiryncie, można przenikać przez ściany.
Mega Mega Naprawde MEGA, chyba mój faworyt jak dotąd
Najlepsze zakończenie: ,,hmmm... chyba czegoś zapomniałam" i takie bum! Koniec!
Malin-Hotline Pinball:
Fajna gierka, jednak to nie jest to
msdos400-KwadratopyLoop:
Fajna muza to podstawa
Taaaaa... xD Powiedzmy że może być, ale nie wiem czy to i tak nie lepsze od kulki
Neoqueto-syrkel game:
Według mnie o wiele za łatwe... Nawet nic nie trzeba kupować
Mało dostępnych opcji, jedyne co fajne ta fajny styl.
Sasiacz-Pickblock:
Taka trochę nudna
Wackyjackie-CircleLabirynth:
Nudne, ale plus za highscoresy
Podsumowanie:
1. Ogólnie najlepiej wypadła gra... Kamiledi15! Oryginalny pomysł, było śmiesznie, i ogólnie po prostu mega. Mógłbyś zrobić serie jak Reksio
2. Deer-Saintdepth: Po prostu fajna giera
3. Msdoss400-Kwadratowy Loop: Ogólnie gry nie były jakieś mocne, więc twoja także znajdzie się na podium
4. Fadex-Typho: Coś się napracowałeś
5. Sasiacz-Pickblock, Malin-Hotline Pinball: Nie mogłem się zdecydować, według mnie równo
6. Wackyjackie-Circle Labirynth: Byłaby spokojnie lepsza jakbyś się bardziej napracował
7. Remy-Równina: Sory bro, nie działa
Czy ty nie używasz słownika podczas pisania postów? ~Aleks |
| Ostatnio zmieniony przez Aleks 09-04-2015, 22:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
1oolec
Kapral

Główny edytor: 
221 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 20:30
|
|
|
moją grę olaleś |
_________________ STOLEC STUDIO - gry nie dla lamusów
STOLEC STUDIO - it's not a bug it's a feature
xD
 |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 20:39
|
|
|
| Nie było twojej gry w paczce, było ttylko ta biała kartka z twoim imieniem |
|
|
|
 |
1oolec
Kapral

Główny edytor: 
221 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 21:00
|
|
|
| jaka kartka ? |
_________________ STOLEC STUDIO - gry nie dla lamusów
STOLEC STUDIO - it's not a bug it's a feature
xD
 |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
25566 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 21:18
|
|
|
| Może bym obejrzał te gry, ale nie chce mi się ich wszystkich szukać w 11 stronach tego tematu ... |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www
http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 21:22
|
|
|
| Są 3 paczki dodane... |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 21:41
|
|
|
Dzięki za pozytywne opinie co do mojej gry. Tak naprawdę jest to chyba pierwsza ukończona przeze mnie gra po 11 latach w klikach Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, z czego wynika błąd w labiryncie, bo nie powinno go być. To chyba błąd MMFa, na który nic nie mogę poradzić - musiałbym zrobić grubsze ściany, a nie było na to miejsca na ekranie.
15. masterjayz - StckFight - gra niestety zrobiona po najmniejszej linii oporu. Sorry, ale najsłabsza praca. Obracanie się lewo prawo i uderzanie ciągle tych samych przeciwników jednym klawiszem, to zdecydowanie za mało.
14. msdos400 - Kwadratowy Loop - podobnie jak wyżej. Jeden krótki poziom powtarzający się ciągle, który da się przejść w 15 sekund, to nie jest coś, co by zasługiwało na wyższe miejsce.
13. Malin - Hotline Pinball - bardzo ładna grafika, ale poza tym gra za prosta. Trudno w tym przegrać, a uderzanie ciągle w to samo miejsce dość szybko się nudzi.
12. Fadex - Thypo - jeden poziom sprawił mi trochę trudności (przekop się), ale poza tym nie było to szczególnie trudne, przeszedłem całe. Z tematem bitwy ma wspólne chyba tylko to, że główny bohater to kulka. To fajna gra, ale nie na tą bitwę.
