|
|
|
|
[Wyniki Globalnej Wojny] 1 |
| Autor |
Wiadomość |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 01:17
|
|
|
http://mrknife.ovh.org/miniFPP2.rar
Najpierw jedna sprawa :smile: Poprawka, walnąłem się w jednym zdarzeniu, co przy rozbudowanych animacjach spowodowało nagły wzrost wydajności. Wadliwe zdarzenie z Fast Loopem wywalone + mała drobnostka, która też powinna coś tam pomóc. Nowy exe korzysta z starych tekstur, więc umieszczcie go w katalogu z poprzednią pokazówką. PS. Wydajności nie zmieniałem, nadal jest zrobiona w 75%, więc można to jeszcze poprawić, ale nie mam zbytnio czasu, by wprowadzić poprawki do 200 zdarzeń xD
Sprawa druga: "gra o tematyce noworocznej", czyli pokazówka 3D na jakim poziomie przez ten ubiegły rok wypracowałem w KOG nie pasuje? Żegnamy w końcu nowy rok i witamy nowy. No i przywitałem Macie zapowiedź techniczną produkcji jakich możecie się spodziewać się w 2007 r. W temacie o 3D zainteresowani byliście animacjami, więc na tym się skupiliśmy Miało być oryginalnie :-P Zamiast mikołajów, podsumowanie roku. OK, z dyskwalifikacją nie walczę, w końcu to przez to jedno zdarzenie oraz robienie pokazówki w 3 dni taki błąd się pojawił, co dodatkowo na to wpłynęło. Na moim sprzęcie z 1 GB ramu nie odczułem różnicy. Jedna rzecz tylko... skoro sam napisałem, że to pokazówka, to po co mi wypominacie, ze nie ma fabuły, menu itp. W opisie głównym to rozumiem, z obowiązku musieliście o tym napisać, ale proszę innych o nie atakowanie o to tej aplikacji. Pisałem wcześniej, że to pokazówka, więc nie powinniście bym zaskoczeni tym co zobaczyliście.
Wracając do pokazówki to to ma prawie 400 zdarzeń i proszę spojrzeć na inne klikowe 3D, a wtedy to ocenić
A no i McO! i Copperdragon! i Fadex! i Misieksamgame!... gratuluje zdobycia podium! |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 01:53
|
|
|
Och och. Mogłem swoją gre dać, skoro McO dał. Skoro już raz wywalczyła podium to może..
Najfaniejszy oczywiście EE - świetny pomysł, mjutna grafika, piekielnie grywalna. Copper przegrał o wuos - jego gra jest chba najbardziej rozbudowana. Fajna jest. :)Ale nie lubię RPGów. Guppy jest ql, ale straszliwie krótki. Przypomina mi to trochę jakby połączenie Lemmingów z Lode Runnerem. Świetny silnik, ładna grafa, ale krótka. Gra MSGa... hmm... ja bym ją widział jako 3 na drugim miejscu, bo to naprawde oryginalny pomysł, i mimo, iż jam abstynent, fajnie się w to gra. Przypomina nieco ruskiego flasza "Rozlew flaszki". Gra Fana ma świetną grafikę, bardzo fajny silnik, ale strasznie trudno odczytać, ile się ma amunicji. No i wystarczy wejść w tą zieloną wode i jesteś bezpieczny - zombiaki cię nie dostaną a te wychodzące nie mogą nic ci zrobić. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
25566 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 03:42
|
|
|
Halooo, tu nasz sprawozdawca z zagrajmy, przekazujemy mu głos.
Dobry wieczór państwu !
Z niezniszczalnego, niezatapialnego, najlepszego na PSK sewisu z grami online i offline, i turniejami, wita państwa Dariusz Slawkowski !
Od półtora roku kolekcjonuję na swoim serwisie perełki polskiego i światowego klikofstwa i wkońcu doczekałem się, że na polskiej PSK zorganizowana została nie potyczka, ale ... GLOBALNA WOJNA !
I cuż niestety, warunki nie dopisały, wiatr nie powiał pod narty, ale wręcz przeciwnie - w plecy, trenerzy pzresadzili z treningiem siłowym i w decydującej rozgrywce zabrakło im po prostu świeżości. Tyle teraz na PSK mamy różnych bitew, tyle walk, że niestety co trzy dni najlepsi zawodnicy muszą w czymś grać ! Sponsorzy, reklamodawcy, media wymuszają na nich niestety zbytnią aktywność.
No, ale jak już była ta wojna to parę no może trzy pary osób wzięły udział !!! Tojuż coś
Oj, tak jak pisałem, Co co już wzięli udział polegli sami w walce ze swoimi umiejętnościami.
Ale parę - czyt. dwie pary, ew. dwie pary + 1 coś tam pokazały i oto teraz przekażemy Pańswtu, tym którzy wytrzymali do tego momentu naszego sprawozdania wyniki głosowania żiri zgromadzonego w studiu superserwisu zagrajmy !
