Zamknięty przez: Minty 06-04-2007, 19:51 |
[Bitwa NB] 11 |
| Autor |
Wiadomość |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 01:02
|
|
|
| Strzałów można unikać bardzo łatwo - stając w odpowiedniej odległości i skacząc. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Platyna
Plutonowy

2406 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 10:24
|
|
|
Gra ma świetną grafiką, ale grywalność jest ogólnie słaba...
Wszystko wygląda tak samo... Strasznie szybko się nudzi. Ja odpadłem przy 3 poziomie...
Kolejnym minusem jest strasznie wkurzająca grawitacja... Te skoki, ruchy, zwłaszcza spadanie mikołaja są tak powolne...
Jedynym plusem jest grafika... No i może jeszcze fabuła, chociaż jakoś nie przypadło mi do gustu wtrącanie mikołaja w grę wielkanocną...
Mimo tego, gra może znaleźć się na podium z uwagi na tę grafikę. |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 11:51
|
|
|
Powiem tyle - jeżeli po ogłoszeniu wyników mam słyszeć "aa pewnie wygrał przez grafikę", to wolę zrezygnować i wycofać swoją pracę. Nie miałem zamiaru pracować pod presją czasu tylko dla wypominek.
BTFW, miałem wrażenie, że co-po-niektórzy się do poziomu trudności w projektowanych przeze mnie grach ómm.. p r z y z w y c z a i l i.
Ed1:
I zastanawia mnie jeszcze, że dlaczego narzekacie na nude, podczas gdy w każdym poziomie pojawiają się nowi wrogowie i nowe bronie ? 7 broni na 6 poziomową minigre to r a c z e j za dużo. |
|
| Ostatnio zmieniony przez Tasmpol 05-04-2007, 13:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
OrioN_93
Starszy szeregowy

107 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 12:56
|
|
|
kurde wypasiona ta grafa jest!
no naprawde super
nie tylko grafa mi sie podoba ale caloksztalt
dobre sa bronie
szkoda ze ja tak nie potrafie |
| Ostatnio zmieniony przez OrioN_93 05-04-2007, 13:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 13:04
|
|
|
Ludzie, dajcie Wy już spokój z tą grafiką. Przecież nie tylko ja tą grę robiłem, prawda?
Oceńcie dogłębniej silnik, wymieńcie wady itp. Może wydamy poprawioną wersję, już bez bugów, które mam nadzieję- wymienicie...
Bo Tasmpolowi szkoda się zrobi Postawcie się w jego sytuacji. |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 24-08-2013, 14:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cx15680
Starszy szeregowy

22 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 13:23
|
|
|
Pierwsza wypowiedź od chyba pół roku
Fred cośtam mówił że z Tasmpolem klepią grę... Fajna jest.. Grafika ok (choć wiem, że mogłaby być lepsza) i czepiacie się wykonania, ale według mnie jest spoko...
Jedno, co mnie razi - tło... Takie zielone na dole cały czas... Aż się rzygać chce
10/10 |
_________________ cx15680 powraca... |
|
|
|
 |
Platyna
Plutonowy

2406 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 13:48
|
|
|
Mnie tam się nie podoba gdyż jest mało oryginalna (Za wyjątkiem tych królisiów z gunami. To jest bardzo oryginalne xD )
Co do bugów...
Nie jest to błąd ale jak już mówiłem, trzeba poprawić tę powolną grawitację! |
|
|
|
 |
Zdunek
Starszy sierżant -|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
7350 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 14:19
|
|
|
A ja powiem tak:
Gra bardzo fajna...
Grafika jest b.fajna, silnik b.fajny... daje 8+/10
| Platyna napisał/a: | | Te skoki, ruchy, zwłaszcza spadanie mikołaja są tak powolne... |
A mi sie to podoba mozemy lepiej katrolowac lot mikolaja, dzieki czemu mamy pewnosc ze spadniemy na odpowiednia platforme.
Ja znalazlem pare bagosowatych bugow:
-nie wiem czy na kazdym kompie, ale u mnie pojawiaja sie problemy z generowaniem tla
-w 4lvl (z tego co pamietam) zapadlem sie pod platforma
-szczatki zajacopodobnych pojawiaja sie na poczatku lvl gdy zginbiemy w podobnym czasie co do smierci wroga
- podczas skoku mikolaj ma dluzsze nogi
-muzyka nachodzi na siebie pomoc->menu->pomoc
-gra nie ma nic do tematu batallllliiii (z katolickiego punktu widzenia)
-gra jest trudna
-nudzi sie przez to ze napotkani wrogowie roznia sie tylko kolorami i uzywana.b
Ale gra ma +:
-Dobry silnik
-Dobra muzyke
-Dobra grafike
-W miare dobrze budowane lvl
-Satysfakcja ukonczenia
Poizdrawiam Spila |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 14:32
|
|
|
Z przykrością powiedzieć muszę, że (mówiąc w stylu projekt7-owskim) w grze namieszał chochlik, którego najlepiej określić bugiem TGFa związanym z kopiowaniem zdarzeń - niemożliwe zdaje się być wygranie 5 i 6 poziomu.
http://download.yousendit.com/068101491DF7BD33
Tutaj link do poprawionej wersji, nie wiem, czy RKs pozwoli mi by ta została oceniona w bitwie. Jeżeli nie, to kod do poziomu 6 jest o 414 większy od kodu do poziomu 5. |
|
|
|
|
 |
Pollus
Starszy szeregowy

