NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Inna] Żołądź: zjazd NB
Autor Wiadomość
BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF
Pojedynki: nie

31680 Prestiż
Wysłany: 02-11-2006, 22:38   [Inna] Żołądź: zjazd NB

Tytuł: Żołądź: zjazd NB (ZNB)
Gatunek: Mieszanka ;)
Autor: BROO
Muzyka: źródła ogólnodostępne w Internecie
Dźwięk: biblioteki TGF i KNP

Fabuła:
RomanX postanawia zorganizować u-się zjazd klikowców. Żołądź decyduje się nań przyjechać. Co z tego wyniknie?

ZNB jest mini-grą składającą się z 5 etapów, 2 będą dotyczyć Żołędzia, pozostałe: PoW-a, Deagle-a oraz RomanaX.

Zrzuty ekranu:
http://www.republika.pl/tymczasownik/znb_scr1.gif
http://www.republika.pl/tymczasownik/znb_scr2.gif

Link:
>> Pobierz grę (3,3 MB) <<
>> Pobierz bibliotekę CNCS32 (jeśli nie masz TGF) <<

Uwaga:
Tak wygląda gra na Batalię #9, ale paczkę z wymaganymi w regulaminie Batalii rozszerzeniami i innymi plikami (a także drobnymi poprawkami w tekście pomocy), umieszczę kiedy indziej.

E: Domyślam się, że poziom trudności jest bardzo, bardzo wysoki, ale nie będę go podwyższał, tylko zwiększę ilość kontynuacji do 15 bądź 20... czas pokaże.

Robii 
Kapral

68 Prestiż
Wysłany: 02-11-2006, 23:22   

lece pedze juz sciagam i walne edita po ocenie xD

Okej. Sciagnalem, wlaczylem i oto moje pierwsze wrazenia.

Grafika jest twoja i za to plus. Niekoniecznie w grach musza byc super graficzki prawda? :)
Muzyka ciekawa i pasuje moim zdaniem do gry.

Jezeli chodzi o rozgrywke, przy jezdzie na rowerze ludzie wchodza we mnie! Powinni uciekac.
Strzelanka jest wyjatkowo trudna. Nie moge przejsc etapu 3.4

Ahahahahha super bug!
W etapie 3.4 mozna zejsc z budynku i nawalac sie na ziemi!
Droge 'ucieczki' zaznaczylem czerwonymi strzalkami.

http://img110.imageshack.us/img110/5568/bugbd5.png

Grafika: 6/10
Muzyka: 9/10
Grywalnosc: 9/10
RomanX: 10/10
Ocena ogolna: 7/10
------------

Musialem byc pierwszy xD
Ostatnio zmieniony przez Robii 03-11-2006, 00:07, w całości zmieniany 5 razy  

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 02-11-2006, 23:30   

Ja zagrałem. Eufemistycznie mówiąc niespecjalnie mi się podoba grafika, za to na plus i to duży zaliczam realizację drugiego etapu (rowerek), różnorodność rozgrywki, jednolitą oprawę graficzną i detale (np. licznik postępu w etapie z rowerkiem).

Ogólnie gdyby nie oceniać grafiki dałbym 9/10 (może ew. z plusem), ale z grafiką dam 6/10

radex 
Plutonowy

238 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 00:25   

Super gierka, dałbym tak jak morty 9/10, ale ta grafika. A poziom trudności straaasznie trudny. Pierwszy jakoś przeszedłem, ale drugiego już nie. Pogram sobie jutro i zobaczymy jak pójdzie (może zrobisz możliwość zmiany poziomu trudności?)

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 00:44   

Dobra gra! Dopracowana oczywiście, grafika czytelna, klimatowna, wiecie? nie jest fajerwejrzasta, ale jest stylowa. Muzyka dobra, ale czepię się efektów dźwiękowych. Biblioteki mnie przerażają. Śrubka poziomu trudności jest dokręcona do oporu.
8-/10

oldboy 
Kapral

2264 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 02:40   

Będę dziś obiektywny :)
Grafika stylowa :) choć zbytnio uproszczona , grywalność wysoka no i ta trudność niektórych poziomów ... (rowerowy)
Jak dla mnie 4/6 :) no może taki duży plus za humor +4/6 :D

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

31680 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 05:51   

Dziękuję za komentarze :) .

Te bugi to właśnie skutek robienia na szybkiego, ychch.

Przeprowadziłem drobne zmiany...
:arrow: bug wychodzenia na pole bitwy w etapie 3 zlikwidowany
:arrow: 20 kontynuacji zamiast 10 (nie wiem, czy teraz nie za dużo?)
:arrow: etap5: zamiast wymaganego progu 6000pkt był ustawiony próg 500pkt
:arrow: problemy niewiadomego pochodzenia z nie-zapętlaniem muzyki w etapie 5 zastąpione puszczeniem muzyki zawsze na pocz. walki w etapie 5
:arrow: wyskakująca z dołu kropka detektora w etapie 5 już nie wyskoczy ponownie

Niestety po fakcie przypomniałem sobie o istnieniu programu Patch Maker, dlatego musicie (wedle uznania) pobrać grę od nowa (chyba, że znajdzie się ktoś, kto umieści w necie wersję sprzed kilku godzin, bo już ją zlikwidowałem).