Oto wyniki naszego jury:
1. Final Drink (nota 9.5/10)
- bo jest na naszym portalu ! www.zagrajmy.superhost.pl !
- bo jest fajny
- bo jest grywalny
- bo trzyma się kupy
2. Elf Elfonsinio (nota 9.4/10)
- drugi bo nie jest na naszym portalu
- drugi bo nie jest kompletnie grywalny (grałem 1 minutę !), gdyż nie ma wyników online
- drugi bo można zawsze wystrzelić z maksymalną siłą
- drugi bo jak dokładniej się przyjrzeć to grafika tej choinki i tych prezentów taka jakaś szarawa
- bo jak odkrył nasz korespondent - nie była robiona specjalnie na wojnę !
- drugi, żeby mu woda sodowa nie uderzyła
3. Nowy Rok - kubamaster nota 6/10
- bo grałem lub próbowałem i wiem, że dałoby się z tego zrobić grywalną grę nie tylko dla supergraczy ale dla takich co nie potrafią ustrzelić w pół sekundy dwóch malutkich obiektów lecących prawie z maksymalną szybkością
- bo, gdyby ją ułatwić i lekko upiększyć grafikę nadawałaby się na nasz portal !
4. Dostać się na Sylwestra - arek nota 5.5/10
- bo gra wygląda naprawdę porządnie !
- bo niestety na wyższe miejsca jest zbyt liniowa i zbyt prosta (łatwa)
- bo jest ładna i fajna !
5. Fadex - Gappy: Prezent Mikołaja nota 5/10
- bo nie wiem jak przejść pierwszą planszę i nie znam gry
6. ron - Walka o Szampan nota 3/10
- bo da się w to pograć z minutę, chociaż trzeba mieć żelazne nerwy i cierpliwość
7. Fanotherpg - Death Cage 2.5/10
- bo jak wystartowałem to dało się sterować czymś i nawet zabijać kogoś !
- bo fanotherpg nawet gdyby to była batalia na master minda zrobiłby survival tak jak zrobił na batalię z mikołajem w 2004 !
- bo nie cierpię survivali oprócz serii Dark Fear
- bo nie cierpię strowania WSAD
8. *lol* - Silent Evil: Noworoczny horror 2/10
- BO NIE WIEM O CO HOSI
Nie ocenieni:
Alicja - bo to nie gra.
miniFPP - bo to nie wiadomo co
Zdyskwalifikowani:
ciapek - bo zrestartowała mi gra komputer
copperdragon - bo zrestartowała mi gra komputer
Dziękujemy za uwagę. Zapraszamy Państwa na kolejną wojnę, miejmy nadzieję, że weźmie w niej udział z 5 razy więcej uczestnikóww.
Ze skoczni pod cirtencarten - Slao KurzakewskoSzaranowiczospakowkis ! |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www
http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net |
| Ostatnio zmieniony przez Slawo 31-12-2006, 12:19, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 10:56
|
|
|
Z tego co pamiętam gra *lol*'a po wyłączeniu Alt i F4 zostawała w procesach a przynajmniej wersja którą ja ściągnąłem.. Co do survivali to lekka przesada tamta była zręcznościówką.. A DC został przerobiony specjalnie pod batalię abym wydał w tym roku to czysty przypadek Tylko błagam niech nie będzie teraz tematem batalii survival -_-' |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 12:07
|
|
|
Geez, w Silent Evil, w pierwszym poziomie, po prawej stronie, jest uszkodzone zielone ogrodzenie. Trzeba podejść do dziury i cisnąć ENTER.
Ja też wyczaiłam to po długich mękach |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
25566 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 12:11
|
|
|
Jeszcze dodam, że nasz wysłannik z cirtenkarten odkrył, że gra McO nie była robiona specjalnie na Wojnę, to pewnik na bank !
Była robiona na święta i przy okazji dana na wojnę. To tyle z odkrycia naszego korespondenta.
Gra lola faktycznie zostaje w procesach, ale nie zostaje na dysku po pierwszym uruchomieniu
Ciekawostkka, gra Ciapka po restarcie kompa oczyszcza się ! Tzn. znikają pliki ! I o to chodzi |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
|
|
|
 |
Dominika
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
6568 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 13:28
|
|
|
Nie wiem, najbardziej mi przypadła do gustu jednak gra Fadex'a, McO, Fanotherpg, i Copperdragona.
Gratuluję zwycięzcy! Mam nadzieję, że kolejna globalna wojna będzie trochę później .
