|
[Inna] Żołądź: zjazd NB |
| Autor |
Wiadomość |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
31680 Prestiż
|
Wysłany: 02-11-2006, 22:38 [Inna] Żołądź: zjazd NB
|
|
|
Tytuł: Żołądź: zjazd NB (ZNB)
Gatunek: Mieszanka
Autor: BROO
Muzyka: źródła ogólnodostępne w Internecie
Dźwięk: biblioteki TGF i KNP
Fabuła:
RomanX postanawia zorganizować u-się zjazd klikowców. Żołądź decyduje się nań przyjechać. Co z tego wyniknie?
ZNB jest mini-grą składającą się z 5 etapów, 2 będą dotyczyć Żołędzia, pozostałe: PoW-a, Deagle-a oraz RomanaX.
Zrzuty ekranu:
http://www.republika.pl/tymczasownik/znb_scr1.gif
http://www.republika.pl/tymczasownik/znb_scr2.gif
Link:
>> Pobierz grę (3,3 MB) <<
>> Pobierz bibliotekę CNCS32 (jeśli nie masz TGF) <<
Uwaga:
Tak wygląda gra na Batalię #9, ale paczkę z wymaganymi w regulaminie Batalii rozszerzeniami i innymi plikami (a także drobnymi poprawkami w tekście pomocy), umieszczę kiedy indziej.
E: Domyślam się, że poziom trudności jest bardzo, bardzo wysoki, ale nie będę go podwyższał, tylko zwiększę ilość kontynuacji do 15 bądź 20... czas pokaże. |
|
|
|
 |
Robii
Kapral

68 Prestiż
|
Wysłany: 02-11-2006, 23:22
|
|
|
lece pedze juz sciagam i walne edita po ocenie xD
Okej. Sciagnalem, wlaczylem i oto moje pierwsze wrazenia.
Grafika jest twoja i za to plus. Niekoniecznie w grach musza byc super graficzki prawda?
Muzyka ciekawa i pasuje moim zdaniem do gry.
Jezeli chodzi o rozgrywke, przy jezdzie na rowerze ludzie wchodza we mnie! Powinni uciekac.
Strzelanka jest wyjatkowo trudna. Nie moge przejsc etapu 3.4
Ahahahahha super bug!
W etapie 3.4 mozna zejsc z budynku i nawalac sie na ziemi!
Droge 'ucieczki' zaznaczylem czerwonymi strzalkami.
http://img110.imageshack.us/img110/5568/bugbd5.png
Grafika: 6/10
Muzyka: 9/10
Grywalnosc: 9/10
RomanX: 10/10
Ocena ogolna: 7/10
------------
Musialem byc pierwszy xD |
| Ostatnio zmieniony przez Robii 03-11-2006, 00:07, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 02-11-2006, 23:30
|
|
|
Ja zagrałem. Eufemistycznie mówiąc niespecjalnie mi się podoba grafika, za to na plus i to duży zaliczam realizację drugiego etapu (rowerek), różnorodność rozgrywki, jednolitą oprawę graficzną i detale (np. licznik postępu w etapie z rowerkiem).
Ogólnie gdyby nie oceniać grafiki dałbym 9/10 (może ew. z plusem), ale z grafiką dam 6/10 |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
radex
Plutonowy

238 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 00:25
|
|
|
| Super gierka, dałbym tak jak morty 9/10, ale ta grafika. A poziom trudności straaasznie trudny. Pierwszy jakoś przeszedłem, ale drugiego już nie. Pogram sobie jutro i zobaczymy jak pójdzie (może zrobisz możliwość zmiany poziomu trudności?) |
_________________ ...Nestle, and Good Luck... |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 00:44
|
|
|
Dobra gra! Dopracowana oczywiście, grafika czytelna, klimatowna, wiecie? nie jest fajerwejrzasta, ale jest stylowa. Muzyka dobra, ale czepię się efektów dźwiękowych. Biblioteki mnie przerażają. Śrubka poziomu trudności jest dokręcona do oporu.
8-/10 |
|
 |
oldboy
Kapral

2264 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 02:40
|
|
|
Będę dziś obiektywny
Grafika stylowa choć zbytnio uproszczona , grywalność wysoka no i ta trudność niektórych poziomów ... (rowerowy)
Jak dla mnie 4/6 no może taki duży plus za humor +4/6 |
_________________ I pick moments for eternity |
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
31680 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 05:51
|
|
|
Dziękuję za komentarze .
Te bugi to właśnie skutek robienia na szybkiego, ychch.
Przeprowadziłem drobne zmiany...
bug wychodzenia na pole bitwy w etapie 3 zlikwidowany
20 kontynuacji zamiast 10 (nie wiem, czy teraz nie za dużo?)
etap5: zamiast wymaganego progu 6000pkt był ustawiony próg 500pkt
problemy niewiadomego pochodzenia z nie-zapętlaniem muzyki w etapie 5 zastąpione puszczeniem muzyki zawsze na pocz. walki w etapie 5
wyskakująca z dołu kropka detektora w etapie 5 już nie wyskoczy ponownie
Niestety po fakcie przypomniałem sobie o istnieniu programu Patch Maker, dlatego musicie (wedle uznania) pobrać grę od nowa (chyba, że znajdzie się ktoś, kto umieści w necie wersję sprzed kilku godzin, bo już ją zlikwidowałem). |
|
|
|
 |
Robii
Kapral

