|
|
|
|
[MMF2] Klikanie przy pomocy Akcji [dev] |
| Autor |
Wiadomość |
Amaranthus
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
192 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2017, 17:05 [MMF2] Klikanie przy pomocy Akcji [dev]
|
|
|
Witam, chciałbym zrobić 'system' polegający na sterowaniu myszką użytkownika (przeskakiwaniem po współrzędnych) po ekranie oraz aby program używał przycisków myszy.
Jak widać na screenie, po wciśnięciu Space bar, zapamiętywane są współrzędne myszki, natomiast po wciśnięciu "1" są one wczytywane. Wszystko działa bez zarzutów, lecz pozostaje problem, jak zrobić, by program sam klikał - jako akcja?
Czytałem pewną teorię, że Fire1 wbudowany w MMF2dev działa również, jako lewy przycisk myszy, natomiast przeglądałem różniste pluginy [Keyboard object, KBD, Key Object, Cursor, Control X, Mouse object] i niestety żadnym z nich nie udało mi się wpaść na rozwiązanie, jak wymusić "wciskanie myszy" lub nawet "Fire1".
Poza tym właściwie testowałem też Fire1 bindująć np po "2" i gdy kursor był nad przyciskiem nic się nie działo. Coś trzeba zmienić gdzieś, żeby reagował?
Jeżeli ktoś ma pomysł lub widział kiedyś podobne rozwiązanie, prosiłbym o pomoc. Dziękuję z góry!
 |
|
|
|
 |
Neoqueto
Moderator Akcelerator

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
7976 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2017, 18:10
|
|
|
ControlX powinien dać radę korzystając z "Advanced key simulation". Zajrzyj do pliku pomocy CtrlX.chm.
Tak wyglądają komendy myszki do zaawansowanej symulacji:
Powinno działać nawet jeśli aplikacja jest zminimalizowana, ale nie gwarantuję.
-----
Edit po 2 latach dla przyszłych pokoleń (xD), dałem zły obrazek, lol. Poprawny obrazek:
 |
_________________ Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł! |
| Ostatnio zmieniony przez Neoqueto 25-06-2019, 19:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amaranthus
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
192 Prestiż
|
Wysłany: 01-10-2017, 14:41
|
|
|
Trochę nie o to chodziło, ale to bardzo pomogło, bo mnie nakierowało na trop ostatecznie znalazłem samemu rozwiązanie, aczkolwiek użyłem The Big Box do klikania, Mouse Object do sterowania myszką, Window Control do pracy w tle, a Control X do dodatkowych funkcji.
temat zamknięty, dziękuję! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|