|
|
|
|
[Strzelanka] Super PVP 2 |
| Autor |
Wiadomość |
masterjayz
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
10209 Prestiż
|
Wysłany: 20-04-2016, 19:14 [Strzelanka] Super PVP 2
|
|
|
Tytuł: SUPER PVP 2
Gatunek: Strzelanka platformowa, zręcznościowa dla dwóch osób
Autor: AdamAk2K
Grafika: AdamAk2K
Dźwięk: freesound.org
Muzyka: freesound.org
Opis:
No to tak, emm.. Nie miałem przez dwa dni internetu, zaczęło mi się nudzić więc zrobiłem tą grę żeby pograć z bratem :D
Typowa strzelanka dla dwóch osób, nie przez internet, po prostu klawiaturę dzielimy z kolegą :)
15 broni, m.in. banan, granat, gravity gun, karabin, snajperka...
3 tryby gry - deathmatch, base defense, grenade deathmatch
3 mapy - futuristic house, factory, mars station
Sterowanie:
gracz 1 - strzałki oraz "/"
gracz 2 - WASD oraz "R"
Zrzuty ekranu:
http://imgur.com/Nw8mMIM
Download:
Pobierz już teraz! [22mb]
Uwagi:
Preferuję posiadać kolegę do zagrania :D |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 20-04-2016, 20:07
|
|
|
Gra wygląda dość ciekawie, ale niestety nie sądzę, bym przekonał żonę do wspólnej gry
Mam tylko wrażenie, że postacie wytrzymują za dużo trafień.
Być może przydałaby się też możliwość rozciągnięcia okna gry. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 20-04-2016, 20:20
|
|
|
+ estetyczna grafika, efekty typu odprysk, bardzo pieczołowicie wykonane animacje
+ animowane tła z efektem paralaksy
+ ładne, płynne animacje
+ duża ilość broni, bronie bardzo pomysłowe, choć ich efekt podobny
+ techno gun!
+ przyjemna muzyka
+ bardzo ładnie dopasowane efekty dźwiękowe do broni
- ciężkie sterowanie, głownie przez mechanizm uślizgu po ścianach
- bug z ruchem: ześlizgując się ze ściany i lądując w dziurze o wysokości 1, blokowany jest ruch na boki - trzeba podskoczyć
- bug ze strzałem: stałem bezpośrednio za wrogiem i nie mogłem go zabić z baretty - mijała go kula
- shotgun jest niemal bezużyteczny, starożytny okular też (niecelny)
- brak dźwięku na śmierć (w sumie animacja też by nie zaszkodziła) i rzeczy typu kroki, drzwi, rykoszety, odbicie granatu
- na Marsie wyskoczenie górą poza plansze powoduje śmierć...
- brzydkie menu
- fizyka granatu (szczególnie w rogach) dość upośledzona: https://youtu.be/G0bb7_wXY4w
- małe okno
- małe poziomy
. brakuje broni melee (np. pięść, bo widzę, że nóż jest w znajdźkach), która posłużyłaby jako pomoc w walce bezpośredniej, gdy skończy się broń konwencjonalna
. po podniesieniu broni mógłby się pojawiać napis lub ikona co mam w ręku (np. pod wynikiem).
. nie wiem na czym polega tryb Base defense. Nie mogę nijak zebrać "flagi" przeciwnika. Nie działa tam też przycisk powrotu do menu
Na razie nie oceniam, bo sądzę, że grę można dopracować pod wieloma względami i wtedy będzie całkiem ciekawa. Dokładając do tego moduł sieciowy i grę wieloosobową możesz zrobić pierwszy porządny scenowy shooter po sieci. |
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 7 razy Posty: 382
10120 Prestiż
|
Wysłany: 20-04-2016, 20:48
|
|
|
Kurcze jeżeli ta jest z nudów, to teraz zrób ją tak jakby nie była z nudów i dopracuj, ale...
Ale!
Ja wcale nie chcę powiedzieć że jest zła, absolutnie... Mnie się bardzo spodobała! Nawet pomimo tych paru mankamentów i niedopracowań, potencjał jest duży, a przede wszystkim grywalność - jest! A to cieszy. Rozwiń to koniecznie! |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
masterjayz
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10209 Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2016, 16:30
|
|
|
Dziękuję wszystkim za recenzje, postaram się odpowiedzieć na wszystko :-P
| jarlfenrir napisał/a: | | Mam tylko wrażenie, że postacie wytrzymują za dużo trafień. |
No, takie było założenie gry, dłuższe pojedynki są fajne.
| jarlfenrir napisał/a: | | Być może przydałaby się też możliwość rozciągnięcia okna gry. |
Myślałem nad zoomowaniem do tyłu ale nie potrafiłem tego zrobić a wydajność też by pewnie spadła.
| msg napisał/a: | | ciężkie sterowanie, głownie przez mechanizm uślizgu po ścianach |
Mi się podoba, nie wiem co trzeba by było zmienić :-/
| msg napisał/a: | | bug z ruchem: ześlizgując się ze ściany i lądując w dziurze o wysokości 1, blokowany jest ruch na boki - trzeba podskoczyć |
We know.