68 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 10:35
|
|
|
chodzi ci moze o ta z bugami?
wkurza mnie to ze jezeli podczas strzelania bede miec premie -200 gine ;/ zostaly mi 3 sekundy i zginalem :O a mialem full zyc ;/ |
|
|
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 14:41
|
|
|
Fajna gra! Już spory czas w nic klikowego nie grałem. Najtrudniej mi było w poziomie z rowerem, przechodnie wręcz pakowali mi się pod koła... na dodatek się śpieszyłem ehh, ale jakoś dałem sobie radę i jestem już dalej. A i podobało mi sie intro, też fajnie wykonane. Na grafikę nie zwracałem w mojej ocenie większej uwagi chodź zła nie jest, ale liczy się przede wszystkim grywalność.
Ocena ogólna: 8+/10 |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 22:12
|
|
|
Pozytywnie zostałem zaskoczony. Graficznie jak zwykle bez rewelacji ale wystarczająco. Wsumie tematy wychwalające fora i userów mnie troszeczke nudzą ale sama rozgrywka jest fajna i przyciąga do grania. Przyznam się szczerze że godzin przy tym tytule nie spędziłem ale ten czas poświecony na giercowanie napewno nie był zmarnowany. Przyjemna gierka i pewnie jeszcze w nią pogram bo wyjątkowo jest jeszcze na moim dysku co rzadko dzieje się z produkcjami klikowymi.
Wszyscy mówią że ja tylko krytykować umiem no ale znalazło się jednak kilka tytułów które nie zostały przezemnie zjechane. Broo i Morty rządzą na scenie chce ktoś jeszcze dołączyć? |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
ricardinho
Sierżant

Główny edytor: 
674 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2006, 23:26
|
|
|
| Cytat: | | Broo i Morty rządzą na scenie chce ktoś jeszcze dołączyć? |
Ja chce, ja, wybierz mnie proszę :-P
Gra jak dla mnie rewelka. Gra robiona w 5 dni a przewyższa poziomem 80% gier które ujrzyć możecie na NB. Respect chłopie. :-P
Grafa może i nieładna ale za to stylowa i BROOwska, znana z poprzedniej części gry. Super rozgrywka, ach ten rowerek i bitwa na dachu... :-P
Oceniam grę na 7+ ze względu na grafikę i kilka innych, mniej ważnych elementów |
_________________ http://ligasoldat.xn.pl/
 |
|
|
|
 |
Ozi
Młodszy chorąży Skarbówka

Główny edytor: 
587 Prestiż
|
Wysłany: 04-11-2006, 03:34
|
|
|
Broo zawiodłem się, myślałem że taki klikowiec jak ty, wsadzi gre do jednego folderu przed zrarowaniem, a tu . DObra więc tak, doszedłem tylko do chyba 4 poziomu z PoWem dalej nie dałem rady, i powiem, grywalne to to, ostatnia tak grywalna gra to była chopka. Jeszcze pogram i spróbuje przejść dalej . Szkoda że taka grafika, ale ja tam na to prawie w cale nie patrze . Choć miło zobaczyć coś ładnego. ocena.
8/10 Bo ma to coś. |
|
|
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 05-11-2006, 14:27
|
|
|
Czy są jakieś kody do gry? Bo chciałem zobaczyć jak wygląda ostatni poziom |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 05-11-2006, 14:57
|
|
|
Z tematu o batalii:
| copperdragon napisał/a: | Dobra, BROOther, pozwolę sobie ocenić tę grę;
Grafika - paintowa, nie jest zbyt dobra, ale i nie odstrasza
Udźwiękowienie - w związku z przejściowymi problemami z dźwiękiem oceny brak
Grywalność - nie jest źle, choć mogło być lepiej; przede wszystkim - zbyt przesadziłeś z poziomem trudności. Pamiętaj, że twórca jest zawsze lepszy od większości graczy w swojej grze.
Inne - menu średnie (w neutralnym tego słowa znaczeniu). Fabuła - dosyć oryginalna, biorąc pod uwagę tematykę (zwykle to jest skopać tyłki spamerów w dobrej sprawie ). Co do samej gry, też nieźle, jeśliby wziąć pod uwagę różnorodność etapów.
Ocena: 6+/10 |
Jeszcze coś dodam:
- jeśli masz obniżać poziom trudności, zmniejsz trochę liczbę przeciwników w niektórych poziomach, bo potrafią być okropnie uciążliwi
- W poziomie z Romkiem uzbierałem 500 punktów, nawet 800, ale nie zaliczyło mi (tak, mam poprawioną wersję) |
|
|
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
4238 Prestiż
|
Wysłany: 11-12-2006, 17:50
|
|
|
Gra jest ULTRA MARCHEWA ! Grafika świetna (uwielbiam twój paintowy styl), silnik oczywiście the best, Muzyka i dźwięki bardzo dobrze dopasowane. Gra jest trudna i bez chitowania nie przeszedłem 2 planszy ze strzelaniną .
A więc przyszedł czas na oceny:
Grafika - 10/10
dźwięki i muzyka 9/10
silnik 10/10
OGÓLNIE - 9.(666)/10 (:P) |
|
|
|
 |
|
|