|
|
|
|
[Strategia] Media tycoon |
| Autor |
Wiadomość |
Wos209
Starszy sierżant Woś Entertainment

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
2946 Prestiż
|
Wysłany: 12-07-2006, 18:45 [Strategia] Media tycoon
|
|
|
Tytuł: Media tycoon
Gatunek: Strategia
Autor: mateusz209
Grafika: (a po co tu ona :-P ) raczej brak ale jak już to mateusz209 :biggrin:
Dźwięk: raczej brak
Muzyka: raczej brak
Opis:
Pewnego razu ściągnąłem sobie biznes filmowy 2(www.biznesfilmowy.prv.pl),przyjrzałem się gierce-spodobała mi się...zacząłem myśleć na strukturą tejże gry a już kiedyś wpadł mi do głowy pomysł aby zrobić tak zwane media tycoon czyli grę strategiczną opartą na działaniu firmy reklamujące różne produkty...Ale o grze: Dostajemy 4 0000 zł i jako nowo powstała firma wchodzimy na rynek Polski...Najpierw wchodzimy w specjalny panel gdzie wybieramy co chcemy reklamować,na początku gdy mamy firmę bez osiągnięć dostajemy do reklamowania słabe,nowo powstałe firmy które nie płacą dużo,z czasem reklamujemy coraz to lepsze rzeczy jak np: filmy,zespoły itp....Następnie wybieramy gdzie chcem reklamować(tu arsenał będzie bardzo bogaty)-prasa,ulotki,telewizja SAT,telewizja Polska,TVN,POLSAT,Radio Wawa,Radio FM,internet[tu nieco ogólniej]bildoboardy,plakaty,reklamy w kinie i wiele wiele więcej...Kolejnym miejscem które możemy odwiedzić to statystyki,będą określały miedzy innymi jaki mamy prestiż na rynku,ile wydaliśmy na dotychczasową reklamę,czas w którym musimy się zmieścić,ilość ludzi którzy widzieli reklamę,skuteczność,zadowolenie firmy zlecającej nam reklamę, itd.
Następne miejsce to Gwiazdy...wiadomo gdy zatrudnimy gwiazdę do reklamy znaczącą podniesie się jej skuteczność...Kolejne miesce które będziemy mogli odwiedzić to kredyt[tego chyba nie trzeba wyjaśniać-dodam tylko że będziemy mogli także udzielić kredyt]I ostatnie miejsce z przewidzianych to giełda będzie tam kilka spółek w które możemy włożyć swoje cieżko zarobione pieniądze...Co jakiś czas będą odbywały się specjalne imprezy na których będziemy mogli dostać nagrodę!...,przewiduję też komputerowego przeciwnika...Przewiduję że w najbliższym czasie(za tydzień,może troszeczkę później)pojawi się jakaś wersja alpha z częścią opcjii...Narazie mam już trochę gry gotowe a narazie nie sprawia mi trudności...
Strukturę gry mam już gotową wieć najważniejsza część ukończona!!
Zrzuty ekranu:
Brak,gra nie będzie miała grafiki będzie w stylu Biznes Filmowy( www.biznesfilmowy.prv.pl )
Download:
wkrótce
Uwagi:
Już niedługo!! |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
Wysłany: 14-07-2006, 23:01
|
|
|
| mateusz209 napisał/a: | | Dostajemy 4 0000 zł i jako nowo powstała firma wchodzimy na rynek Polski... |
| Cytat: | | wchodzimy na rynek Polski.. |
:badgrin: żeby w pełni oddać realia Polski daj zdarzenie
Poczatek poziomu > Wyświetl napis " koniec gry, zabrano ci pieniądze "
Co do gry, hmm... nie wiem czy dasz radę podołać, ale się zobaczy
adfafsdf!
/A to co? Chcesz w tube™? ; RomanX/
Heh, miało być " pozdro! " Nie moja wina Zresztą zobacz se mojego userbara |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 15-07-2006, 07:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|