Przesunięty przez: Fadex 12-02-2019, 22:09 |
Biedna bitwa #1 |
Autor |
Wiadomość |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 15-02-2019, 19:58
|
|
|
Nie wiem, czy ta gra to powód do szczycenia się czy pokazania lenistwa.
Pokazaliście, że umiecie trzymać poziom, ale gra to demko na minutę gry. Może czas zrobić edytory dialogów, map i dokończyć projekt?
W sumie nie wiem na co te donejty tam idą z tej strony:)
@Edit:
Co do tego dużego młota to nie da się go zdobyć prawda? To trolling right? |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
creesee
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
12192 Prestiż
|
Wysłany: 15-02-2019, 20:22
|
|
|
* ekhm * lol. Ani do tego, ani do tego.
Przed kolejną oceną zachęcam do ponownego zapoznania się z treścią mojego posta i tym razem czytania ze zrozumieniem, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia błędnej i niepotrzebnej interpretacji, nienawiązującej w żadnym stopniu do tematu bitwy. Skullhammer był w tym przypadku przykładem gry/demka/prototypu/wsioryba stworzonej w bitwie o tematyce na zasadach opisanych w tym samym akapicie. Nie sposób tego pominąć.
Cytat: | W sumie nie wiem na co te donejty tam idą z tej strony:) |
To podnieś rękę i grzecznie zapytaj. : )
Cytat: | Co do tego dużego młota to nie da się go zdobyć prawda? To trolling right? |
Może dowiedziałbyś się, gdybyś poświęcił na to demko więcej niż minutę.
Zaczynam myśleć, że Twój post to trolling.
@Temporal, wiem, że ciężko dogodzić wszystkim, ale wątpię, że ktoś oburzyłby się, gdyby dowiedział się o bitwie dużo wcześniej przed jej rozpoczęciem: p |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18037 Prestiż
|
Wysłany: 15-02-2019, 21:55
|
|
|
Creesee, po co ten atak i dziwne agrumenty przeceż się lubimy prawda? Tylko dałem dobrą sugestię... Ta gra ma potenciał tylko ją wreszcie dokończcnie... Zdradż mi ten sekret bo ten młotek śni mi się po nocach...
@edit:
A C*** mi w d*** ten co powie mi jak zdobyć ten młotek(ten duży dla którego drzwi sie otwieraja jak zostawi się w pewny momencie mały) w wersji, którą mam na dysku, a pobrałem wczoraj dostanie ode mnie CF2.5 DEV
link: https://www.dropbox.com/s...r%20PL.exe?dl=0
Odpowiedź obowiązuje w tym temacie czas do 26.02.2019
Jak nikt nie znajdzie Creesee to zrobie RE gry aby to wyciągnąć bo plik Mfa dla się z exe wyciągnąć jako cnc i tam są akcje kodu... |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
36328 Prestiż
|
Wysłany: 16-02-2019, 12:31
|
|
|
To mówisz, że można napisać grę w np. Javie? |
|
 |
Kalon
Pupogłowy

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
331 Prestiż
|
Wysłany: 16-02-2019, 13:05
|
|
|
Wackyjackie napisał/a: | To mówisz, że można napisać grę w np. Javie? |
Możliwe że tylko chodziło mu o wszystkie klikowe programy, skoro to jest forum w większości o kilkach
Poza tym przecież gra ma wymagać możliwość uruchamiania bez konieczności pobierania dodatkowych softów czy bibliotek, chyba że umieścisz je bezpośrednio w katalogu z grą. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 16-02-2019, 13:06
|
|
|
Można. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
36328 Prestiż
|
Wysłany: 16-02-2019, 13:17
|
|
|
Kalon napisał/a: | Poza tym przecież gra ma wymagać możliwość uruchamiania bez konieczności pobierania dodatkowych softów czy bibliotek, chyba że umieścisz je bezpośrednio w katalogu z grą. |
Da się zrobić ;). Poza tym od Javy 10 buduje się aplikację do jednego pliku wykonywalnego, nie ma wymogu posiadania JRE. Tylko na razie jestem w sferze braku czasu, ale jak znajdę chwilę to może coś porobię. A we wcześniejszych wersjach Javy da się wbudować okrojone JRE w aplikację. No i libGDX jest w stanie eksportować grę do HTML5, Androida, iOS, MAC, Linux no i PC. |
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 16-02-2019, 17:04
|
|
|
Tak jak pisałem wcześniej, tu nie chodzi o kliki, a ogólnie o tworzenie gier. Nie ważne jakiego narzędzie używasz, twórz w czym Ci wygodnie i pokaż nam swoje dzieło. Niedozwolony jest tylko Klik & Play. Z oficjalnych danych używa go tylko jedna osoba |
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8479 Prestiż
|
Wysłany: 16-02-2019, 17:15
|
|
|
Ja kiedyś muszę spróbować zrobić jakąś grę w Klik and Play Mam go nawet na dysku. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
duur
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
19 Prestiż
|
Wysłany: 18-02-2019, 23:54
|
|
|
Ja kiedyś muszę spróbować zrobić jakąś grę w zeszycie Mam go nawet na biurku. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 20-02-2019, 16:30
|
|
|
Ja kiedyś muszę spróbować zrobić jakaś grę na blacie. Też go mam na biurku. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8479 Prestiż
|
Wysłany: 20-02-2019, 16:42
|
|
|
Zrobiłem kiedyś grę z kartonu i metalowej kulki, prowadzenie kulki przez labirynt z dziurami. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15748 Prestiż
|
Wysłany: 20-02-2019, 19:17
|
|
|
a może by tak przedłużyć bitwę bo nie było mnie przez 4 dni w domu |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8479 Prestiż
|
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 20-02-2019, 23:57
|
|
|
Jednak mogłem zrobić tę bitwę 2 tygodniową Chyba nikt się nie obrazi jak bonusowa dodam jeszcze jeden dzień? Czyli oficjalnie kończymy bitwę w piątek 22.02.2019 o godzinie 18.02.
kamiledi15, jak chcesz, to możesz dopracować swoją gierkę, wrzucić coś jeszcze i uplodnąć przed końcem nowego terminu. Niech każdy skorzysta z przedłużonego czasu. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
|