0 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 15:21
|
|
|
| Tasmpol napisałeś że "dlaczego narzekacie na nude, podczas gdy w każdym poziomie pojawiają się nowi wrogowie i nowe bronie ? 7 broni na 6 poziomową minigre to r a c z e j za dużo." to nie wystarczy żeby gra była ciekawa. Trzeba w nią wsadzić to "coś" żeby się do niej chciało wracać i wracać. Ja tego czegoś nie znalazłem. |
|
|
|
 |
Grzesiek15
Starszy szeregowy

1037 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 15:42
|
|
|
Nasza gra też już jest gotowa
Tytuł: Pasia Easter Challenge
Gatunek: Zręcznościowa
Autorzy: Pollus, Grzesiek15
Kod gry, grafika, animacje: Grzesiek15
Pomysły: Pollus
Fabuła:
Zły Dr.N.Grobek nienawidzi Świąt i postanawia, że pozbawi mieszkańców Paskolandu radości ich obchodzenia. Rozkazuje swoim robotom zniszczyć wszystkie pisanki w Paskolandzie - bez nich Święta będą zrujnowane!
Pasiunia razem z bratem wkraczają do akcji! Pomóż im ocalić pisanki i uratować Święta Wielkiejnocy!
Cechy gry:
- 3 tryby gry (Single Player, 1 Gracz VS 2 gracz, 1 Gracz & 2 Gracz)
- 3 poziomy trudności z różnymi zasadami gry (Łatwy, Średni, Trudny)
- Możliwość zapisania swojego rekordu na listę wyników Online
Statystyki:
- 7 dni pracy
- Około 1220 zdarzeń (serio )
Download:
Pobierz |
|
|
|
 |
Stankol
Bohater McO: the noob

Główny edytor: 
0 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 16:23
|
|
|
| Hm... ogólnei gra ccałkim niezła, grafika niekiedy niepasuje do siebie, szkoda, że jedna plansza - myślę, że wygrasz (ale i tak Cię nie lubię ;p) |
|
 |
Platyna
Plutonowy

2406 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 16:28
|
|
|
Z tych gier co na razie widziałem ta jest najlepsza. Trochę muli, ale ciekawa Grafika też jest ładna
| Stankol napisał/a: | | ale i tak Cię nie lubię ;p |
Ale nie musisz tego mówić... Nie rozumiem was ludzie... Coście się akurat do niego przyssali... |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 16:38
|
|
|
| Cytat: | - Około 1220 zdarzeń (serio ) |
Zgaduję, że większość zajmują definiowalna klawiszologia, joł ? Chyba, że MMF2 ma fajny bajer, który na to pozwala bez setek zdarzeń.
Widzę, że, niestety, w tym tysiącu nie znalazło się miejsca na algorytm sprawdzania, gdzie ustawiane są jajka.. jaka szkoda, więc do bugów mogę dopisać "jajka pojawiające się w platformie". |
|
|
|
|
 |
Pollus
Starszy szeregowy

0 Prestiż
|
Wysłany: 05-04-2007, 16:52
|
|
|
Masz rację to można uznać jako bug. Ale jak ktoś ma bujną wyobraźnie to może pomyśleć że jajko pojawiło się przed platformą Stankol wytłumacz dokładniej czemu grafika nie zawsze pasuje do siebie. Z tym nielubieniem to nierozumiem, bo Grzesiek się tylko bronił przed WASZYMI atakami. A co do planszy to jest jedna bo po co więcej to i tak nie zwiększy chyba grywalności gry. |
|
|
|
 |
|
|