|
[Nietypowa przygodówka]Inviolability |
| Autor |
Wiadomość |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 15:17 [Nietypowa przygodówka]Inviolability
|
|
|
Jeszcze na Click Factory podałem pomysł aby zrobić grę pseudo-chakerską w której będziemy mieli do dyspozycji kilka programików które by włamywały się do fikcyjnych stron. Tym razem
zaczołem tworzyć coś podobnego, ale zgoła innego...
Otóż cała gra "Inviolability" też ma się składać z kilku programików, ale najpierw wyjaśnie o co chodzi...
Gra składała by się z kilku programików:
- fikcyjnej przeglądarki internetowej (ReInternet)
- fikcyjnej skrzynki mailowej
- łamacza haseł
- program do przeglądania danych wojska, rządu (oczywiście po złamaniu hasła)
Fabuła:
Pewnego dnia o dość nietypowej porze (3:30 w nocy ) do naszych drzwi zaczął ktoś się dobijać. Zmęczeni i ledwo żywi otworzyliśmy drzwi jednak widać było tylko kontury uciekającej kobiety. Na wycieraczce zostawiła tylko małą koperte. A w środku niej była kartka z dziwnym kodem liczb (3-11-23; 23-12-12 itd.)...
No i właściwie nic nie wiemy, jednak sprawa jest tak tajemnicza że aż się chce to sprawdzić tylko pytanie jak??
I tu rozpoczynać się będzie cała rozgrywka której przejście zajmie nam 5 minut lub kilkanaście długich miesięcy (albo i jeszcze dłużej)...
Przez przeglądarke odwiedzimy jakieś 40 stron do których będziemy mieli adresy, a reszta będzie ukryta.
Jeśli myślicie że cała historia będzie tylko i wyłaćznie o kodzie liczb to się mylicie, kiedy odkryjecie co one oznaczają wtedy coraz to liczniejsze łamigówki będa was męczyć.
A co na końcu??
Koniec gry jest jeden ale tzw. tajemnic do odkrycia jest kilka. M.in choćby tajny dokument
prawdy o wojnach światowych itd. itp.
Nie oczekuje że gra się spodoba bo nie każdy lubi myśleć i się zastanawiać, jednak jak zagra w to kilka osób i dotrze do choć jednej tajemnicy to będzie dobrze.
Screenów nie ma no bo to powstaje dopero na kartce (i trochę w TGfie) wszystkie łamigówki i wskazówki muszą być przemyślane... |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 19:07
|
|
|
| A przypadkiem nie robiłeś jakieś innej gry? Wkurza mnie to jak ktoś robi ze 100 projektów bo wtedy już przestaje wierzyć w wydanie choć jednego. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
3999 Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 19:13
|
|
|
Tamten projekt robię jeszcze z kilkoma osobami które nie należą do PSK (i dobrze). Aktualnie trwa tam zmienianie grafik przez grafika, więc ja nie mam nic do roboty...
A ten projekt robię sam i tylko sam..
Zresztą patrz na PP ile on ma projektów, zaznaczam że oba projekty mają wyjść i wyjdą... |
|
|
|
 |
Kurczak
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
9364 Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 19:39
|
|
|
Sam pomysł całkiem mi się podoba. Pracuj, K@rgulciu, pracuj aż wyjdzie coś fajnego. Trzymam kciuki i palce wskazujące za wyjście dobrej, dopracowanej gierki. |
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 00:58
|
|
|
WoW!! no miodzio gierka będzie Ja lubie mysleć zrób z tego coś naprawdę extra Czekam z niecierpliwością |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 18:00
|
|
|
Niezbyt mnie to obchodzi. Większość kliwkowcó mówi że fabuła jest najważniejsza ale moim zdaniem gra może okazać się kaszaną nawet jeśli ma dobrą fabułe. Gra to nie film i w niej powinniśmy mieć coś do robienia.
| Cytat: | Otóż cała gra Inviolability też ma się składać z kilku programików, ale najpierw wyjaśnie o co chodzi...
Gra składała by się z kilku programików:
- fikcyjnej przeglądarki internetowej (ReInternet)
- fikcyjnej skrzynki mailowej
- łamacza haseł
- program do przeglądania danych wojska, rządu (oczywiście po złamaniu hasła) |
Lubie wiedzieć co gra mi oferuje. Jeśli gra nie jest ograniczoną rozrywką to plus dla gry. Jeśli spełnisz te punkty to może jest co liczyć na dobrą grę. Opisując fabułe nie wywnisokowałem czy gra będzie fajna ale czytając możliwości gierki to może tak być. No cóż trzymam cię za słowo i czekam na full. |
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
3999 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 18:33
|
|
|
| Moim zdaniem fabuła to najważniejszy aspekt każdej gry... |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 18:42
|
|
|
| Czyli gra to czytanie książki czy oglądanie filmu? Co to za gra jeśli nie mogę odczuć przyjemnośći z grania tylko z fabuły? To może weź się za fimy albo napisz dobrą książkę. Wiadomo że fajnie się gra w grę z dobrą fabułą ale musi być jeszcze coś. Niektóre gry nie mają jakieś tam specjalnej fabuły a są super. Jeśli w grze będzie tylko fajna hystoryjka o hackerza i nic więcej to nawet nie mam po co odpalać takiej gry. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
3999 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 18:52
|
|
|
A czy ja napisałem, że gra będzie się skupiała tylko i wyłącznie na fabule ??
Dalej stawiam na swoje, że fabuła to najważniejszy aspekt gry (oczywiście niechodzi mi o gry logiczne itp. gdzie fabuły nie ma). Lubię gdy gra jest jakby książką, bo po co jest w strzelaninkach zabijać miliardy wrogów jeśli nie ma żadnego celu ?? |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 19:44
|
|
|
No więc dalej atakuje :
No może dla ciebie tak dla mnie nie . No ja lubię dobrą fabułe ale nie chcę gry książki w której więcej oglądamy/czytamy niż gramy. W grze powinno większość zależeć od gracza. Przyjemność ma nam sprawiać zabijanie wrogów, rozwiązywnie zagadek i innych takich. Nie chcę się biernie przyglądać akcji gry. Ma włączyć i usiąść wygodnie i tyle? Wredny jestem co?
Nadal jednak wierze że będe mógł coś porobić w tej grze no chyba że mi zrobisz na złość . |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
3999 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 20:17
|
|
|
Ja nie wiem skąd ci się wzieło że gra będzie książką??
Odpowiadam nie będzie, i wszystko będzie zrobiony w taki sam sposób jaki powiedziałeś (bo tak ma być). Tylko zastanawiam się jak zrobić programy... każdy oddzielnie chyba będzie bo nie mam zamiaru wszystkiego do kupy wsadzać. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 20:31
|
|
|
Chyba teraz muszę dać ci spokój. Tak chciałem jeszcze powalczyć a tak to kupa. No dobra życzę powodzenia w proejekcie. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
|
|