Robii 
Kapral

68 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 10:35   

chodzi ci moze o ta z bugami? :P

wkurza mnie to ze jezeli podczas strzelania bede miec premie -200 gine ;/ zostaly mi 3 sekundy i zginalem :O a mialem full zyc ;/

zetcom 
Młodszy chorąży
2D Artist

Główny edytor: Inny
Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev

3194 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 14:41   

Fajna gra! Już spory czas w nic klikowego nie grałem. Najtrudniej mi było w poziomie z rowerem, przechodnie wręcz pakowali mi się pod koła... na dodatek się śpieszyłem ehh, ale jakoś dałem sobie radę i jestem już dalej. A i podobało mi sie intro, też fajnie wykonane. Na grafikę nie zwracałem w mojej ocenie większej uwagi chodź zła nie jest, ale liczy się przede wszystkim grywalność.

Ocena ogólna: 8+/10

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 22:12   

Pozytywnie zostałem zaskoczony. Graficznie jak zwykle bez rewelacji ale wystarczająco. Wsumie tematy wychwalające fora i userów mnie troszeczke nudzą ale sama rozgrywka jest fajna i przyciąga do grania. Przyznam się szczerze że godzin przy tym tytule nie spędziłem ale ten czas poświecony na giercowanie napewno nie był zmarnowany. Przyjemna gierka i pewnie jeszcze w nią pogram bo wyjątkowo jest jeszcze na moim dysku co rzadko dzieje się z produkcjami klikowymi.

Wszyscy mówią że ja tylko krytykować umiem no ale znalazło się jednak kilka tytułów które nie zostały przezemnie zjechane. Broo i Morty rządzą na scenie chce ktoś jeszcze dołączyć?

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

ricardinho 
Sierżant

Główny edytor: MMF

674 Prestiż
Wysłany: 03-11-2006, 23:26   

Cytat:
Broo i Morty rządzą na scenie chce ktoś jeszcze dołączyć?

Ja chce, ja, wybierz mnie proszę :-P

Gra jak dla mnie rewelka. Gra robiona w 5 dni a przewyższa poziomem 80% gier które ujrzyć możecie na NB. Respect chłopie. :-P
Grafa może i nieładna ale za to stylowa i BROOwska, znana z poprzedniej części gry. Super rozgrywka, ach ten rowerek i bitwa na dachu... :-P
Oceniam grę na 7+ ze względu na grafikę i kilka innych, mniej ważnych elementów ;)

Ozi 
Młodszy chorąży
Skarbówka

587 Prestiż
Wysłany: 04-11-2006, 03:34   

Broo zawiodłem się, myślałem że taki klikowiec jak ty, wsadzi gre do jednego folderu przed zrarowaniem, a tu :| . DObra więc tak, doszedłem tylko do chyba 4 poziomu z PoWem dalej nie dałem rady, i powiem, grywalne to to, ostatnia tak grywalna gra to była chopka. Jeszcze pogram i spróbuje przejść dalej ;) . Szkoda że taka grafika, ale ja tam na to prawie w cale nie patrze ;) . Choć miło zobaczyć coś ładnego. ocena.
8/10 Bo ma to coś.

zetcom 
Młodszy chorąży
2D Artist

Główny edytor: Inny
Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev

3194 Prestiż
Wysłany: 05-11-2006, 14:27   

Czy są jakieś kody do gry? Bo chciałem zobaczyć jak wygląda ostatni poziom ;)

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 05-11-2006, 14:57   

Z tematu o batalii:
copperdragon napisał/a:
Dobra, BROOther, pozwolę sobie ocenić tę grę;

Grafika - paintowa, nie jest zbyt dobra, ale i nie odstrasza

Udźwiękowienie - w związku z przejściowymi problemami z dźwiękiem oceny brak :P

Grywalność - nie jest źle, choć mogło być lepiej; przede wszystkim - zbyt przesadziłeś z poziomem trudności. Pamiętaj, że twórca jest zawsze lepszy od większości graczy w swojej grze. ;)

Inne - menu średnie (w neutralnym tego słowa znaczeniu). Fabuła - dosyć oryginalna, biorąc pod uwagę tematykę (zwykle to jest skopać tyłki spamerów w dobrej sprawie ;) ). Co do samej gry, też nieźle, jeśliby wziąć pod uwagę różnorodność etapów.

Ocena: 6+/10 ;)

Jeszcze coś dodam:
- jeśli masz obniżać poziom trudności, zmniejsz trochę liczbę przeciwników w niektórych poziomach, bo potrafią być okropnie uciążliwi
- W poziomie z Romkiem uzbierałem 500 punktów, nawet 800, ale nie zaliczyło mi :( (tak, mam poprawioną wersję)

mathew 
Plutonowy

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: tak

4238 Prestiż
Wysłany: 11-12-2006, 17:50   

Gra jest ULTRA MARCHEWA ! Grafika świetna (uwielbiam twój paintowy styl), silnik oczywiście the best, Muzyka i dźwięki bardzo dobrze dopasowane. Gra jest trudna i bez chitowania nie przeszedłem 2 planszy ze strzelaniną :) .
A więc przyszedł czas na oceny:
Grafika - 10/10
dźwięki i muzyka 9/10
silnik 10/10
OGÓLNIE - 9.(666)/10 (:P)

Odpowiedz do tematu