P.S Wirus Uizdeb w grze fana, czyta się od tyłu jak Bedziu " Tak samo Ca-Barani (CB), i tam CP, NB jeszcze było |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 13:54
|
|
|
A co do oceny RX'a to nieco się nie zgadzam.. Moja fabuła ma nieco więcej nawiązań do nowego roku niż twoja propozycja że budzę się po tysiącach lat aby w nowy rok pokonać wroga.. No ale cóż.. Myślałem, że będzie gorzej
Są także nawiązania do Ślimaczka i Krzyku.. Oraz innych wydarzeń.. Co istniało przestało istnieć.. Np. Click Tower.. |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 14:03
|
|
|
| Slawo napisał/a: | 5. Fadex - Gappy: Prezent Mikołaja nota 5/10
- bo nie wiem jak przejść pierwszą planszę i nie znam gry |
LOL. Hmm, chyba nie kombinowałeś z DLL'kami?
Gappy + nowa fabuła + więcej leveli w przygotowaniach |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 18:17
|
|
|
Jeszcze jedna uwaga... pograłem sobie trochę dłużej w Elfa Elfonsinia (jakimś cudem gra szła w miarę szybko). I co? Po chwili nauczyłem się, jak nabić jak najwięcej punktów, osiągając wynik niemalże 20k!
Wystarczyło łazić w lewo i w prawo z celownikiem ustawionym jak najwyżej i rzucając z maksymalną siłą. Bardzo łatwo wyuczyć się tej fizyki, więc po kilku partiach rozgrywka niemalże ogranicza się do tego, co tutaj wymieniłem, niekiedy siła nie powinna być maksymalna, tj. wtedy, kiedy cel jest za blisko (a takie sytuacje są dosyć rzadkie).
Ba, odkryłem jeszcze jedno; nie można zdobyć w czasie jednej partii dwóch dodatków. Zdobyłem ten prototyp sań, kiedy miałem ww. 20k punktów. Nie zdobyłem jednak ostatniego dodatku. Gierka jest i może dobra, ale na dłuższą metę staje się schematyczna... no, i nie jest mimo wszystko pozbawiona błędów.
Wniosek? Powinno się dodać np. wiatr, a także inny ciężar dla każdej bombki. Wtedy ta schematyczność powinna zaniknąć, a żeby nauczyć się fizyki w tej grze, potrzeba by było długiej wprawy.
Rety, ale się czepiam, co? |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
25566 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 18:29
|
|
|
Wystarczyłoby, tak jak jest w tego typu grach - gdy siła uzyska maxa - spada do zera.
Poza tym tak to jest, jak autor gry otoczkę zrobił wyśmienitą to niedopracował silniczka całego rzutu. To tak jak w wielu grach - wystarczy mały drobiazg i gra byłaby o wiele ciekawsza. |
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 31-12-2006, 18:56
|
|
|
Slawo: byćmoże, ale gra i tak jest bardzo bardzo. Kóper: faktycznie, już gram piżamkowym elfem . |
|
 |
Ozi
Młodszy chorąży Skarbówka

Główny edytor: 
587 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 17:48
|
|
|
Ja powiem, że strasznie mnie zadziwiła płynność silnika scyzoryka,
po prezentacji jaką kiedyś pokazał (10 fps) ty płynność była cakłkiem niezła, nawet z kilka pająkami. ToD powinien być super . |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 17:53
|
|
|
To ironia, czy naprawdę zaimponowało ci 10fps? U mnie jak nic jest powyżej 30fpsów, więcej na oko zmierzyć nie mogę. To dość dobry wynik w porównaniu z 3GHz prockiem RXa gdzie było tylko 1fps. A sprzęt mam od niego o wiele gorszy:
AMD Turion 63bit MT32 - zegar 1,8GHz
GeForceGo 7300
512MB DDR-RAM
Win XP Pro SP2
Edit: troche niezrozumiale żeś napisał, bo tam 10fps czy teraz? Mniejsza. Silnik sprawuje się wcale a wcale nieźle! |
|
 |
Ozi
Młodszy chorąży Skarbówka

Główny edytor: 
587 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 18:17
|
|
|
Nie wiem ile tego silnika prezentacji było, ale mi chodzi o tą prezentacje co kiedyś była na CP (Na na NB pewnie też, ale to było przed upadkiem CP to wtedy na NB nie wchodziłem) i tam sterowało się tylko klawiaturą i był taki mały korytarzyk i sprite z fioletowym chyba karabinem... tam miałem 5 - 15 fps, czyli
| misieksamgame napisał/a: | | bo tam 10fps czy teraz? |
tam 10 fps.
Też mnie bardzo ździwiło obracaie myszką i te animowane pająki .
Ale z nowym rokiem to to nic nie miało wspólnego, no może to był karabin na fajerwerki .
[ Dodano: 04-01-2007, 17:01 ]
Ja czekam na grę coppra oznaczoną 1.0, wtedy sobie ją przejde i copper
Niech wróci F4 !! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|