NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Minty
01-02-2012, 17:17
[Logiczna] A Game Full Of Despair
Autor Wiadomość
Sunflower 
Bohaterka

Główny edytor: GameMaker
Pomogła: 2 razy

29218 Prestiż
Wysłany: 07-12-2011, 21:19   [Logiczna] A Game Full Of Despair

Tytuł: A Game Full Of Despair

Gatunek: Logiczna
Program: Stencyl

Autor: Sunflower
Grafika: Sunflower
Muzyka: Sunflower

Opis:
Uhm, noo więc ostatnio udało mi się ukończyć grę. O dziwo! Nie jest może specjalnie rozbudowana, ale przynajmniej w pełni skończona. W związku z tym, że stworzyłam ją w Stencylu, programie tak promowanym przez Mrocznego Wieprza na Click Portalu, temat ląduje w "Tworzeniu nie-klikowym".

Jest to jedna z tych układanek gdzie musisz przesuwać elementy by powstał odpowiedni obrazek. Zawiera 10 poziomów, od 9-elementowej wprawki do 25-elementowych gigantów. Całość utrzymana w odcieniach szarości, co chyba nie jest zbyt wielką niespodzianką z mojej strony (nie wspominając o tym, że to akurat pasuje do tematyki gry >.<).

Zauważyłam, że wiele osób niespecjalnie przepada za tego typu układankami, ale mam nadzieję, że rozmaite zabiegi ułatwiające spowodują, że nie będzie aż tak strasznie. ^^ '

Zrzuty ekranu:
[LINK]

Gra:
[LINK]

Wackyjackie 
Bohater
Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Stencyl
Pojedynki: nie

36332 Prestiż
Wysłany: 07-12-2011, 21:43   

Kiedyś na telefonie miałem taką aplikację, to nauczyłem się w miarę takie klocki układać ^^ '. Ale robiłem to na cyferkach, bo obrazków nigdy nie umiałem dobrze złożyć...i tak jest i w tym przypadku. W 3 poziomie popadłem w depresję.

Jest tam muzyka i dźwięki? Bo brakuje mi tych "klików" oraz jakiegoś ambientu.
Porządna flashówka (i zapisuje progres \o/).

Sunflower 
Bohaterka

Główny edytor: GameMaker
Pomogła: 2 razy

29218 Prestiż
Wysłany: 21-12-2011, 13:22   

Dźwięku jako tako nie ma, za to utworek się pojawia; po ukończeniu trzeciego poziomu, na którym to właśnie poległeś. ^^ ' Tak czy owak, możesz spróbować jeszcze raz: jak sam wspomniałeś, gra zapisuje progres. ;)

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF
Pojedynki: nie

31680 Prestiż
Wysłany: 21-12-2011, 17:49   

Butterfly . . .

Anyways, this game could've been more enjoyable if the puzzle were easier recognizable. I've been having a hard time with clocktower bcos of that faint shading (couldn't clearly see the difference in light levels) x_x. Same problem with those trees -> they shapes were hardly recognizable. "Despair" is the correct word for the game - puzzle are meant to be light and enjoyable time-killers while these one were surprisingly gray and sad. Clearing time - prolly about 90 minutes, didn't know about storing save state and AFK'd for a bit ^_^.

Liking the art (though it could be a bit more intensive), music (. . . it's so. . . . . . . .) and gameplay (still haven't figured puzzle algorithm though ^_^).

Overall: 3/5.

darkhog 
Kapral

Główny edytor: RPG Maker
Drugi edytor: GDevelop
Pojedynki: być może

218 Prestiż
Wysłany: 04-01-2012, 14:47   

Fajna gierka, ale ja chyba jej nie przejdę - poległem na pierwszym poziomie (można by dodać poziom "easy" gdzie z boku by były obrazki tak jak mają wyglądać po ułożeniu). A dźwięki przesuwania mogłabyś dodać, by tak cicho nie było.

Ogólnie fajna gierka (to że jej nie przeszedłem nie jest żadnym wskaźnikiem - mało którą grę kończę, a flaszówek to w ogóle) - 4/5.

Odpowiedz do tematu