Przesunięty przez: Minty 01-02-2012, 17:17 |
[Logiczna] A Game Full Of Despair |
| Autor |
Wiadomość |
Sunflower
Bohaterka

Główny edytor: 
Pomogła: 2 razy Posty: 100
29218 Prestiż
|
Wysłany: 07-12-2011, 21:19 [Logiczna] A Game Full Of Despair
|
|
|
Tytuł: A Game Full Of Despair
Gatunek: Logiczna
Program: Stencyl
Autor: Sunflower
Grafika: Sunflower
Muzyka: Sunflower
Opis:
Uhm, noo więc ostatnio udało mi się ukończyć grę. O dziwo! Nie jest może specjalnie rozbudowana, ale przynajmniej w pełni skończona. W związku z tym, że stworzyłam ją w Stencylu, programie tak promowanym przez Mrocznego Wieprza na Click Portalu, temat ląduje w "Tworzeniu nie-klikowym".
Jest to jedna z tych układanek gdzie musisz przesuwać elementy by powstał odpowiedni obrazek. Zawiera 10 poziomów, od 9-elementowej wprawki do 25-elementowych gigantów. Całość utrzymana w odcieniach szarości, co chyba nie jest zbyt wielką niespodzianką z mojej strony (nie wspominając o tym, że to akurat pasuje do tematyki gry >.<).
Zauważyłam, że wiele osób niespecjalnie przepada za tego typu układankami, ale mam nadzieję, że rozmaite zabiegi ułatwiające spowodują, że nie będzie aż tak strasznie. '
Zrzuty ekranu:
[LINK]
Gra:
[LINK] |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
36332 Prestiż
|
Wysłany: 07-12-2011, 21:43
|
|
|
Kiedyś na telefonie miałem taką aplikację, to nauczyłem się w miarę takie klocki układać '. Ale robiłem to na cyferkach, bo obrazków nigdy nie umiałem dobrze złożyć...i tak jest i w tym przypadku. W 3 poziomie popadłem w depresję.
Jest tam muzyka i dźwięki? Bo brakuje mi tych "klików" oraz jakiegoś ambientu.
Porządna flashówka (i zapisuje progres \o/). |
|
|
|
 |
Sunflower
Bohaterka

Główny edytor: 
Pomogła: 2 razy Posty: 100
29218 Prestiż
|
Wysłany: 21-12-2011, 13:22
|
|
|
Dźwięku jako tako nie ma, za to utworek się pojawia; po ukończeniu trzeciego poziomu, na którym to właśnie poległeś. ' Tak czy owak, możesz spróbować jeszcze raz: jak sam wspomniałeś, gra zapisuje progres. |
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
31680 Prestiż
|
Wysłany: 21-12-2011, 17:49
|
|
|
Butterfly . . .
Anyways, this game could've been more enjoyable if the puzzle were easier recognizable. I've been having a hard time with clocktower bcos of that faint shading (couldn't clearly see the difference in light levels) x_x. Same problem with those trees -> they shapes were hardly recognizable. "Despair" is the correct word for the game - puzzle are meant to be light and enjoyable time-killers while these one were surprisingly gray and sad. Clearing time - prolly about 90 minutes, didn't know about storing save state and AFK'd for a bit ^_^.
Liking the art (though it could be a bit more intensive), music (. . . it's so. . . . . . . .) and gameplay (still haven't figured puzzle algorithm though ^_^).
Overall: 3/5. |
|
|
|
 |
darkhog
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
218 Prestiż
|
Wysłany: 04-01-2012, 14:47
|
|
|
Fajna gierka, ale ja chyba jej nie przejdę - poległem na pierwszym poziomie (można by dodać poziom "easy" gdzie z boku by były obrazki tak jak mają wyglądać po ułożeniu). A dźwięki przesuwania mogłabyś dodać, by tak cicho nie było.
Ogólnie fajna gierka (to że jej nie przeszedłem nie jest żadnym wskaźnikiem - mało którą grę kończę, a flaszówek to w ogóle) - 4/5. |
_________________ Znany również jako Rave |
|
|
|
 |
|
|