11. 1oolec - W koło Macieju - to byłaby bardzo dobra gra, gdyby nie fakt, że z tematem bitwy niezbyt się wiąże Ale poza tym, bardzo dobrze się w to gra. Dość trudna i wciągajaca. Nie jestem jednak zbytnim fanem endless runnerów, więc nie pograłem zbyt długo.
10. Deer - Saint Depth - co prawda ani jednego kółka/zapętlenia/czegokolwiek tu nie zauważyłem, ale gra jest ciekawa głównie przez system poruszania postaci - jest dość niewygodny, ale pomysłowy. Mimo to - kompletny brak nawiązania do tematu bitwy. Przeszedłem całe. Stojąc w niektórych miejscach nie da się wystrzelić czachy - nie wiem czy tak miało być, czy to bug. Logo podpowiada że to demo, jeśli uda się to dokończyć to może wyjść bardzo ciekawa gra.
Gry bardziej związane z tematem bitwy, ale jednak nie wystarczające na podium:
9. pogromca909 - Zwalcz drobnoustroje - również prosta gra, może z tematem bitwy ma więcej wspólnego, ale jednak kolejne osoby zrobiły lepsze gry. Wbrew opisowi, nie jest taka zła - mamy kulki w kółku, które zabijamy za pomocą kulek - temat zrealizowany. Wykonanie trochę nudnawe, bo ile można klikać na kolorowe kulki. Gra ma niestety denerwujący bug, przez który czasami po zabiciu wszystkich bakterii nie przechodzi do kolejnego poziomu, tylko wisi na tym samym, przez co trzeba go restartować - planszy 17 nie da się przejść, bo wtedy właśnie ten bug jest za każdym razem i mimo wygranej gra nie przechodzi dalej. Gra byłaby lepsza, gdyby wymagała więcej strategii - gdyby przeciwników było mniej i leku też, to wtedy trzeba by było uważniej planować kolejne plamki, a tak to po prostu chaotycznie klikamy po całym ekranie i dopiero pod koniec etapu trzeba ostrożniej działać. Mimo to - nie jest takie złe jak autor twierdzi.
8. BulletHead - Rotobrod - autostrzelanie zawsze mnie denerwuje w grach, bo w nic nie mogę trafić. Przez to doszedłem tylko do drugiej fali. Na plus zasługuje grafika, choć to zasługa raczej filtra nałożonego na ekran, no i muzyka w rytm strzałów też na plus.
7. Worm - Nazwa - jedna z lepszych gier, ale jednak za krótka i trochę za prosta. Da się przejść po paru próbach, ale pomysł i wykonanie zasługuje na wyróżnienie. Za mało rozbudowana - można powiedzieć, że to bardzo uboga kopia Incredible Machine.
6. Adrian - Profesjonalny Złodziej Maciek - nawet niezła gra, tyle że AI przeciwników jest zupełnie nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo, gdzie pójdą. Gdyby dało się to przewidzieć, to możliwość teleportowania dałoby się fajnie wykorzystywać do ich mylenia. Już teraz da się to robić, ale w ograniczonym zakresie. Mimo to, to zaskakująco dobra gra, choć jednak za mało na podium. Dość innowacyjny pomysł na rozgrywkę.
5. Neoqueto - Syrkel - nie bardzo rozumiem, o co w tym chodzi. Strzelam ciągle w rosnącą białą masę, tworząc w niej dziury. Po naciśnięciu strzałki zaczynam krążyć dookoła i to tyle. Są jakieś bonusy, ale nie bardzo rozumiem, jak je zbierać, bo statek jest zupełnie niesterowalny - mogę tylko przyśpieszyć i dryfować w jednym określonym kierunku. Pomysł ciekawy, ale chyba trochę niedopracowany. W opisie piszesz o jakichś przeciwnikach, którzy do nas strzelają, ale ich nie widziałem - jeśli pojawiają się później, to sorry, ale nie chciało mi się dalej strzelać, bo nie ma tu żadnego wyzwania.