To znaczy, kilka razy spotkałem się tym błędem ale nie chciało mi się tego naprawiać.
| msg napisał/a: | | bug ze strzałem: stałem bezpośrednio za wrogiem i nie mogłem go zabić z baretty - mijała go kula |
Ponieważ pociski są po prostu standardowo wystrzeliwane, akcją "launch object" no i pociski skaczą zamiast się przesuwać, ale jako że ta gra była robiona po prostu z nudów to dałem sobie spokój z wymyślnymi technikami.
| msg napisał/a: | | shotgun jest niemal bezużyteczny, starożytny okular też (niecelny) |
To nie okular tylko różdżka No, tak, bronie nie są równe, ponieważ ważne musi być podbieranie broni przeciwnikowi żeby został z tą słabszą.
| msg napisał/a: | | brak dźwięku na śmierć (w sumie animacja też by nie zaszkodziła) i rzeczy typu kroki, drzwi, rykoszety, odbicie granatu |
Sytuacja tego nie wymagała, jeśli grę będę rozwijał to zapewne coś wykombinuję
| msg napisał/a: | | na Marsie wyskoczenie górą poza plansze powoduje śmierć... |
To nie błąd, wylecenie poza "bezpieczną strefę" powoduje rozpadnięcie się w próżni
| msg napisał/a: | | brzydkie menu |
Nie miało być ładne!
No ale jak miałbym rozwijać i jeśli miałoby coś z tego wyjść to bym zrobił ładniejsze
| msg napisał/a: | | fizyka granatu (szczególnie w rogach) dość upośledzona |
Pinball movement
| msg napisał/a: | małe okno
małe poziomy |
Okno jest może trochę małe jak na dzisiejsze standardy ale da się grać!
Małe poziomy? No trochę ciasne ale nie chciałem robić większych bo nie byłoby widać własnej postaci po odejściu dalej.
| msg napisał/a: | | brakuje broni melee |
Brat mi to wypomniał ale i tak grał, chodzi o to, że po skończeniu się czasu broni trzeba jak najszybciej jakąś znaleźć, a przeciwnik ma je zabierać.
| msg napisał/a: | | po podniesieniu broni mógłby się pojawiać napis lub ikona co mam w ręku |
Ok, wprowadzę to
| msg napisał/a: | | nie wiem na czym polega tryb Base defense. Nie mogę nijak zebrać flagi przeciwnika. Nie działa tam też przycisk powrotu do menu |
Trzeba bronić swojej bazy a zniszczyć ten kryształ przeciwnika, nie zebrać, ROZWALIĆ!
| Natie napisał/a: | | Kurcze jeżeli ta jest z nudów, to teraz zrób ją tak jakby nie była z nudów i dopracuj, ale... |
Im bardziej angażuję się w projekt, tym mniejsza szansa, że go nie porzucę... To się leczy??? :-( |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2016, 18:00
|
|
|
| muzyka jest niepoprawnie zapętlona. Więcej się nie wypowiem, bo zwyczajnie nie mam jak zagrać. |
|
|
|
 |
Ishimura
Chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
4531 Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2016, 22:56
|
|
|
Kurde, szkoda że na dzielonej klawiaturze. Spróbuj to zrobić na Lacewigu, może Ci wyjdzie, bo chętnie bym się z kimś zmierzył, a tak to nie ma z kim zagrać.
W dzisiejszych czasach tworzenie gier na dzieloną klawiaturę jest trochę bez sensu, no chyba że dla dzieciaków w szkole, żeby sobie na infie pograły |
|
|
|
 |
masterjayz
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10209 Prestiż
|
Wysłany: 22-04-2016, 18:24
|
|
|
Ish, jeśli czytałeś opis to wiesz po co na dzielonej klawiaturze
Gry nie będę dalej rozwijał, po pierwsze nie chcę jej zepsuć bo jest ok a po drugie nie mam czasu na ten projekt
Jeśli ktoś chce projekt to priv, mogę oddać jeśli ktoś chce rozbudować. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|