NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Minty
02-05-2010, 11:50
[Strzelanka/Wojenna] Wolfenstein 2D
Autor Wiadomość
baq 
Sierżant

Główny edytor: MMF

2075 Prestiż
Wysłany: 24-07-2006, 02:18   

Pomysl nawet dobry na odgrzanie klasycznego kotleta Wolfensteina 2D :)
Osobiscie lubie remaki, i starego Wolfa :D
Grafika ladna, szkoda tylko ze od gory, ktorej bardzo nie lubie :P
Pozdro.

Aethera 
Bohaterka

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Inny
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy

10120 Prestiż
Wysłany: 20-07-2008, 23:10   

I znów trochę informacji wychodzi na światło dzienne.
-Grafika została przerobiona jeszcze bardziej i nie będzie ani jednego elementu z starego Wolfensteina. Nawet czcionka została zrobiona od nowa.
-Muzyki z Wolfensteina nie będzie w formie *.imf. Będą zupełnie nowe utwory i pojawi się może kilka odświeżonych wersji utworów z Wolfensteina (na pewno Wondering, Prisoner of War, Going After i War March. )
-Zamiast standardowych broni będzie więcej broni używanych podczas II wojny światowej, a nawet dojdą granaty (słynne "grzybki" i "cytrynki")!
-Bardzo ważna zmiana : gra nie będzie opierała się na fabule Wolfensteina 3D, i będzie zawierała tylko jeden Epizod. Rzecz będzie się działa tuż po wojnie światowej, i będzie jednocześnie sprawą osobistą Blaskovicha jak i sprawą militarną. Ujawnię tylko że Blaskovich płynie na Norweską wyspę Hvitulvskrik (fikcyjna) by kogoś stamtąd uwolnić i jednocześnie obalić plany przywrócenia III Rzeszy chwały... Jednak i tajemniczy więzień nie będzie bierny i pójdzie w ślady Blaskovicha przez co będziemy kierować dwoma bohaterami na zmianę.
Jednocześnie gra zmienia nazwę na Wycie Białego Wilka
I taka mała wiadomość - jest to jedna z moich ostatnich gier.
Dziękuję za uwagę.

Ploo 
Chorąży

Główny edytor: MMF2

8853 Prestiż
Wysłany: 21-07-2008, 08:25   

Milo slyszec po dwoch latach ze projekt jeszcze zyje, ale szkoda ze przez te dwa lata raczej nie pracowalas nad projektem. =P No, powodzenia zycze bo wyglada ciekawie. =]

Aethera 
Bohaterka

10120 Prestiż
Wysłany: 21-07-2008, 11:23   

Nie spieszyłam się, a czasem coś mnie w ogóle od klików odganiało. No niestety. Ale coś co zaplanowałam i zaczęłam robić, zamierzałam i nadal zamierzam skończyć.

Wirtualność 
Bohater

Główny edytor: MMF2

18050 Prestiż
Wysłany: 22-07-2008, 14:35   

1. On się nazywał Blazkowicz. :]
2. A będzie muzyka z pierwszej planszy pierwszego epizodu oryginalnego Wolfensteina 3D? Mam na myśli "They're Going to Get You". Oczywiście odświeżona wersja. ;)
3. Gra zapowiada się jeszcze lepiej! Czekam na nią z większą niecierpliwością. :)

Aethera 
Bohaterka

10120 Prestiż
Wysłany: 22-07-2008, 14:55   

1. William B.J. "Blazkowicz", tak tak, blasko się mówi potocznie ;)
2. http://corkin.webd.pl/klikowe/GetThem.zip - jeszcze nie finalna wersja
Lista utworów oryginalnych przerobionych na nowe wersje :
- Get Them! (Before They Get you)
- Going After Hitler
- Prisoner of a War
- Wondering about my loved ones (menu)
- War March
- Evil Incarnate (piekło w Spear of Destiny )
- Ultimate Challenge
- Searching Enemy
3. Przepraszam za tą długą przerwę w twórczości ale mam nadzieję że jakoś efekt wynagrodzi to.
Następne informacje :
-nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ale John Carmack zaprogramował dla Wolfensteina 3D przenoszenie zwłok i przebieranie się w mundur, ciche zabijanie i ogłuszanie (zupełnie jak w Commando) i było mniej amunicji na planszach, ale rozgrywka była trudniejsza i mniej dynamiczna, więc zrezygnowano z tego. Kawałki tego kodu jednakże ponoć tkwią w kodzie okomentowane (//) ;)
Dlatego czerpiąc z tego pomysłu, będzie można wykraść mundur niemiecki by przedostać się/uzyskać informacje jako że B.J. zna niemiecki.
-Sposób w jaki przechodzimy też może wpłynąć na rozgrywkę delikatnie - więcej strzelania, więcej alarmów, brak rozmów i nie dowiemy się o jakichś lokacjach czy też będziemy je musieli szukać w gąszczu korytarzy bunkra.
- Nie wiem czy to dobrze czy to źle że tak zrobiłam ale każda walka będzie reżyserowana. Chodzi o to że nie będzie zaprogramowane AI i potem zbudowane plansze i wstawieni wrogowie. Każdy żołnierz którego napotkamy będzie znał swój kawałek bunkra, drogę do alarmu lub jeśli zastaniemy go np. przy jedzeniu - drogę do broni pod ścianą.
- System broni podobny będzie do tego z Mafii i Call of Juarez - będzie można mieć tylko jedną broń osobistą, jedną cięższą, nóż i do 2 granatów. Za to broni będzie wiele i będą różnej jakości (dokładnie takie bronie jakie były używane podczas II wojny światowej i tuż po zakończeniu).
- I nie wszyscy których spotkamy będą wrogo nastawieni - gra nabiera delikatnie elementów Role Playu.

Zamykam temat z powodu znacznej dezaktualizacji w stosunku do obecnego stanu projektu. | RomanX
Ostatnio zmieniony przez Minty 02-05-2010, 11:50, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi