GHPL
Starszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
6075 Prestiż
|
Wysłany: 20-09-2022, 00:37 [Klikowiec] GHPL
|
|
|
Hej, nazywam się Rafał. Możliwe, że ktoś z was jeszcze mnie pamięta .
Minęło już ponad 5 lat od kiedy przestałem zaglądać na to forum... Dużo zmieniło się u mnie od tamtej pory, u Was na pewno też.
Tak właściwie na forum dołączyłem w połowie 2015, mając jeszcze 13 lat. Wielu rzeczy wtedy nie rozumiałem, nie tylko programowania, ale też jak odpowiednio zachowywać się w internetowych społecznościach. Chciałbym Was przeprosić za bycie jednym z tych wkurzających dzieci zasypujących swoimi pomysłami nie tylko fora, ale też czaty prywatne.
Mało pamiętam z tamtych czasów, ale został mi gdzieś z tyłu głowy jakiś sentyment sugerujący, że dobrze się tu bawiłem . Chciałbym podziękować wszystkim osobom, które chociaż minimalnie mnie kojarzą. Oznacza to, że były one częścią społeczności, w której stawiałem swoje pierwsze "programistyczne" kroki świetnie się przy tym bawiąc i czując się jak w domu.
Co było potem?
Poszedłem do liceum. W tych okolicach zaczęła się moja przygoda z C++. Zacząłem się też zmieniać społecznie. Nowi znajomi, nowe poglądy, nowy pomysł na siebie. Po roku lub dwóch zacząłem wchodzić w świat webowy. Od najprostszych stron i skryptów do guziczków do botów discordowych z bazą danych.
Na studia dostałem się w 2020 roku, zaraz po liceum. Moje życie zaczęło zmieniać się jeszcze szybciej niż w trakcie szkoły średniej. Zdecydowałem się zostać starostą mojego roku, poznałem dziesiątki nowych osób, zaktualizowałem poglądy i zacząłem uczyć się programowania na poziomie akademickim.
Aktualnie mam 20 lat i pracuję na stażu jako Frontend developer, a w wolnym czasie staram się integrować studentów mojego kierunku (nie tylko z mojego roku ), a także pomagać im odpowiadając nawet na najprostsze i najgłupsze pytania.
Czasem odpowiadając na takie pytania przypomni mi się jak dużo cierpliwości mieliście Wy, użytkownicy NukeBoards próbujący rzeczowo odpowiedzieć na mój spam pytań i pomysłów. Jeszcze raz chciałbym Wam podziękować za Wasz wkład w mój rozwój i edukację informatyczną.
Buziaczki
Rafał |
|