NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[TGF] Tutorial MoosocK
Autor Wiadomość
konto usunięte
Dezerter

0 Prestiż
Wysłany: 15-02-2006, 00:48   

bmatrix napisał/a:
Mogę prosić o linka do tej listy komend?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takowej, a akurat jest mi potrzebna znajomość komend do serwera. :)

Ja przeglądałem wiele stron o tych definicjach, niestety nie zapisałem ich w ulubionych...
Zapisałem tylko jedną na ten temat która jest TUTAJ...

Możesz jednak pójść moim tropem, i odnaleść resztę stron na których byłem...
Włóż cyfrowe Google i wpisz "http definictions" lub "http protocols" i wyszukaj, tylko pamiętaj aby szukać w całym necie, a nie tylko na PL stronach... ;)

A fakt dlaczego wiedziałem aby użyć właśnie tych komend?!
No cóż, po prostu porównałem sobie Moosocka w TGF do przeglądarki internetowej, a potem to już poszło z górki... Hehe... ;)

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

40082 Prestiż
Wysłany: 15-02-2006, 08:23   

Tutek bardzo fajny, bardzo fajnie działa. Tylko niepotrzebnie się brałeś tak za grafikę :P .

Fallen Angel:
Twój przykładzik zdecydowanie działa. Ja wpisałem adres serwera Soldat 137.158.96.73 i nie widzę problemów w sterowaniu tymi paseczkami i rombem :D . A prestiżu nie dawaj, bo to bezsensu.

bmatrix 
Starszy sierżant

2055 Prestiż
Wysłany: 15-02-2006, 19:30   

Mam pewien problem. Otóż robię to samo co z tym obrazkiem w przykładzie ale pobieram go z mojego serwera. Robię wszystko jak w przykładzie ale po pobraniu pliku .gif z mojego serwera ma on rozmiar bodajże 291 bajtów i po włączeniu go widzę tylko ten "kwadracik z krzyżykiem" oznaczający że nie można odnaleźć pliku graficznego. Czy to coś z moim serwerem? Czy muszę umieścić na nim jakiś dodatkowy plik?

konto usunięte
Dezerter

0 Prestiż
Wysłany: 16-02-2006, 05:07   

Bmatrixie,
Żadnych dodatkowych plików nie musisz stawiać na swoim serwerze...
Musi ci działać sprawnie! Popatrz jeszcze raz czy dobrze powstawiałeś zdarzenia i czy czasem się nie kropnełeś w linku do obrazka... (Pamiętaj że nie może zawierać w nazwie polskich znaków, wypadałoby aby był też bez białych spacji w nazwie i był nazwany z malej litery...)
Sprawdź jeszcze port, powinieneś ustawić 80...

Jeśli po sprawdzeniu tego wszystkiego nadal masz problemy to znaczy że jest to wina serwera, może serwer stosuje jakieś nieznane blokady?! Mi na Webd.pl działa wszystko, nie testowałem na innych serwerach... A może spróbujesz zmienić serwer?

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

40082 Prestiż
Wysłany: 16-02-2006, 07:56   

Dziwne, żeby to nie działało.
Ja sprawdziłem na kilku serwerach Soldat, serwerze mojej sieci lokalnej (brama), serwerach DNS :D (IP wew.) a także na komputerze-serwerze mojego kolegi - wszystko gra w tych przypadkach i z tutkiem Bedzia i z testem FA. :D

Odpowiedz do tematu