Kto pamięta Windows XP? |
Autor |
Wiadomość |
Lort533
Starszy szeregowy

Pojedynki: nie
Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2018, 08:34 Kto pamięta Windows XP?
|
|
|
Kto pamięta jeszcze ten zielony guzik start? XD Pierwszy komputer (laptopa) dostałem w 2012 roku. xD To były czasy. I tak dalej xD Windows XP był spoko i uwielbiałem avatary XD Szkoda, że sobie go nawet nie przypomnę bo jakiegoś wirusa dostanę xD |
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2018, 12:31
|
|
|
Lort533 napisał/a: | 2012 roku. xD To były czasy |
What the FUCK? |
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2018, 20:13
|
|
|
Może 2012 rok to mniej więcej połowa życia kolegi? Każdy tęskni za dzieciństwem.
A co do przycisku start - nie mam pojęcia o czym mówisz. Że w xp był zielony? |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Prestiż
|
Wysłany: 28-12-2018, 11:29
|
|
|
No przycisk w Start w Windowsie XP był koloru zielonego. Czego tu nie rozumieć? |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Prestiż
|
Wysłany: 28-12-2018, 19:16
|
|
|
Temporal napisał/a: | No przycisk w Start w Windowsie XP był koloru zielonego. Czego tu nie rozumieć? | Chyba nie przeczytałem nazwy tematu, myślałem, że to ogólnie o windowsach A w xp miałem taki jak wszędzie, szary. Domyślny wygląd xp był brzydki. |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 07-01-2019, 21:52
|
|
|
Ja wolę intensywne kolory, więc domyślny > szary, ale oba były dosyć potworne. Szkoda, że tradycyjny (Win 95) też taki sobie. WindowBlinds |
|
|
|
 |
pogromca909
Głupiec

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2019, 23:28
|
|
|
z pewnym żalem opuszczalem xpka na rzecz 8.1 |
|
 |
dng
Sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 05-02-2019, 15:18
|
|
|
U nas pracy na jednym z kompów, który służy do obsługi specyficznych pdf-ów, dalej króluje XP-ek, bo oprogramowanie do niego nie zostało zapdejtowane.
...na szczęście jest odłączony od sieci. |
_________________ www.cportal.webd.pl |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 06-02-2019, 17:18
|
|
|
A mój tata ma takie coś:
https://i.imgur.com/iWnujeP.jpg
Tak, to komputer Apple Mac z wgranym WinXp. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Prestiż
|
Wysłany: 06-02-2019, 17:43
|
|
|
Kolega na Macu miał win 7. Pamiętam, że nie działał mu jeden feature. Jak podczas aktualizacji wypnie się zasilanie, to windows zwykle zaczynał wycofywać aktualizację. Na macu tego nie robił. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 06-02-2019, 17:54
|
|
|
U mnie był problem z ustawieniem dźwięku. Fachowiec powiedział, że nie da się, bo nie ma sterowników do Win XP pod Maca. Posiedziałem parę godzin i w końcu znalazłem, ale nie było to łatwe i teraz dobrze działa. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Sporek
Bohater Producent Wody w Proszku

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 06-02-2019, 18:23
|
|
|
To fajny ten fachowiec xD Windows XP to mój ulubiony system, w porównaniu do nowszych nie miał tego wkurzającego antyaliasingu fontów. |
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 06-02-2019, 20:15
|
|
|
Sporek napisał/a: | w porównaniu do nowszych nie miał tego wkurzającego antyaliasingu fontów. |
Miał, ale dało się go wyłączyć. W zasadzie to chyba nawet można było wybrać 2 tryby. |
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Prestiż
|
Wysłany: 07-02-2019, 11:42
|
|
|
xp miał cleartype, ale nie było domyślnie włączone. zresztą sporek możesz dalej sobie to wyłączyć nawet w win10 jak ci przeszkadza |
|
|
|
 |
Sporek
Bohater Producent Wody w Proszku

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 07-02-2019, 15:53
|
|
|
worm napisał/a: | xp miał cleartype, ale nie było domyślnie włączone. zresztą sporek możesz dalej sobie to wyłączyć nawet w win10 jak ci przeszkadza |
Mogę, ale nadal to nie to samo bo i tak w paint jakieś dziwne rzeczy wyskakiwały. Zresztą teraz to i tak mi wisi bo nie robię pixelartów. |
|
 |
|