NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Strzelanka Kosmicza] Space Wolf po raz 3
Autor Wiadomość
Cage 
Plutonowy
Popychacz pixeli

Główny edytor: Inny

2553 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 01:14   [Strzelanka Kosmicza] Space Wolf po raz 3

Tytuł: Space Wolf

Gatunek: Strzelanka kosmiczna

Autor: Cage
Grafika: Cage
Dźwięk: Internet/Ripy [trudno o dźwiekowca]
Muzyka: Internet/Ripy [j/w]

Opis:

Uh, no ciężko mi to pisać, no ale kiedyś trzeba, prędzej czy później i tak wszyscy by się dowiedzieli. Otóż SWR poszedł się kochać(mówiąc krótko). Wirus i uszkodzenie partycji dysku :| Odrazu mówie, że nie jest to żadna durna wymówka na niechęć do tworzenia. Bowiem motywacja była i to spora, byłem dumny z tego co powstaje i widziałem w tym coś fajnego, co warto tworzyć. Ogólnie pozostało wykończyć engine, i menusy itd. i zostało praktycznie robienie etapów i grafiki do niej. Ale niestety, stało się to co się stało, byłem bardzo nieostrożny, miałem backupy, ale na dysku, miałem sobie to nagrać na CD ale odwlekałem z tym strasznie. No i niestety. I tu pytanie do was: Czy tworzyć to od nowa? Bo zastanawiam się czy jest sens brać sie za to trzeci raz... W koncu do trzech razy sztuka. Bardzo bym prosił o komentarze. Ogolnie mogłbym spróbować to zrobić, większość grafiki którą miałem mam, a muzyke wiem skąd brałem. Tylko żeby znaleść jakąś motywacje żeby się za to zabrać...

Zrzuty ekranu:
http://fire.duke.org.pl/tgf/swr.php - Strona informacyjna ze screenami

Download:

http://fire.duke.org.pl/t.../SW21_01_05.zip - Demo pierwszego SW
http://fire.duke.org.pl/swlvl.zip - Skompilowany prawie cały pierwszy lvl SWR, zrobiony aby pokazać kilku osobom... Ogólnie tak to wygladało

Uwagi:
Brak...

Aethera 
Bohaterka

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Inny
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy

10120 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 09:30   

Cage napisał/a:
Odrazu mówie, że nie jest to żadna durna wymówka na niechęć do tworzenia.

Nowi klikowcy posługują się tym jako wymówką, a starzy przestrzegają o bakupach.... i czasem sami ich nie robią ;] Wiem coś o tym :P
OD Razu mówie że z wielu powodów jestem za trzecią reaktywacją projektu. Żeby Cię zmowtywować możesz mi przesłać kopie gry odbezpieczone w zahasłowanym zipie czy czymś i bym ci je przechowywał - po co marnować CD? :P Projket był od początku dobry, apoza tym ... do 3 razy sztuka :)

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 09:43   

To powiem tak Cage. Dobrze wiesz co robimy. Ale myśle że to zaczeka :) Widze jak kochasz SW i to wykorzystaj. Rób projekt a inny poczeka ;) Jestem za reaktywacją Space Wolf :!:

Pentagraf
Plutonowy

6765 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 12:37   

Nie marudź, tylko bierz się do roboty :) Pare dni temu też starciłem część tego co zrobiłem właśnie przez wira, miałem na cd kopie... ale jak ją otworzyłem to ogarnęła mnie czarna rozpacz, widząc ile rzeczy poszło, przez moje lenistwo. Teraz mam nauczkę... codziennie robię backup i wrzucam na serwer. W końcu to góra 5 minut roboty, a ile pracy nerwów może zaoszczędzić.

Tak na marginiesie, zamiast wypalać to na cd, wrzucaj na serwer, np. na Sitesled Rejestrujesz się i dostajesz swój ftp 100 MB, w dodatku z możliwością uploadu plików przez przeglądarkę! Sam używam go i jestem zadowolony. I co ważne, nie ma żadnych ograniczeń prędkości transferów.

EDIT: Nie wiem czemu, ale nie uruchamia mi się to demo. Pokazuje komunikat, że nie mam dmc2.cox, mimo iż mam.
Ostatnio zmieniony przez Pentagraf 19-10-2005, 18:02, w całości zmieniany 1 raz  

Michu 
Plutonowy
:o

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

2083 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 15:28   

Pamiętam kiedyś grałem w demko i bardzo fajna gra :) Fajna muza i grafika warto ją dokończyc :)

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Główny edytor: MMF2 Dev

18099 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 15:33   

No... ja mogę tylko powiedzieć, że czekam na premierę. Z chęcią zagram w tę grę bowiem zapowiada się bardzo ciekawie.

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 16:57   

Pamiętam pierwsze demo, zachwyciła mnie ta gra, która, choć krótka, była grywalna, ładna i starannie wykończona. Wiedziałem, że Cage pracuje nad reaktywacją projektu, ale, jak widać, nic z tego nie wyszło.
Wiem, jak nudne jest robienie tego samego od nowa, ale jestem za. Nie można się poddać (i kto to mówi :P ). Ja jakoś nigdy nie straciłem projektu, wszystkie gamy zapisuję na drugiej partcji, tam gdzie TGF. O dziwo, od 3 lat mam tą partycję i jeszcze ani razu jej nie formatowałem! A partycję główną z Windowsem formatuję średnio co miesiąc, dwa miesiące. I właśnie, największą biedą dla mnie jest jak stracę wszystkie pliki gry, poza gam. Jak tracę pliki graficzne to mimo, iż grafika wciąż jest w gamie to nie chce mi się jej z tamtąd wyciągać. I tak właśnie został zamknięty projekt mojej gry ekonomicznej.
A tak na marginesie to także tworzę shootera, wiesz o tym :P Ale miałem miesięczną przerwę od tego, jak tylko znajdę chwilkę czasu to znów się za to wezmę ;)
Krótko, jeżeli czujesz się o siłach to reaktywuj projekt.

Cage 
Plutonowy
Popychacz pixeli

Główny edytor: Inny

2553 Prestiż
Wysłany: 19-10-2005, 18:31   

Ogólnie dzięki za pozytywne komentarze. Ostatnio przypomniałem sobie, że wysłałem odblokowanego gama K@czorowi(pozdrawiam, chyba nie jest tu zarejestrowany?). Był tam kawałek enginu, nie było tego dużo, no ale zawsze jakaś podstawa. Stawia to sprawę w troche innym świetle, tak czy inaczej SW musi jeszcze poczekać ze względu na batalie i inny projekt. Jeszcze raz dzięki

Odpowiedz do tematu