|
[Globalna Wojna] 2 |
| Autor |
Wiadomość |
drc
Plutonowy

Główny edytor: 
391 Prestiż
|
Wysłany: 31-08-2007, 20:56
|
|
|
| misieksamgame napisał/a: | | Najbardziej spodobała mi się gra pepkowa. |
nie no tak na żywca sie podlizywać do naczelnego ... ale poważnie to PP jak dla mnie pozamiatał. Jego gierka jest najlepsza i to pod każdym względem.
Na drugim miejscu postawiłbym chyba na 2 tytuły, "Zmyślony Świat" by Pozik i " Rupert Duck - Crab Island" autorstwa PoW-a. Obie za....cie zrobione graficznie tyle że z ZŚ mnie wywala, a Rupert Duck - Crab Island (uffff...) ma ciut przyciasne (małe sie znaczy ) grafiki i lekko skopany tryb walki. W ogóle cała wojna do sporo konkretnych tytułów. SZACUN |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 31-08-2007, 21:10
|
|
|
Mym faworytem pepe jest, nie tylko dlatego, że jego gra to rpg z prawdziwego zdarzenia, nie tylko dlatego, że świetnie wykonany i w ogóle.. po prostu - znakomite, świetna muzyka, ciekawy system walk, no i trudne jak nie wiem co - raz tylko udało mi się przejść do drugiego etapu. A jeżeli muzykę sam robiłeś to R++.
Dalej postawiłbym prawdopodobnie fana, gdyby nie to, że.. no sami wiecie.. już mi farcry na maks detalach lepiej chodzi. To tutaj chyba dałbym powa..
Gra pabla jest ciekawie zrobiona, tak samo jak i pozika, ale ta druga strasznie mi przypomina grę z przykładowych dołączonych do tgfa. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2007, 08:45
|
|
|
| Ja swoją gre jak i wszystkie inne robie na konfiguracji P3 800 MHZ 256 RAM... Więc wiesz, u was chodzi tak samo jak u mnie a chodzi tak z kilku powodów gł. nie zoptymilozowanie silnika gry ze względu na to, że byłem 1.5 tygodnia w plecy (zgadnijcie kto poprawiał te 2400 klatek animacji i stworzył ponad 2000 z nich ?).. Więc wybaczcie ale moja gra się tnie, jak nie powiem co, ale jeśli uznać cięcie jako rzecz normalną (jak w Tajemnicy grafikę i bugi) to da się grać, niektórzy już prawie mają najlepsze uzbrojenie xD |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2007, 09:35
|
|
|
Cóż, może jestem niecierpliwy, ale gra fana znudziła mi się po 10 sekundach chodzenia (o ile takie przycinanie można nazwać chodzeniem ) Gra pepka mnie strasznie wciągnęła, ale nie da się przejść levelu z ghulem zrób coś z tym! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2007, 09:48
|
|
|
| Fadex napisał/a: | | nie da się przejść levelu z ghulem |
Da się, tylko trzeba kilku podejść, aż gra "zajarzy". U mnie tak było. |
|
|
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2007, 11:47
|
|
|
Faktycznie często sypie się pętla i nie da się przejść jakiegoś poziomu. Zrobię coś z tym jak będę wydawał pełną wersję.
| Tasmpol napisał/a: | | jego gra to rpg z prawdziwego zdarzenia |
Tak naprawdę pierwowzorem mojej gry był Pacman i taka prosta zręcznościówka na komórkę (Rabbiator) . Też chodzi o to żeby zaliczyć wszystkie pola.
| Tasmpol napisał/a: | | A jeżeli muzykę sam robiłeś to R++. |
Muzykę sam robiłem .
Dzięki wielkie wszystkim za komentarze. Rozumiem, że mam się męczyć nad pełną wersją? |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2007, 11:58
|
|
|
| Nie po to wymęczyłem od Ciebie abyś jednak wystartował w wojnie abyś nie wydawał pełnej xD |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2007, 18:07
|
|
|
Rób rób, tylko zmień ten błękit w tle, bo jest zbyt radosny. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Don_Sotto
Bohater

Główny edytor: 
2783 Prestiż
|
Wysłany: 02-09-2007, 18:54
|
|
|
Po mojemu, gra pepe jest najlepsza[ dopracowana grafika, niesamowita grywalność ]. Druga pozycja - produkcja PoW'a - nie podoba mi się jedynie walka. Trzecia - wygląda na to, że praca fanotherpg'a. Właściwie sam fakt, iż gra strasznie tnie, mógłbym pominąć. Jednak ja przez pewien czas grania nie znalazłem w niej nic wciągającego. Ot, rozpocząłem grę, podbiegł do mnie diablik (?). Rozpocząłem walkę, jednak jej efekty kończyły się tylko na mojej stracie HP. W takim razie, czas ratować się ucieczką . Udałem się na północ, do drogi, nad którą zresztą była kamienna ściana, i skierowałem się na prawo [ albo wschód, jak kto woli ]. Drogi strasznie się dłużyła, a przy okazji nie zobaczyłem prawie żadnego obiektu - najwyżej co 100 metrów jakiś krzaczek. Nie wiem, jak was, ale mnie jakoś nie bawi chodzenie po nie wiadomo jak wielkiej polanie, składającej się z jednego obiektu tła. Ale, wracając do mojej podróży, w pewnym momencie w oddali ujrzałem dach. Podszedłem bliżej, i znalazłem wejście do budynku. Była to chyba jakaś kaplica. W tym momencie zakończyła się moja przygoda z DS:E. |
_________________ A ty - czy lubisz grać w słabe gry? Nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe. / www.donsotto.pl / |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 02-09-2007, 19:01
|
|
|
Najlepsze prace i najbardziej grywalne zrobili PP i Pozik następnie kasyfikuje się Mateusz i PoW ja hmm może przed ostatni będę |
|
|
|
 |
|
|