NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Bitwa NB] 19
Autor Wiadomość
Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 18-03-2009, 19:37   

RomanX napisał/a:
Oto oficjalne wyniki dziewiętnastej Bitwy NukeBoards!

1. miejsce: Piter - Escape from this strange room - 13 głosów
2. miejsce: Wirtualność - Data Eater - 12 głosów
3. miejsce: Slawo - Puzzle Podzielne - 11 głosów
3. miejsce: pikor - Wyblakret - 11 głosów
Poza podium:
4. miejsce: copperdragon - LIMG - 8
5. miejsce: p98 - Bloczek - 7
6. miejsce: Mik - Tasiemki - 2
6. miejsce: Kurczak - Wyrzuc intruza - 2

Gratulacje!

Śmiech na sali do rozpuku :D :D :D :D
Dlaczego ?
Bo wyniki powinny być takie, jeśli ktoś potrafi dodawać do 14 oczywiście:
1. Escape ... 14pkt
2. Data ...
Wyblakret ...
Puzzle - wszyscy po 11pkt.

itd.

Wziąłem pierwszy raz i ostatni udział w bitwie, by przekonać się na własnej skórze, jakim targetem docelowym są klikowcy. Myślałem, że klikowcy tak jak po każdej nowej opublikowanej grze, oceniać będą raczej wykonanie a nie czy gra trafiła w mój gust czy nie trafiła. Myliłem się.
Tym razem nie było typowej platformówki (chociaż Wyblakret podpada lekko pod ten typ) czy survivala to wygrał Escape :D

Śmiech na sali wywołuje też, głosowanie uczestników konkursu na swoich rywali. No bo patrzmy, wygrał Escape z 14pkt przy 11 pkt dla Wyblakret dzięki 3pkt jakie Piter otrzymał od Pikora - inaczej byłby remis. Takich przykładów można by mnożyć.

Do ostatniego głosu, oddanego defacto po terminie trzech dni !(RomanX podsumowuje: 13-03-2009, 15:33 , Jędrek głosuje: Wczoraj(17.03, 21:36 - czyli cztery bite doby !!! i 6 godzin.)

wynik był taki:
1. Piter, Wirt, Pikor, Slawo - wszyscy po 11 pkt !

I oto nagle zjawia się ktoś - może nawet na multikoncie - i przesądza wyniki bitwy !
Gdybym wczoraj zagłosował tak jak powinienem by sobie nie zaszkodzić, musiałbym zagłosować oczywiście na gry z małą ilością punktów. Czyli nie mógłbym oddać głosu na mojego faworyta !
Wiem, że to tylko zabawa, ale dla wielu te bitwy to jedyna podnieta by cokolwiek wyklikać raz na miesiąc czy na dwa, więc szkoda, że tak się te potyczki kończą.

Dobrze, że wziąłem udział w tej bitwie bo wiem już na 100% jakim targetem jest grupa klikowców i wiem na 100%, że nie warto publikować gier na forach klikowych, jeśli nie są to ulubione typy gier przez klikowców. Tak też czynie - moich gier już nie będziecie musieli znosić na psk. O czym kilku klikowców już się przekonało .... I mnie też - tym razem piszę prawdę.

Co do błędu w mojej grze - ktoś tam przy komentarzach do głosowań wspomniał - nie ma żadnego błędu - proszę przeczytać temat o mojej grze na forum NB w dziale ukończone.

A teraz moje głosowanie i komentarz do gier.
1. Wirtualność - jedyna gra, którą przeszedłem - szkoda, że nie ma wyników online i ma tak łatwe poziomy.
2. Kurczak - to samo co wyżej - dlatego 2 miejsce bo po grze Wirta byłem bardziej zadowolony - przyjemniej się grało.
3. Tasiemki - fajny pomysł, chociaż niezrozumiałą dla mnie punktacja i źle skonstruowana. Kupuję licencję jakby co :)

Poza podium - p98 - gra OK, ale jak pisałem wcześniej - to już trzecia tego typu - z taką fizyką gra na forach NB i CP.

Escape - wyłączyłem i usunąłem z dyskupo 20 sekundach - nie wiem o co chodzi.
Limg - no sorry, ale miałem nawet na forum zapytać, gdzie w tj grze jest gra i czy to czasem nie jest tylko menu.

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net
Ostatnio zmieniony przez Slawo 18-03-2009, 20:33, w całości zmieniany 3 razy  

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 18-03-2009, 19:52   

Slawo jak zwykle szuka sensacji. Głosujesz zgodnie z własnym sumieniem, przecież i tak nagrody nie są wiele warte :)

Chociaż faktycznie Wirt ma 11 głosów... a to znaczy, że gdzieś indziej też jest błąd, ale nie chce mi się szukać (suma głosów jest podzielna przez 6)

Reasumując - batalie to tylko promocja niektórych tytułów, która i tak zresztą nie jest zbyt dobra. Gry tworzy się głównie dla przyjemności i uczciwej rywalizacji, bo co to za satysfakcja wiedząc, że wygrało się w zmanipulowanym głosowaniu?

TheR 
Kapral

Główny edytor: TGF2
Drugi edytor: MMF

595 Prestiż
Wysłany: 18-03-2009, 21:12   

Jury też ludzie, mogą się pomylić ze wszystkim, nie trzeba od razu zgniatać ;)

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 18-03-2009, 23:26   

Fadex napisał/a:
Chociaż faktycznie Wirt ma 11 głosów... a to znaczy, że gdzieś indziej też jest błąd, ale nie chce mi się szukać (suma głosów jest podzielna przez 6)

Cytat:
Bo wyniki powinny być takie, jeśli ktoś potrafi dodawać do 14 oczywiście:
1. Escape ... 14pkt
2. Data ...
Wyblakret ...
Puzzle - wszyscy po 11pkt

Czyli ten jeden punkt ujęto piterowi.

(czy to oznacza, że mam jednak trzecie miejsce, biorąc pod uwagę, że jestem następny w kolejności?)

Cytat:
Limg - no sorry, ale miałem nawet na forum zapytać, gdzie w tj grze jest gra i czy to czasem nie jest tylko menu.

Nareszcie! Nareszcie ktoś nie zgłasza problemu ze sterowaniem/obsługą itp. tylko z dotarciem do właściwej części gry (innym słowy - z tym, co faktycznie ma prawo sprawiać kłopoty). To nie jest tylko menu już abstrahując od tego, że tam przecież jest też edytor. No ale sama gra również, trzeba tylko odpowiednio poszukać, a później coś przełączyć, aby móc zobaczyć, jak wygląda pierwszy poziom. ^^

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 19-03-2009, 18:11   

Slawo: No tak, faktycznie zamieniłam chyba 2 z 3 albo 1 z 2 przy Wirtualność i Piterze. Ale inwektywy zachowaj dla siebie, bo analfabetyzm też jest uleczalny:
Cytat:
Następnie odbędzie się trwające ok. 3 dni głosowanie.

Cytat:
Nie można głosować na siebie.

Czyli poza fikniętym punktem wszystko było OK.

Slawo napisał/a:
I oto nagle zjawia się ktoś - może nawet na multikoncie - i przesądza wyniki bitwy !

Okropność, że głos decyduje o wyniku. BTW, Jedrek i multikonto? :madugly:

Ostatecznie jednak: http://romanx.webd.pl/nb/...p?p=31972#31972

Odpowiedz do tematu