Zamknięty przez: Minty 07-04-2006, 15:38 |
[Wyniki Bitwy NB] 4 |
| Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę? |
| Fadex |
|
68% |
[ 11 ] |
| Liquid Silk |
|
25% |
[ 4 ] |
| mateusz209 |
|
6% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 16 |
| Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 21:09 [Wyniki Bitwy NB] 4
|
|
|
Oto oficjalne wyniki Czwartej Bitwy NukeBoards!
1. miejsce: Fadex (Aquanoid)
2. miejsce: Liquid Silk (Montezuma)
3. miejsce: mateusz209 (Comandos)
Poza konkursem:
Mr Knife (Kokoban, Sonar, Teknoman) - tylko Kokoban byłby liczony; Sonar nie ma 3 grywalnych etapów (tj. ma 5, ale zupełnie identyczne - nie ma żadnych zmian - czyli jeden etap) - gdyby miałby być liczony, to tylko na siłę. Teknoman podobnie. Kokoban byłby na 4 miejscu, bo ma jeszcze więcej bugów niż Comandos (nie da się przejść gry liniowo). Przykro mi!
Poniżej minirecenzje prac i ich oceny (skala 0-10):
Aquanoid (Fadex):
Gra jest typowym klonem arkanoida, jednak bardzo dobrze wykonanym. Grafika, jak to w remake'u, to retro, jednak dziwi nieco wygląd fali po rozbiciu klocka - odstaje jakością od reszty. Jest dużo dźwięków i pasują one do sytuacji na ekranie. Muzyka również pasuje idealnie i świetnie brzmi. Technicznie nie można się do niczego przyczepić, nie widać błędów. Jest dużo ciekawych bonusów. Nic, tylko grać a jest w co, bo gra długa.
Gatunek: arkanoid
OCENA: 9/10
Montezuma (Liquid Silk):
Remake platformówki Montezuma's Revenge, przodka Tomb Raider. Grafika jest dobra i zróżnicowana, animacje są bardzo ładne. Dźwięków jest dużo, ale muzyki - wcale. Szkoda, że ruch postaci jest standardowy - postać często się zacina. Jednak poza tym plansze są ciekawie zaprojektowane i są całkiem duże, więc jest to całkiem dobry remake
Gatunek: platformówka
OCENA: 7/10
Comandos (mateusz209):
Prosta, jednoplatformowa gierka, w której tylko się strzela i skacze, żeby unikać cudzych strzałów. AI nie unika, więc ginie. Grafika wygląda nieco dziwnie - postacie są w wyższej rozdzielczości, niż rozmyte tło. Style są pomieszane. Dźwięków prawie nie ma, słyszę dwa - strzał gracza i zgon przeciwnika. Dla odmiany- muzyka jest całkiem niezła. Jednak to nie wystarcza, aby przeważyć nad błędami. Gra da się przejść biegnąc ciągle w prawo i strzelając. Kiepsko
Gatunek: platformówka
OCENA: 2/10
*Błędy krytyczne gier:
Comandos (mateusz209) - właściwie nie widać błędów krytycznych, ale ta masa innych, mniejszych błędów działa podobnie. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 21:13
|
|
|
YEAH!
Nareszcie pierwszy...
Byłem tak rozgoryczony po 3 miejscu w tamtej batalii (a pracowałem strasznie długo), że sobie przyrzekłem, że w tej będe pierwszy
Ach! Jakie to uczucie |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 21:17
|
|
|
No to gratulacje dla Michała (ups, Fadeksa )! Dla reszty też .
Tak właściwie, to wolę Fadexa / Fadex |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 21:47
|
|
|
Spoko... II miejsce dla łanhałera Nie powiem żeby mnie to nie zadowoliło :DTo tylko łanhałer Następną Batalię proszę o grę z zagadkami to nie rozwiążencie żadnej |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 21:53
|
|
|
Trochę nie na temat:
| Cytat: | to nie rozwiążencie żadnej |
Nie rozwiążemy żadnej, jak np. tylko ty będziesz znał klucz do głównego sejfu
Zagłosowałem na Montezume, bo na siebie nie chcę, a na Comandos z oczywistych względów/błędów nie oddam swego cennego głosu
PS: Jak ładnie wygląda napis bohater bitwy NB#4 |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Cellstar
Starszy kapral