4. WackyJackie - CircleLabirynth - w mojej grze znalazł się baaardzo podobny poziom, uznam, że to zbieg okoliczności Chciałem ocenić wyżej, ale jak się zorientowałem, że to są tylko 2 zapętlone poziomy, to niestety ocena spadła. Pisałeś, że chcesz to rozbudować, to bardzo dobrze, bo gdyby już teraz było bardziej rozbudowane to bym dał tą grę na podium.
No i pierwsza trójca:
3. Sasiacz - Picklock - dobry pomysł, wykonanie w miarę, choć można to było trochę bardziej urozmaicić. Zachęca do bicia kolejnych rekordów. Czasami najprostsze pomysły są najlepsze - widać, że nie kosztowała zbyt wiele pracy, a jednak jest jedną z najlepszych gier.
2. Cremmy - Równina - genialna gra Uśmiałem sie nieźle, sposób poruszania krasnoluda jest świetny. Myślałem, że po pierwszym przejściu to już jest koniec, na szczęście historia ,,toczy" się dalej.
1. Broo - Toczony - jak dla mnie numer 1. Prosty pomysł, świetne wykonanie, temat bitwy ładnie zrealizowany. Dobrze, że dodałeś ten tryb treningu, bo tak to bym to rzucił szybko, a dzięki temu mam ochotę dalej w to grać. Minus tylko za grafikę przeszkód - czerwona plama wygląda troche brzydko, przydałaby się jakaś tekstura. 5 plansza mnie pokonała jak na razie, ale będę jeszcze próbował. Dość ciekawa wariacja na temat Flappy Bird.
Generalnie gry z bitwy można podzielić na kilka grup:
- proste gry, w których powtarzamy te same czynności w obrębie jednej rozgrywki - StckFight, Hotline Pinball, PickLock, Zwalcz Drobnoustroje, Rotobrod, CircleLabirynth, Syrkel, Profesjonalny Złodziej Maciek - wygrywa Picklock, bo to najciekawszy pomysł, choć banalnie prosty, ale z wymienionych gier najbardziej wciąga. Syrkel jest z kolei chyba... zbyt pomysłowy.
- te, które potraktowały temat ,,w kółko" dosłownie, czyli ciągle powtarzamy i robimy to samo w obrębie całej gry - Kwadratowy Loop, W koło Macieju, Równina - tutaj zdecydowanie wygrywa Równina, bo kolejne powtórzenia pchają fabułę do przodu i jest to zrobione w świetny sposób.
- gry, które potraktowały temat bitwy w ten sposób, że sterujemy kulką - Thypo, Nazwa, Toczony - wygrywają Toczony. W Nazwie i Toczonach wykorzystano fizykę odbijania/ruchu kuli, w Thypo zostało to pominięte, stąd dalsze miejsce.
- gra, która mi nie pasuje do żadnej kategorii i do tematu bitwy zresztą też, to Saint Depth.
Z dwiema grami miałem problem - Hotline Miami i Rotobrod - nie działają na WinXP, przynajmniej na moim. Na szczęście mam jeszcze laptopa z Win7 i tam ruszyły.
100lec, Fadex, Deer - zrobiliście dobre gry, ale jednak za słabo związane z tematem bitwy, stąd odległe miejsca. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 22:31
|
|
|
A jest możliwość abyś zrobił drugą część tego? Może nawet być to kontynuacja, ze profesor wraca uratować tą (jak jej tam bylo?). Naprawde chetnie bym zagrał Toczony na pierwszym miejscu? Ola Boga ;-; |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 22:33
|
|
|
Ona nie ma imienia Może kiedyś zrobię jakąś kontynuację, ale na razie nie mam pomysłu, jak to dalej pociągnąć. |
 |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 22:36
|
|
|
Dubbing najlepszy I jeszcze ten dubstep Mogę ci zrobić podkład do następnej części żeby nie bylo tego samego xD |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 22:41
|
|
|
Dubstep to chyba trochę co innego Pomyślimy może coś na następną bitwę. |
 |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 09-04-2015, 22:43
|
|
|
Tfu: Dubstep (brzmi jak zaklęcie z anime), chodziło mi o bit box xD A można robic we dwoch? Bo z tego co wiem to nie Chyba ze ma być główny autor tylko jeden. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|