NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Ekonomiczna] Terytoria
Autor Wiadomość
Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 16:32   

Dobra nie dawaj bass.dll, muzy też nie dawaj no i pliku exe też nie musisz. Jak będe chciał se pograć to przecież mogę te pliki oddzielnie ściągnąć.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 18:33   

???? O co wam łazi? Po co miałem dawać bass.dll? Żeby więcej ważyło?
A tak apropo misji to chyba zrobię inny sens tej gry coś takiego bardziej jak Roller Caster.
W sumie mnie takie gry nudzą i jak wszystkim się nie podoba to po co to robić? Chyba po prostu zrobię budowanie miasta w XVII wieku. Będzie można sobie je zbudować i nie będzie przechodzenia gry tradycyjnego tylko wybieramy teren i budujemy miasto, no bo po co coś więcej? Jak takie życie miasta będzie ciekawe to gra też będzie ciekawa.

C++'s Cool.
Ostatnio zmieniony przez AlexJ 26-01-2006, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 18:36   

Nie. Mogłeś tylko go uprzejmie wpakować, żeby ta gra raczyła działać :|

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 18:51   

Cytat:
Po co miałem dawać bass.dll? Żeby więcej ważyło?

To pliku exe też nie dawaj po sporo waży a przecież trzeba zaoszczędzić na miejscu. Najlepiej daj mi tylko plik readme a resztę plików to sobie załatwię.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Aethera 
Bohaterka

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Inny
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy

10120 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 19:34   

bass.dll i cncs32.dll lub cncs232.dll, ctrans.dll strans.dll i bass.dll lub modfx.dll są niezbędnymi bibliotekami. Nie umieszczajac ich, nie dbasz o przyszłych graczy. Fajnie by było kupić nową grę i przy uruchomieniu zobaczyć komunikat " Nie można uruchomić aplikacji ponieważ brak biblioteki VB40032.DLL". Akurat tak było z Red Alert 95 - ludzie żeby uruchomić Map Manager musieli sobie skądś biblioteki visual basica skombinować... :P

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 20:00   

Wiem po co to wszystko jest ale po prostu o niej zapomniałem. Przecie to tylko beta.
poza tym robię teraz nowe domy, po to, abyście już nie narzekali na ,,brak stylu graficznego" :)

C++'s Cool.

k@rgul 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

3999 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 20:36   

AlexJ napisał/a:
,,brak stylu graficznego :)

O co ci chodzi ??

Mi chodziło o pomieszanie stylów graficznych... czyli budynki są zrobione a`la paint, drzewa wycięte z jakiejś fotografii i jeszcze bym coś zapewne znalazł....

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 28-01-2006, 16:37   

Nie będę dawał kolejnych bet, ponieważ to nie ma sensu. Powiem tylko, że gra zostanie poważnie rozbudowana i będzie miała bardzo wiele funkcji, ruch w mieście, ruch drwali, napady na miasto, tyle że nie będzie takiej walki jak w RTS tylko coś takiego polegającego na walce pod murami - wydajemy rozkazy, budujemy łodzie w stoczniach, wysyłamy je po towary itp. - jednym słowem - rozbudowywujemy i zarządzamy miastem. Cała grafika już praktycznie uległa zmianie, wszystkie budynki są w jednym stylu, a co lepsze, w izometryku. Gra już teraz z takimi budynkami prezentuje się jak komercyjna. Dodaliś my jeszcze taki szczegół jak upiększanie budowli - po jakimś czasie w domkach pojawia się ogródek i kwiatki, a koło tartaków drewno. W teatrze pojawiają się ogłoszenia itp. Mam nadzieję, że gra wyjdzie i spodoba się całemu PSK.

C++'s Cool.

Odpowiedz do tematu