2241 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 21:59
|
|
|
| Ja bym się zastanawiał nad pierwszym miejscem... Aquanoid jest bardzo żetelnie zrobiony tzn. błędów nie zauważyłem. Gra obsadzona jest także w dobrą oprawę graficzną jak i muzyczną. Natomiast gra Montezuma Liquida Silka jest dość grywalna oraz utrzymana w starym stylu... w każdym bądź razie gratulacje dla Fadexa za "odwalnie dobrej roboty". 8) |
_________________ ***************************************
[...]Wypoczywał na łące wśród kwiatów, wsłuchując się w delikatny szum wiatru i piękne trele ptaków zwiastujących rychłą wiosnę... - Eustachy.[...]
*************************************** |
|
|
|
 |
Wos209
Starszy sierżant Woś Entertainment

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2946 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 23:16
|
|
|
| I`m UNHAPPY!! :doubt: |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 23-02-2006, 15:29
|
|
|
No miałem mały dylemacik ale zagłosowałem na Fadex'a. Montezuma także jest fajną gierką i trochę przy niej czasu straciłem. Zauważyłem jeden taki błąd: idąc lewo można wypaść :doubt:. Comandos mateusz ładnie wygląda (ach te ripy ) ale sama gra jest niedopracowana. Idę do przodu strzelam, strzelam i wrogów mam z głowy. Grając w tą gierę nieodczuwam żadnej satysfakcji. Przeszedłem całą ale co z tego? Przjeście takiej gry to żadne wyzwanie a szkoda. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 23-02-2006, 16:23
|
|
|
Ja także zagłosowałem na Fadexa. Bardzo fajna gierka. Niezła grafa, ciekawe dzwięki i miła muzyczka. Gratuluje pierwszego miejsca w 4 bitwie NB! |
|
|
|
 |
Kurczak
Starszy sierżant

Główny edytor: 
9364 Prestiż
|
Wysłany: 23-02-2006, 16:42
|
|
|
Oddałem głos na Fadexa. Aquanoid bardzo mnie wciągnął. Gratuluję wszystkim uczestnikom. |
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10120 Prestiż
|
Wysłany: 24-02-2006, 00:14
|
|
|
Wahałam się między Aquanoidem a Montumezą. Oba grywalne. Ale wygrała gra bardziej dopracowana. Aquanoid to świetny remake breakouta/arkanoida, grywalny i estetyczny. Gratuluję! I gratuluję wygranej Można sobie pograć, bonusy nieźle obmyślone, np. ta ochrona na dole, czy "pijana kulka" Gratulacje |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 24-02-2006, 13:22
|
|
|
No to Fadex masz mój głos, o ile necik mi na to pozwoli. I moje gratulacje. RX 3in1 należy liczyć jako jedną grę, a nie 3 stąd twe liczenie etapów odpada. Wszystko miało być w jednym gamie, ale nie przykładałem się do tej podpuchy. Ops... za dużo powiedziałem, dobra jak już zaczełem to dokończe. Otóż 3in1 to wielka podpucha! Wydaje mi się, że udana. Tak naprawdę to są to jakieś stare projekty, można to rozpoznać po dacie utworzenia Sonaru ( zapomniałem exe jeszcze raz zrobić ). Dodałem tylklo muzyke, ale miałem problem z przerobieniem jej na mp3 - coś mi kompletnie system podupadł. Dlatego też nie brałem udziału w bitwie.
Prawdziwa gra, którą robiłem na bitwe i poszła z ze scandiskiem. Temat w pomocy to też podpucha. Idziemy do sedna sprawy -> jakieś 2tyg. temu wszedłem w 3D, ten temat w pomocy to tylko sprawdzenie zainteresowaniem tą wtyczką i udowodnienie, że nie znam się na niej. No dobra no to nieźle was nabrałem, a teraz na serio chcecie zagrać w odbudowaną grę gry na bitwe Aktualnie mam wersje dopiero 0.3, ale najważniejsze już jest zrobione. |
|
|
|
 |
Moro
Sierżant

538 Prestiż
|
Wysłany: 24-02-2006, 22:35
|
|
|
| Ja zaglosowalem na Liquida - uwielbiam Montezume! A on zawaliscie to zrobil! |
|
|
|
 |
|
|