Zamknięty przez: Fadex 08-11-2006, 11:33 |
Wirtualnowice |
| Autor |
Wiadomość |
Cruise
Plutonowy Mechwarrior

Główny edytor: 
998 Prestiż
|
Wysłany: 23-10-2006, 21:03
|
|
|
Wirtualność - nie potrzebujesz grafika. Izometria nawet na niskim poziomie jest bardzo łatwa do narysowania Wystarczy ze narysujesz sobie siatke a potem pokolorujesz i ew. pocieniujesz
Mały przykład: http://img338.imageshack....ometriaapn5.png |
|
|
|
 |
Wirtualność
Bohater

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
18050 Prestiż
|
Wysłany: 23-10-2006, 21:05
|
|
|
heh, chodzi o to że w izometrii nie bardzo sobie radzę z "teksturowaniem" czyli np. trudno będzie mi zrobić jakiś plakat z autem
EDIT: ehh, nie ten przykład no dobra, coś popróbuję zrobić
O, ale pojazdy właściwie trudno mi będzie zrobić, no właśnie... |
|
|
|
 |
bmatrix
Starszy sierżant

Główny edytor: 
2055 Prestiż
|
Wysłany: 23-10-2006, 21:07
|
|
|
Tak jeśli chcesz żeby cała gra wyglądała brzydko.
Samo pojęcie izometrii przy prostszych obiektach trudne nie jest ale narysuj taki np. samolot.
Co do grafika to wątpię czy znajdziesz dobrego, chętnego do współpracy grafika ale nadzieja zawsze jest . Jeśli nie potrafisz dobrze rysować to staraj się tworzyć właśnie prostsze obiekty, a nie skomplikowane, które będą wyglądały nienaturalnie. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2006, 18:22
|
|
|
Zależy w ilu chcesz kierunkach te obiekty - pojazdy itp. Bo jak w 8 tylko no to luzzz. Mogę coś zmajstrować jak znajdę czas. Tylko czy to mają być pojazdy realistyczne bardziej czy takie jakieś wymyślne ??!! |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2006, 19:32
|
|
|
Sama kiedyś zrobiłam coś podobnego - było to muzeum NS, można było czytać różne informacje, oglądać obrazy, a przede wszystkim grać w różne gry (m.in. Flamer, Projekt Theta, Hyper, Rambo X). Aby uzyskać dostęp do tych rzeczy, należało przejść odpowiednimi korytarzami do sal lub galerii. Naprawdę nie jest to trudne - wystarczy trochę samozaparcia Takie muzeum PSK byłoby bardzo ciekawym produktem. |
|
|
|
 |
ppp [Usunięty]
0 Prestiż
|
Wysłany: 25-10-2006, 19:04
|
|
|
| Przyda się funkcja auto-update i blokada dostępu dla wersji starszych. |
|
|
|
 |
Wirtualność
Bohater

Główny edytor: 
18050 Prestiż
|
Wysłany: 07-11-2006, 19:05
|
|
|
Niestety, gra nie zostanie ukończona...
No cóż, może będziecie się spodziewać jakiejś innej produkcji made in Wirtualność Team.
A czemu gra nie zostanie ukończona? Brak chęci... No tak, zawsze u mnie zaczyna się dużym zapałem na kilka dni, a potem ten zapał znika...
No cóż, mam nadzieję że wybaczycie. |
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
31680 Prestiż
|
Wysłany: 07-11-2006, 19:10
|
|
|
(Chyba) wszyscy tak miewamy, do następnego zatem ! |
|
|
|
 |
Dante R.
Sierżant

Główny edytor: 
659 Prestiż
|
Wysłany: 07-11-2006, 19:26
|
|
|
A szkoda, bo pomysł był fajny :cry: :doubt:
| Wirtualność napisał/a: | | No tak, zawsze u mnie zaczyna się dużym zapałem na kilka dni, a potem ten zapał znika... |
Więc trzeba skończyć tą grę w te kilka dni :-P |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 08-11-2006, 11:33
|
|
|
| Hmmm... Dać ci radę? NIGDY nie zapowiadaj projektów przed UKOŃCZENIEM! Dopiero, jak będziesz PEWNY, że gra wyjdzie. LOCK! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
|
|